به گزارش هنرنیوز؛ علی ترابی ، دبير اجرایی جشنواره بیست و هشتمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر ، در گفت و گو با ستاد خبری جشنواره ضمن بیان این مطلب گفت : در تلاش بودیم امسال کانون برگزیدگان جشنواره موسیقی فجر را راه اندازي كنيم منتهي با تاخيري كه در فراهم شدن مقدمات آن پيش آمد تمام تلاش مان را خواهيم كرد برای سال آینده این کار را انجام دهیم.
دبير اجرایی جشنواره موسیقی فجر هدف تشکیل این کانون را حمایت بیشتر از نسل جوان خواند و افزود: سعی می کنیم با برگزاری نشست های فصلی از نحوه فعالیت این هنرمندان آگاه شویم و نیازهای آنها را تا حد امکان رفع کنیم . برای مثال اگر به کارگاه های اجرایی یا سازهای مختلف احتیاج دارند، برایشان این امکانات را فراهم می کنیم .
وي در ادامه افزود: يا براي مثال اگر برای اجرای روی صحنه آمادگی داشته باشند سعی می کنیم این موقعیت را برایشان فراهم کنیم. در واقع کوشش ما در این کانون، پرورش هنرمندان نسل جدیدی است که در جشنواره های سال های قبل شایستگی خود را ثابت کرده اند؛ حمايت ما از اين افراد تا زمان رسيدن به جایگاهی که بتوانند ادامه مسیر را بدون نیاز به کمک طی کنند.
علي ترابي همچنين گفت: برگزاری این کانون ها نه تنها به هنرمندان این نسل، بلکه به هنرمندان نسل آینده نيز کمک می کند و باعث علاقه مندی آنها به تلاش و کوشش برای پرورش موسیقی کشور در آینده می شود.
دبير اجرايي جشنواره موسيقي فجر درباره بخش«نسل دیگر»یادآور شد: این بخش ها بر اساس چارچوب جشنواره تبیین می شوند ، جشنواره موسیقی فجر باید سیاست اصلی خود را همیشه حفظ کند و پرهيز كند از اينكه مسئله اي آن را تحت تاثیر قرار دهد. اگر سیاست اصلی جشنواره معرفی کردن و پرداختن به نسل جوان است این پایه باید حفظ شود و حضور پیشکسوتان این عرصه، نباید این مهم را کمرنگ کند.
ترابی ضمن ارزيابي بیست و هشتمین دوره از جشنواره موسیقی فجر گفت: امسال به علت کمبود بودجه مجبور شدیم تعداد سالن ها و اجرا ها را کم کنیم، اما در كل این امر به نوعی توفیق اجباری منجر شد؛ زیرا به علت وجود محدودیت ها مجبور شدیم گروه های کمتر با سطح بالاتری را انتخاب کنیم و همین امر کیفیت جشنواره را بالاتر برد. این موضوع را می توانیم از استقبال مخاطبان از برنامه های جشنواره متوجه شویم. در بخش بین الملل شاهد حضور چشمگیر مردم در اجراها بودیم به طوری که در اجرای کوارتت تارکوفسکی حتی اعضای گروه هم از ازدحام و علاقه مردم متعجب شده بودند.
دبير اجرایی جشنواره به پیشرفت بخش های رقابتی اشاره کرد و افزود: این استقبال حتی در بخش های رقابتی و سنتی ایرانی که معمولا مخاطب کمتری نسبت به بخش هایی دیگر جشنواره همچون پاپ داشتند هم حس می شد. در تعدادی از کنسرت هایی که در پژوهشکده فرهنگ و هنر برگزار شد با کمبود بلیت مواجه شدیم.
وي افزود: این استقبال باعث شد امیدوار شویم در سال های آینده با برنامه ریزی های دقیق تر و بودجه بیشتر بتوانیم طبع هنردوست مردم را راضی کنیم و به جای سالن های بیشتر تعداد شب های اجرا را بیشتر کنیم تا مردم بتوانند از تمامی برنامه ها لذت ببرند.
علی ترابی در رابطه با حضور پیشکسوتان در جشنواره موسيقي فجر گفت: حضور پیشکسوتان در تمامی لحظات جشنواره احساس می شد. شاید تعداد اساتیدی که بر روی صحنه برنامه اجرا می کنند کمتر باشد آن هم به این دلیل است که بسیاری از آنها حتی دیگر نوازندگی هم نمی کنند و فقط به امر آموزش و پژوهش می پردازند. عده ای از این اساتید هم به دلیل اعتبار و شهرتی که دارند برای روی صحنه رفتن نیازی به جشنواره ندارند و هر زمانی که خواستند مقدمات اجرای برنامه برایشان فراهم می شود. اما در تمام بخش های داوری و انتخاب پیشکسوتان این عرصه حضور داشتند و جشنواره به هدایت و رهبری آنها پیش رفت.
بیست و هشتمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر فردا اول اسفند به کار خود پایان می دهد.