گزارش هنرنیوز از همایش رادیو و اقتصاد؛
با برنامههایمان در ذهن مردم تضاد ایجاد نکنیم
نشستی به مناسبت تقدیر و تشکر از برنامه سازان صدای جمهوری اسلامی ایران با موضوع حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی در ساختمان شهدای رادیو برگزار شد.
تاريخ : دوشنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۲ ساعت ۱۵:۵۷
در این نشست ابتدا مدیر شبکه رادیو اقتصاد موسوی تبار پشت تریبون قرار گرفت و گفت امروز شاهد شبکههای زیادی هستیم که همه آنها در راستای شعار سال گام برداشتند از همه من جمله از تمامی صنوف و فعالان اقتصادی و دولتی تشکر میکنم.
در چند سال گذشته مقام معظم رهبری شعار سال را چه به طور مستقیم و چه غیر مستقیم در ارتباط بامسئله اقتصاد نام گذاری کردند که همه برنامه سازان تلاش کردند تا دراین راستا گام بردارند و از حضور کارشناسان بهره بگیرند. رادیو بسیار سریع العمل است و با وجود اینکه شبکههای زیادی به وجود آمده است و تکنولوژی پیشرفت کرده است امروز رادیو هم چنان جایگاه خودش را حفظ کرده است و مخاطبان خودش را دارد و ما از ۱۶ برنامه ساز و ۹ کارشناس تقدیر و تشکر خواهیم کرد.
وی در ادامه گفت: ما در رادیو بیش از ۱۰۰۰ کارشناس اقتصاد اقتصادی دعوت کردیم و ما سعی کردیم به همه رشتههای اقتصادی و موضوعاتش بپردازیم خصوصاً در حوزه اقتصاد مقاومتی. ما در این حوزه تقریباً ۴۰۰ کارشناس در برنامههایمان حضور پیدا کردند.
در ادامه حجت الاسلام موسوی مقدم قائم مقام محترم صدا و سیما جمهوری اسلامی ایران در ابتدا از همه برنامه سازان تقدیر و تشکر کرد و سپس با رویکردی انتقادی گفت: ما باید به یک هماهنگی با دولتمردان برسیم و سیاستهایمان را با هم هماهنگ کنیم مثلاً ما با یک محوریت برنامهای میسازیم و اطلاع رسانی میکنیم و مدتی بعد سیاستها تغییر میکند و یا قانونهایی وجود دارد که همان کاری را که ما مردم را از انجام آن منع میکنیم به آنها اجازه استفاده و یا انجام آن را میدهد.
وی در ادامه گفت: من از برنامه سازانمان متشکرم که به سرعت در این مسیر برنامه سازی در باره شعار سال گام برداشتند به ویژه از دکتر صوفی معاونت محترم صدا که بسار زحمت کشیدهاند. ما باید دغدغههای مردم را بیان کنیم تا زمینه لازم برای توسعه فراهم شود. حجم کارهای انجام شده در سازمان صدا و سیما در این زمینه بسیار زیاد است و فرصت نیست تا آنها را در این مجال عنوان کنیم. برنامه سازان باید در هر زمینه حضور داشته باشند. بحث و ساخت برنامه در زمینه اقتصاد بسیار کار سختی است. ما باید بحث اقتصاد و معیشت مردم را جدی بگیریم و همانطور که پیامبر اکرم (ص) درباره فقر و تنگدستی و ارتباط آن با دین حدیثهایی را دارند (فقر از هر دری وارد شود دین از در دیگر خارج میشود) ما باید به این نکات توجه کنیم. مثلاً باید در برخی موارد فرهنگ سازی کنیم مانند رشوه دادن و رشوه گرفتن که متاسفانه در این روزها تبدیل به یک امر عادی شده است ما به قدری با این رفتارها کنار آمدهایم که قبح آن ریخته است.
موسویمقدم با اشاره به تولید ۱۴۲۸برنامه اقتصادی در سال ۹۲ افزود: امسال در۲۳ شبکه رادیویی ۷۹۸۱ برنامه اقتصادی تولید شده است. ما باید دقت داشته باشیم تا مردم دچار تضاد از ناحیه ما میشوند و بگویند که اینها یک چیزی را میگویند و در جامعه ما شاهد چیز دیگری هستیم. مثلاً از یک طرف حمایت از محیط زیست را داریم و از طرفی قانون اینکه هر ایرانی میتواند سه نوع اسلحه برای شکار داشته باشد این در تناقض با حمایت از محیط زیست است.
دکتر دانش جعفری هم سخنانی را ایراد فرمودند و با اشاره به اقتصاد مقاومتی ایجاد ثبات در اقتصاد جامعه است گفت: در سال گذشته نرخ ارز بسشیار بالا و پایین شد که مشکلاتی را برای ما به وجود آورد از طرفی ما نتوانستیم آن را مدیریت کنیم. فشار بر دولت بسیار زیاد است و خود دولت هم دوست داشت که نرخ ارز پایینتر باشد اما او نرخ ارز را نتوانست پایینتر از ۲۶۵۰ تومان بیاورد چرا که خودش هم ضرر میکرد. برخی کارهای اقتصادی بیحساب و کتاب فشارهایی را آورد و تورم ایجاد کرد مانند مسکن مهر که بودجه آن را بانک مرکزی تامین کرد و به گفته کارشناسان تا ۱۴ درصد تورم به وجود آمد که میتوانست این اتفاق نیافتد.
وی در ادامه گفت: مبحث دیگر در مورد نفت است و اینکه ما نباید به نفت پایبند باشیم اقتصاد مقاومتی یعنی اینکه برنامه ریزیهایمان را نباید بر مسائلی پایه ریزی کنیم که به لحظه قابل تغییر هستند ما باید اقتصاد خودمان را به نفت وابسته نکنیم. در همه کشورها در آمد اصلی دولتها از راه دریافت مالیات صورت میگیرد باید برنامه ریزی شود که از اقشار با درآمد بالا مالیات بیشتری دریافت گردد. باید بدانیم که اقتصاد مقاومتی به معنی اقتصاد ریاضتی نیست البته ممکن است در یک بازه زمانی این اتفاق بیافتاد اما معنای آن مقاوم بودن اقتصاد است که باید خودمان را از وابستگی به مواردی که ضربه زننده است و ثبات ندارد جدا و اصلاح نماییم.
تقدیر از کارشناس در ۷ رشته بدین صورت انجام شد؛
رضا محمد کاظمی، مجید رضایی، دکتر حسین راه فر، محمد نظرپور و در بخش کارشناس مجری امیر حسین راسخ و دکتر هومن خلیلی نیز جوایز را در این بخش به خود اختصاص دادند.
در بخش صدابرداری محسن فراهانی و هدیه صیفی کار جوایزرا دریافت نمودند.
در بخش گزارشگری ناصر پر صفیان و علی رشیدی نیز برای دریافت جوایز حاظر شدند.
در بخش گویندگان آقا و خانم به ترتیب: حمید رضا رضایی، مصطفی اسماعیلی و حمیده رستگاه دوست و پریسا مبتدی جوایزشان را دریافت نمودند.
بهترین تهیه کنندگی و نویسندگی به مهرگان حیات کوهی و سید روح الله شجاع نوری انتخاب شدند.
در بخش کارشناسان دانشگاهی جوایز: دکتر ساسان شاه ویسی، دکتر بیزن عبدی، دکتر محمد حسین قدیری ابیانه، دکتر رامبد و مهندس سید حسن افتخاریان و شاه حسینی تعلق گرفت. و بهترین شبکه هم شبکه رادیو ایران انتخاب شد که ودیر این شبکه به روی صنه آمد و جایزه را به نمایندگی از همه دوستانش در شبکه دریافت نمود.