به گزارش هنرنیوز؛ آرمان شیشه گر سرپرست هیأت کاوش در محوطه باستانی سرخ دم لکی امروز "چهارشنبه" با اعلام این خبر تصریح کرد که این کاوشگاه بر روی تراسهای طبیعی کوه چنگری بر فراز روستای سرخ دُم لَکی در ۶کیلومتری شمال غربی شهرستان کوهدشت لرستان واقع شده است.
او افزود: در ۶فصل گذشته مجموعه ای از سازه های معماری از دوره آهن نو و اشکانی در این محوطه به دست آمد .
این باستان شناس اظهار داشت: این مجموعه شامل سازه هائی بود که محوطه های مرکزی، شمالی، شمال غربی، غربی و دیوار بزرگ تدافعی نام گرفتند.
به گفته استادیار و عضو پیشین پژوهشکده باستان شناسی ، بیشترین کاوش در شش فصل گذشته بر روی محوطه مرکزی تمرکز داشت که بر روی تختگاهی سنگی بنا شده بود .
سرپرست هیأت کاوش در محوطه باستانی سرخ دم لکی تصریح کرد که آثار مکشوفه از این بخش از محوطه نشان داد که از این مکان پس از متروکه شدن در دوره آهن ،مجدداً در دوره اشکانی با تغییر کاربری استفاده شده است.
به گفته این باستان شناس ، در فصل حاضر گروه کاوش بر آن است تا کاوش را در محوطه شمال غربی که نزدیکترین محل به محوطه مرکزی است ادامه دهد تا ارتباط میان این دو محل روشن شود.
فصل هفتم کاوش محوطه باستانی سرخ دُم لَکی که پس از وقفه ای ده ساله در مردادماه سال جاری به سرپرستی آرمان شیشه گر، استادیار و عضو پیشین پژوهشکده باستان شناسی با مجوز ریاست پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری شروع شده تا پایان همین ماه ادامه دارد .
بر اساس این گزارش، نخستین فصل کاوش در این محوطه تاریخی با سرپرستی نصرت الله معتمدي در سال ۱۳۷۷ انجام و کاوش پنج فصل بعدی به سرپرستی آرمان شیشه گر انجام گرفت که نتایج ۶فصل گذشته به شکل مقاله و کتاب به شرح زیر منتشر شده است:
-معتمدي، نصرت الله، "سرخ دُملَكي و نخستين اطراقگاههاي كوچندگان در آغاز دوران تاريخي ايران"، دومين كنگره تاريخ معماري وشهرسازي ايران، تهران: سازمان ميراث فرهنگي كشور (پژوهشگاه)، ج ۳، ۱۳۷۹.
-شیشه گر، آرمان، "گزارش كاوش محوطه باستاني سرخ دُم لَكي، كوهدشت - لرستان، فصل هاي دوم تا ششم، ۱۳۸۳ – ۱۳۷۹"، سلسله گزارشهای باستان شناسی(۹)، تهران: سازمان ميراث فرهنگي كشور (پژوهشگاه)، ۱۳۸۴.
- شیشه گر، آرمان، "معرفي يك مهر استوانه اي مكشوفه از كاوشهاي سرخ دُم لَكي كوهدشت لرستان"، مجله موزه ها، شماره۴۳، تهران: سازمان ميراث فرهنگي كشور، ۱۳۸۵.
- شیشه گر، آرمان و هژبری نوبری، علیرضا " جغرافیای تاریخی زاگرس مرکزی از هزارة سوم تا آغاز هزارة اول پ.م" در فصلنامة علمی- پژوهشی دانشکده علوم انسانی دانشگاه تربیت مدرس، دورة ۱۱، شمارة اول(پیاپی ۵۰)، تهران: دانشگاه تربیت مدرس، بهار۱۳۸۶.
-Shishegar, Arman,"A new discovered relief at Surkh Dum-i- Lakki, Kuhdasht, Lorestan" Name-ye Pazuheshgah, Journal of the Research Institute, I.C.H.T.O. , Nos. ۲۲ & ۲۳, Spring-Summer ۲۰۰۸.