سریال های ما باید کیفیت عرضه در بازارهای بین المللی را داشته باشند
سهراب یاری در گفتگو با هنرنیوز؛
سریال های ما باید کیفیت عرضه در بازارهای بین المللی را داشته باشند
سهراب یاری بازیگر سینما و تلویزیون گفت: مجموعه های تلویزیونی ما به نظرم باید چنان کیفیت بالایی داشته باشند که علاوه بر مخاطب داخلی در بازار های بین المللی هم برای خود مشتریانی دست و پا کنند و برای پخش از شبکه های مختلف ماهواره ای به فروش برسند.
 
تاريخ : يکشنبه ۱۷ دی ۱۳۹۱ ساعت ۱۱:۲۴

سهراب یاری بازیگر سینما و تلویزیون در گفتگو با خبرنگار تلویزیونی هنرنیوز در خصوص افت کیفیت مجموعه های تلویزیونی سیما اظهارداشت: ملودرام های ایرانی و به خصوص مجموعه های تلویزیونی عمده تمرکز خود را روی سوءتفاهم ، طلاق، ازدواج، مصائب اجتماعی و ...قرار می دهند و این گونه پرداخت های برای مخاطب امروز تلویزیون تاحدودی کلیشه ای و نخ نما شده است.
وی با اشاره به اینکه نوع نگرش و جهان بینی هر فیلمنامه نویس وکارگردانی باعث متفاوت شدن اثر او می شود افزود: معتقدم نحوه پرداخت و بازآفرینی هر فیلمنامه نویس و کارگردانی از موضوعات کلیشه ای و نخ نما شده می تواند باعث به وجود آمدن مجموعه تلویزیونی یا فیلم سینمایی متفاوتی شود و این گونه نیست که اگر فلان فیلمنامه نویس یا کارگردانی در خصوص مثل طلاق سریال یا فیلمی بسازد بقیه دیگر نمی توانند در این خصوص کار کنند. این سواد اندیشه یک خالق هنری است که به جذب یا دفع مخاطب از ان اثر کمک می کند.
این بازیگر قدیمی تئاتر و تلویزیون در ادامه تصریح کرد: بسیاری از موضعات اجتماعی و خانوادگی را ما می توانیم در تلویزیون وسینما درغالب و فرم نویی به مخاطب عرضه کنیم و مخاطب هم به دلیل اینکه به دنبال یک اثر متفاوت و نویی است بدون شک ازاین گونه آثار به دلیل جذابیت استقبال می کند .
وی خاطرنشان کرد: متاسفانه شبکه های مختلف ماهواره ای برخی از مجموعه های تلویزینی سطحی و مبتدل را به عمده دوبله فارسی می کنند و هدفشان هم جذب مخاطبان شبکه های نختلف تلویزیونی ماست. از سویی بسیاری از برنامه های شبکه های ماهواره ای با فرهنگ، دین و تمدن و تربیت ایرانی ما مغایرت دارد و مناسب تماشا نیست. بنابراین من به همه دوستان هنرمند سینما و تلویزیون خودمان پیشنهاد می کنم که سطح کمی و کیفی آثار را در این دو حوزه بالا ببرند و از ریزش مخاطب جلوگیزی کنند. چون مخاطب ما قطعا به دنیال تنوع و تازگی برنامه هاست و نمی تواند مانند گذشته با هر اثری او را به سینما کشاند و یا اینکه پای تلویزیون نشاند.
یاری درخصوص سرمایه گذاری برخی از کشورها برای جذب مخاطبان ما اضافه کرد: بسیاری از کشورهای منطقه با ساخت مجموعه های تلویزیونی وفیلم های سینمایی و پخش آنها از طریق شبکه های ماهواره ای درجهت رشد فرهنگ و تمدن خود بسیار تلاش کردند . به عنوان مثال کشوری مثل ترکیه با ساخت سریال های تلویزیونی به اقتصاد کشورش و به خصوص صنعت گردشگری خود کمک بسیاری کرده و از طریق سریال های خود به تبلغ صنعت توریسم پرداخته است. ما نیز باید با ساخت سریال هایی با استاندارد جهانی و بین المللی و نشان دادن تصویری مناسب و بدون سیاه نمایی از کشورمان در جهت معرفی فرهنگ ، تمدن و تاریخ کشورمان به جهانیان تلاش کنیم و از این طریق به اقتصاد وگردشگری کشورمان نیز کمک کنیم. ازطرفی مخاطب امروز از دیدن تهران در همه سریال های تلویزیونی و حتی سینمایی خسته شده ودوست دارد شهرهایی مثل اصفهان ، شیراز ، همدان ومشهد و... را نیز بببند . در واقع ساخت آثار هنری در شهرهای مختلف کشورمان هم به رشد شهرهای کشورمان در سطح بین المللی هم کمک می کند ودر بخش گردشگری هم می تواند درامد خوبی را عاید شهرهای دیگر کشورمان کند.
وی یادآورشد: مجموعه های تلویزیونی ما علاوه بر مخاطب داخلی به نظرم باید چنان کیفیت بالایی داشته باشند که در بازار های بین المللی هم برای خود مشتریانی دست و پا کنند و برای پخش از شبکه های مختلف ماهواره ای به فروش برسند. اگر این اتفاق بیافتد به رشد وشکوفایی سریال سازی تلویزیون خودمان کمک بسیاری می شود ومی تواند از این طریق فرهنگ و تمدن ایرانی را به جهانیان معرفی کنیم .
یاری با اشاره به اینکه ما مشکل کمبود فیلمنامه نویس و کارگردان کاردان و باسواد در کشورمان نداریم تاکید کرد: ما در سینما و تلویزیون خودمان فیلمنامه نویس و کارگردان باسواد کم نداریم و باید به این دوستان میدان و آزادی کافی برای خلق درام و اثر جذاب و متفاوت داده شود تا این دوستان بتوانند با خلق این گونه آثارتوان رقابت در عرصه های بین المللی را داشته باشند. چرا که با محدودیت های بیهوده نمی توان انتظار داشت که هنرمندان ما به رشد و شکوفایی برسند و به خلق آثار خوب سینمایی و تلویزیونی بپردازند.
وی ابرازداشت: ما باید به همه فرهنگ ها وتمدن ها و سلیقه ها احترام بگذاریم و تحمل شنیدن عقیده مخالف و نقد را نیز داشته باشیم. با نقد یک فیلم نامه نویس، کارگردان وبازیگر اشکلات و عیب های فیلم یا سریال یک هنرمند برطرف می شود ومی توان امیدوار بود که وی فیلم به فیلم یا سریال به سریال به لحاظ کیفیت به رشد وبالندگی برسد. بدون نقد وصرفا با خودخواهی یک هنرمند به هیچ وجهی به رشد نمی رسد و در واقع با خود بزرگ بینی خوداش را نابود می کند.
یاری در پایان گفت: دولت باید از هنرمندان ما حمایت کند تا فیلمسازان ما بدون نگرانی به خلق آثار هنری در عرصه سینما و تلویزیون بپردازند ونگران مسائل مالی نباشند. چون هنرمندی که مشکل مالی دارد نمی تواند با تمرکز کار کند و چیز جدید و نویی را برای مخاطب خلق کند. بنابراین باید همه درجهت کمک به رشد فرهنگ و هنر کشورمان تلاش کنند و به همدلی و تعاول بیشتر فکر کنند .

کد خبر: 52175
Share/Save/Bookmark