به گزارش هنرنیوز در این نشست اسماعیلی با اشاره به اهمیت نقش خبرنگاران حوزه کتاب گفت: در حال حاضر نزدیک به ۸۰ خبرنگار کتاب در این حوزه فعالیت می کنند که چنانچه هر کدام از آن ها روزی یک خبر از هفته کتاب با تیتر کتاب کار کند تعداد بسیار زیاد و خوبی در اطلاع رسانی این حوزه است.
وی با بیان این مطلب افزود: عملکرد خبرنگاران چند نتیجه مهم در پی دارد؛ نخست اینکه سطح اعتماد عمومی را در جامعه بالا میبرد و دیگر اینکه مدیریت افکار عمومی جامعه دست اصحاب رسانه است و تولید، تبلیغ، ترویج و انتشار فرهنگ عمومی جامعه به دلیل تلاشهای خبرنگاران صورت میگیرد که همه این موارد سبب می شود ضریب اعتبار ایران در حوزه فرهنگ در منطقه و جهان افزایش یابد لذا خبرنگاران کتاب سربازان خط مقدم جبهه جنگ نرم هستند.
وی دستگاه های مهم کشور را تا ۷۰ دستگاه در سیستم هفته کتاب شریک دانست و گفت: آنچه در راس همه عوامل تاثیرگذار به عنوان یک حرکت پویا و ماندگار برای شعور و شور اسلامی و استمرار نظام دینی بسیار مهم است قطعا فرهنگ است، لذا هرگاه بتوانیم در موضوع فرهنگ به تبیین مناسبی از آن بپردازیم؛ به قله اقتدار فرهنگی رسیدهایم.
وی بیان مقام معظم رهبری را که «اقتدار فرهنگی به مثابه اقتدار حقیقی است» سرلوحه فعالیت های فرهنگی دانست و اظهار داشت: باید در جامعه دو حرکت اساسی انجام شود، نخست اینکه باید شمار کتاب و کتابخانهها و کتابنگاران در جامعه افزایش یابد دوم اینکه در این عرصه «کتاب» باید بزرگان و نامآورانی حضور یابند و در نهایت اهالی دانش و بینش هم در این حوزه باید راهبری کنند که همه این موارد ما را به ارتقای جایگلاه کتاب در جامعه رهنمون می شود.
وی تصریح نمود: کتاب همانند خورشیدی است که فضای زندگی بشر را روشن کرده و به همگان شور، شعور و گرما در زندگی میبخشد. کتاب مثل بارانی است که بر سرزمین انسانها میبارد و نقشی به مانند پرندگان دارد که برای اوج به قله فرهنگی فرد را مهیا و آماده میکند؛ لذا امروز کتاب باید بالاترین جایگاه را در گسترههای فردی و جامعه دارا باشد.
اسماعیلی با تبیین جایگاه نشر و فرهنگ ایران در منطقه بیان داشت: ما امروز در امر نشر عناوین کتاب در منطقه رتبه اول و در جهان حائز رتبه دهم هستیم.
وی مهمترین برنامه های هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران را ۵۰۰ برنامه دانست و در معرفی تعدادی از آنان گفت: از جمله آنها میتوان به تجلیل از خادمان نشر در بعد علمی و فنی در آغازین روز هفته کتاب در سالن معاونت سینمایی وزارت ارشاد با حضور مقام عالی وزارتخانه اشاره کرد.
سرپرست معاونت فرهنگی وزارت ارشاد افزود: رویکرد ما در برگزاری نمایشگاه های هفته کتاب، موضوعی، عمومی و تخصصی است و همزمان با هفته کتاب ۱۳۴۵۳۲ عنوان کتاب عرضه خواهد شد، ۲۲۱۱ ناشر فعالیت داشته، ۳۹۶۵ نمایشگاه در مدارس برگزار، ۱۱۸۳ جشن کتاب برپا، ۱۱۹ نمایشگاه ویژه دانشگاهی در سراسر کشور اجرا و گشایش نمادین ۱۰۰۰ نمایشگاه در پایگاه بسیج را عملی میکنیم و علاوه بر آن ۵۱۸۱۷۱ جلد کتاب در استانها اهداء میشود البته در تهران هم زمان از ساعت ۹ تا ۱۰ صبح در ۲۰ مرکز کتاب توزیع خواهد شد.
اسماعیلی ضمن تشریح دیگر برنامههای تدارک دیده شده هفته کتاب اضافه کرد: برای بستمین دوره هفته کتاب برنامههای ویژه مرتبط با پیامبر اعظم تدارک دیده شده است در این راستا ۱۸۰ برنامه با تدارکهای لازم در زمان معین جامع عمل به خود میپوشد.
وی همچنین به برگزاری یازدهمین دوره جشنواره کتاب و رسانه برتر در هفته کتاب اشاره کرد و گفت: روز ۲۰ آبان آئین تجدید میثاق کتابداران با بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران و مراسم نشر کتاب در جهان اسلام توسط پژوهشگاه فرهنگ و ارتباطات اسلامی اجرا میشود و به مناطق زلزله زده آذربایجان شرقی مورد تاکید بوده کتاب اهدا می شود تا کتابخانههای این استان تجهیز شوند.
سرپرست معاونت فرهنگی وزارت ارشاد از رونمایی دو عنوان کتاب در هفته کتاب خبر داد و اظهار داشت: از کتاب «سهکاهن» نوشته مجید قیصری و کتاب «لحظههای انقلاب» از سوی بنیاد ادبیات داستانی رونمایی خواهد شد.
وی همچنین به برنامههای صداو سیما در این هفته اشاره و ابراز داشت: تولید ۱۴۰۰ برنامه و پخش ۴۷۳۰ برنامه در ۱۷ شبکه رادیویی و ۱۳۰۰ برنامه تلویزیونی را نیز در این هفته خواهیم داشت.
اسماعیلی با تاکید بر مصوبات آیین نامه ای این معاونت و به روز رسانی آن گفت: در نظر داریم آئیننامه برپایی هفته کتاب را به روز رسانی کنیم لذا تشکیل دبیرخانه دائمی برای ستاد هفته کتاب از برنامههای اصلی ماست زیرا آئیننامه هفته کتاب در سال ۷۱ و ۷۲ تدوین شده از این رو این آئیننامه مستلزم به روز رسانی است.
وی در خاتمه با ارائه آمار و ارقامی از انتشار کتاب در قیاس با سال گذشته گفت: امسال در ۷ ماهه نخست سال ۹۱ تا پایان مهر به ۳۲۰۶۶ عنوان کتاب مجوز دادهایم در حالی که این آمار در سال ۹۰ به ۳۲۱۱۰ عنوان بوده است، همچنین بیشترین کتابها با ۵ هزارنسخه در بخش کتابهای دینی بوده است و البته دو حوزه ادبیات و روانشناسی را نیز در بر می گیرد.