55 درصد مردم اعتقاد دارند برخورد با فیلم «لاله» سیاسی است
اسد‌الله نيك‌نژاد در هفت چه گفت؟
55 درصد مردم اعتقاد دارند برخورد با فیلم «لاله» سیاسی است
برنامه این هفته هفت که همچنان در ادامه هفته پیش در پرده آخر برنامه به باز خوانی پروژه فیلم لاله پرداخت در اولین صحبت ها از زبان محمود گبرلو به آشتی فیلم ایرانی با مخاطب پرداخت و ویبا طرح این سوال گفت: چه باید کرد تا آماراستقبال مردم از فیلم های خوب ایرانی افزایش پیدا کند؟
 
تاريخ : شنبه ۱۱ آبان ۱۳۹۲ ساعت ۱۴:۰۰

به گزارش هنرنیوز، گبرلو ادامه داد: یکی از مهمترین اقدامات، سیاست گذاری های درست در بخش دولتی است و باید در نظر داشت که سیاست های فرهنگی پس از انقلاب سبب شد نسلی از فیلمسازان صاحب اندیشه قدیمی در این سینما فضایی برای رشد بدست آورند.
سردبیر هفت افزود: جریان اندیشه مدار ایران وقتی متبلور شد که سینمای ایران به سمت کارکرد کارگردان محوررفت و حمایت دولتی، بهترین فضا را درارتباط سینما گر صاحب اندیشه با مردم ایجاد کرد.
وی با بیان اینکه دولتی که دغدغه فرهنگی دارد بهتر می تواند برای بهبود احوالات این سینما دارو تجویز کند گفت: گاهی برای نگاه استراتژیک نیاز به فیلم استراتژیک داریم و باید با نگاه منصفانه از تولید فیلم فاخر ایرانی که محصول سیاستگذاران فرهنگی است ونه حاکمیت سرمایه دفاع کنیم و اگر چنین فیلمی مشکلی کیفی داشت کل صورت مساله را پاک نکنیم.
گبرلو گفت: باید باور کنیم نگاه های بسته و مغرضانه در کنار حاکمیت مطلق سرمایه، سینمای ایران را به سمتی می برد که همه به سمت تولید فیلم سخیف حرکت کنند اما بلوغ مدیریتی بخش دولتی می تواند فضا را برای رشد سینمای ایران و همه فیلمسازان جوان و با تجربه اش فراهم کند به شرطی که بخش دولتی و خصوصی از یکدیگر حمایت کنند وغفلت های همیشگی این مسیرتکرار نشود.
پایان بخش صحبت های گبرلو همزمان شد با آمار فروش فیلم های در حال اکران سینمای ایران که در این میان، فیلم هیس دخترها فریاد نمی زنند بالاترین تعداد مخاطب را به خود اختصاص داده است.
اما در پرده آخر، برنامه هفت که در ادامه گفته های هفته پیش دو تن از مسئولین مرکزگسترش فیلم تجربی میزبان اسدالله نیک نژاد کارگردان فیلم لاله بود به باز خوانی مجدد پروژه فیلم لاله پرداخته شد
اسدالله نیک نژاد در ابتدای صحبت های خود به مشکلات و حاشیه های پروژه لاله پرداخت و در ادامه از نحوه چگونگی انتخاب فیلمنامه لاله گفت: در طول ۳۰ سال زندگی در آمریکا متوجه افکار عمومی بودم که نسبت به جمعیت و ملت ایران نگاهی منفی داشتند و این آغاز راهی شد تا با ساخت فیلمی دین خود را به مردم کشورم ادا کنم و جرقه آن با دیدن خبر شرکت لاله صدیق در مسابقات رالی در روزنامه نیویورک تایمز کلید خورد و محتوایی ذهنی من این بود که ترقی و جامعه عینی خود را نشان دهم.
وی در ادامه مالکیت این پروژه را متعلق به شرکت درایو دانست و بیان داشت مالکیت با حقوق کپی رایت متفاوت است و این پروژه برخلاف تمام شایعاتی که به دنبال خود دارد کاملا شفاف است و باید دید چه کسی و با چه منفعتی از آن حرف می زند.
کارگردان فیلم لاله در پاسخ به نحوه ارتباط با و سفارش از جانب شمقدری گفت: در میهمانی شامی که با حضور رییس جمهور و جمعی از متخصصین در نیویورک برپا شد من نیز حضور داشتم که از دومین آشنایی های من با آقای شمقدری بود.
در پرده آخر این هفته هفت در راستای صحبت های اسدالله نیک نژاد، حسن نجاریان قائم مقام بنیاد سینمایی فارابی و محمد مهدی طباطبایی نژاد روی خط هفت آمدند و به انتقاد و مخالفت با گفته های نیک نژاد پرداختند در ادامه شفیع آقا محمدیان، مدیر سابق مرکز گسترش فیلم های تجربی روی خط هفت آمد و اظهار داشت: مالکیت در ایران سبک خاص خود را دارد. بدین گونه که مرکز با قرارداد بستن با فیلمساز حق مالکیت را از وی می گیرد. بنابراین با چنین شرایطی کل مالکیت متعلق به مرکز است وارتباطی با مسئله کپی رایت که موضوعی لاینحل و عمومی است ندارد.
پروانه پرتویی، تهیه کننده فیلم لاله از دیگر افرادی بود که روی خط هفت حاضر شد و با اظهار تاسف بیان داشت: شان هنر بالاتر از تمام آنچه گفته شده، است و هر آنچه را که نمی بایست گفت، گفته شده است.
نیک نژاد که در تمام طول برنامه به ارائه مستنداتی از کار خود پرداخت در صحبت های پایانی خود گفت: بعد از ۶ سال سرمایه گذاری و صرف وقت تنها ۲۰ درصد کار باقی مانده است و از مسئولین می خواهم که با حفط بودجه این کارتداوم یابد.
اما برنامه جمعه شب که با بازخوانی دوباره پروژه فیلم لاله یکی از جنجالی ترین موضوعات را روی میز آورد در نظر سنجی خود با بالاترین درصد در گزینه دخالت سیاسی ازمیان گزینه هایی چون؛ انتخاب کارگردان، ناتوانی مدیریتی، فضا سازی رسانه ای، در پاسخ به سوال چه عاملی در جنجالی شدن پروژه سینمایی لاله بیشترین نقش را داشت، به پایان رسید.

شایان ذکر است بر خلاف اظهارات مهدی طباطبایی نژاد مدیر عامل فعلی مرکز مستد سینمای مستند وتجربی مبنی بر غیر سیاسی بودن جنجالها مربوط به پروژه سینمایی «لاله» نتایج نظر سنجی پیامکی برنامه «هفت» دیشب با حضور محمود گبرلو و اسدالله نیکنژاد حاکی از آن است که ۵۵ و ۲ درصد از مردم معتقدند جنجال آفرینی پیرامون این پروژه ناشی از دخالت سیاسی و به تعبیری سیاسی کاری است همچنین ۲۴ و ۳درصد از مردم ناتوانی مدیریتی، ۱۱ و ۲درصد انتخاب کارگردان و۹ و ۳درصد فضاسازی رسانه ای را دلیل این امر دانستند.
کد خبر: 65405
Share/Save/Bookmark