حاشیههای بزرگداشت فردوسی؛
پاسداشت فردوسی و ثبت جهانی ردیف موسیقی ایران با نان و بوسه احمدزاده، موسیقی پاپ و تاجیکی
پس از واکنشهای شدید اهالی موسیقی، رسانهها و فعالان میراث فرهنگی از ثبت جهانی تار به نام آذربایجان در سال ۲۰۱۲، مسوولان میراث فرهنگی تصمیم گرفتند تا پاسدداشت ثبت جهانی ردیفهای موسیقی ایران در سال ۲۰۰۹ را در ۲۵ اردیبهشت ۹۲ همزمان با بزرگداشت فردوسی برپا کنند!
تاريخ : پنجشنبه ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۲ ساعت ۰۹:۱۴
به گزارش هنرنیوز، محمدشریف ملکزاده – رییس سازمان میراث فرهنگی درحالی که حتا به درستی نمیدانست ردیف موسیقی ایرانی چه زمانی ثبت جهانی شده در جمع خبرنگاران و در پاسخ به این پرسش که چرا پاسدداشت ثبت جهانی ردیف موسیقی ایران اینقدر با تأخیر برگزار شده و آیا برپایی این جشن به خاطر کم کاری سازمان در پرونده ثبت جهانی تار به نام آذربایجان نبوده است؟ گفت: سازمان میراث فرهنگی کم کاری نمیکند و این سازمان پیگیر موضوع ثبت تار به نام جمهوری آذربایجان است و علاوه بر این ثبت سازهای سنتی ایرانی در یونسكو را نیز پیگیری میكند.
او اضافه کرد: توجه داشته باشید که ثب جهانی ردیف موسیقی نیز در همین دولت آقای احمدینژاد پیگیری شده است.
درحالی این سخنان از سوی عالیترین مقام سازمان میراث فرهنگی عنوان شد که او تاریخ ثبت جهانی ردیفهای موسیقی را نمیدانست چرا که وقتی خبرنگاری سال ثبت موسیقی را ۲۰۱۱ عنوان کرد و از ملکزاده پرسید ثبت جهانی ردیف موسیقی در چه زمانی رخ داد؟: او پاسخ داد در همین زمانی که شما میگویید؟! در حالی که ثبت جهانی ردیف موسیقی ایرانی در سال ۲۰۰۹ با ثبت جهانی نوروز همراه بود.
از سویی ملك زاده در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره هزینه برگزاری مراسم روز فردوسی اظهار کرد: دنبال هزینهها نباشید زیرا این مراسم برای پاسداشت فردوسی با همكاری وزارت ارشاد برگزار شد. اما بگذارید بگویم ۹۰ درصد این برنامه با همكاری بخش خصوصی و حوزههای هنری انجام شده است.
معاون رییس جمهور درباره تعداد افراد حاضر در سالن و علت پر نشدن صندلیها گفت: سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به تنهایی ۱۰ هزار نیرو دارد كه میشد با آنها سالن را پر كرد ما به دنبال لشکر کشی نیستیم بلکه میخواستیم این مراسم با حضور هنرمندان، فرهیختگان و پژوهشگران باشد.
وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اقدامات انجام شده برای مرمت توس و آرامگاه فردوسی که کارشناسان معتقد به حیف و میل شدن بودجه آن هستند نیز به خبرنگاران اعلام کرد: ظرف یك هفته آینده در نشستی، گزارشی از تمامی اقدامات انجام شده در زمینه مرمت توس و مقبره فردوسی ارایه خواهد كرد.
به گزارش هنرنیوز در حالی دیروز بزرگداشت فردوسی در سالن ۱۲ هزار نفری با یک ساعت تأخیر در ساعت۱۷ برگزار شد که تقریباً اکثر صندلیهای ردیف بالا خالی بود.
در این مراسم که به مناسبت پاسدداشت ثبت جهانی ردیف موسیقی ایرانی و روز فردوسی برگزار شد به جز تعداد انگشت شمار بزرگان ردیف خوان و ردیف شناس موسیقی هیچ کدام از اهالی و مفاخر موسیقی حضور نداشتند. این بزرگداشت که تنها موسیقی فاخر همراهی کننده آن، موسیقیهای نواخته شده توسط ارکستر سمفونیک تهران بود بیشتر با موسیقیهای مهیج و پاپ همراه شد تا آنجا که با نواختن آهنگ « احتمالاً دارم عاشقت میشم» محمود شهریاری مجری این همایش گفت احتمالاً آقای فردوسی عاشق ما شده است. اما مزهپراکنیهای شهریاری به همین جا ختم نشد و برای گرم کردن مجلسی که قرار بود در آن مقام فردوسی و ردیف موسیقی ایرانی پاس داشته شود به طرح لطیفهای پرداخت که در شأن مراسم برگزار شده نبود. او که همکار همیشگی خود احمدزاده را دستمایه طنز قرار داده بود گفت:«احمدزاده با نامزد اولش سوار قطار شدند و تصمیم گرفتند در تونل با گفتن کلمه نان از یکدیگر بوسه بگیرند وقتی از تونل بیرون آمدند احمدزاده از نامزدش پرسید تو چند نان به من دادی که او گفت ۶ احمدزاده گفت اما من ۲ نان بیشتر نگرفتم که در این میان پیرمرد حاضر گفت : نان مجانی بود ۴ تا هم من گرفتم.»
در این مراسم همچنین یکی از لیدرهای تیم پرسپولیس در گوشهای از سالن گروهی را برای تشویق هدایت میکرد.
بهزاد فراهانی – بازیگر- نیز که برای حضور در این مراسم دعوت شده بود از حضور در سالن منصرف شد و در بین راه بازگشت.
در این مراسم همچنین یک گروه تاجیکی برای اجرای موسیقی تاجیکی به مناسبت بزرگداشت فردوسی دعوت شده بودند که این میهمانان مشمول میهمان نوازی ایرانیها نشدند چرا که جزو آخرین گروه اجرا کننده موسیقی بودند و هنگام اجرای آنان بسیاری از حضار از جمله هنرمندان به دلیل خستگی و طولانی شدن مراسم سالن را ترک کرده بودند.
به گزارش هنرنیوز خبرنگاران سرویسهای سیاسی نیز که برای پوشش سخنان رییس جمهور در این همایش حضور داشتند با گذشت نیمی از مراسم و مطلع شدن از این که رییس جمهور در این همایش حضور نمییابد مراسم را ترک گفتند.