به گزارش هنرنیوز؛ مجموعۀ چهار جلدی «سفر در ایران» به قلم منوچهر طیاب به همراه عکسهای اسعد نقشبندی توسط نشر فرهنگسرای میردشتی منتشر شد.
شکلگیری مجموعه «سفر در ایران» از چهارده سال پیش و با دستنوشتههای منوچهر طیاب (مستندساز) آغاز شد که نهایتا با اتکا به تجربهی پنجاهسالهی پژوهش و سفر در ایران زیر چاپ رفته است.
آن طور که در یادداشت ناشر و ابتدای این کتاب میخوانیم؛ در نگارش این چهار کتاب، قلم همچون دوربین فیلمبرداری، به خلق تصاویر پرداخته و تلاش ناشر و مولف نیز حفظ همین ویژگی نثر در ویرایشهای فارسی و ترجمهی انگلیسی بوده است.
مجموعۀ چهار جلدی «سفر در ایران» با عنوانهای «دریای پارس»، «همراه باد در دل تنهایی کویر»، «زاگرس گاهوارهی تمدنی کهن» و «البرز زادگاه فرهنگی به قدمت تاریخ» انتشار یافته و گسترهی آن مرزهای جغرافیایی فرهنگی ایران از پیش از تاریخ تا به امروز را شامل میشود.
سفر در ایران ۱: «دریای پارس»«دریای پارس» اولین اثر این مجموعه است و از ورای روایتهایی مختلف و مستند، با عکسهایی متنوع و گویا به همراه نقشهی راه؛ چشمانداز تازهای به تاریخ، طبیعت، آداب و رسوم و فرهنگ مردمان جنوب (شوش، شوشتر، دزفول، اهواز، بیشاپور، بوشهر، خارگ، کیش، عسلویه و ...) و همسایگان خلیج فارس میگشاید.
اولین مجلد از این مجموعه علاوه بر هفت فصل در قالب سفرنامه، شامل ۱۳۲ عکس از مناظر مختلف این مناطق نیز میشود.
«دریای پارس» در ۲۲۵ صفحه و در شمارگان ۲۰۰۰ نسخه منتشر شده است.
سفر در ایران ۲: «همراه باد در دل تنهایی کویر»«همراه باد در دل تنهایی کویر» دومین اثر این مجموعه است که با تصویرسازیهای مختلف و مستند، همراه با عکسهایی متنوع و نقشهی راه؛ چشمانداز تازهای به تاریخ، طبیعت، آداب و رسوم و فرهنگ مردمان کویر (یزد، کرمان، بم، شهداد، قمع کاشان، سمنان و ...) و طبیعت سیستان و بلوچستان میگشاید.
دومین مجلد از این مجموعه علاوه بر سه فصل در قالب سفرنامه، شامل ۱۱۰ عکس از مناظر مختلف این مناطق نیز میشود.
«همراه باد در دل تنهایی کویر» در ۱۷۷ صفحه و در شمارگان ۲۰۰۰ نسخه منتشر شده است.
سفر در ایران ۳: «زاگرس گاهوارهی تمدنی کهن»«زاگرس گاهوارهی تمدنی کهن» سومین اثر این مجموعه است که تصویرسازی مستندی با استفاده از عکسهایی متنوع و نقشهی از تاریخ، طبیعت، آداب و رسوم و فرهنگ مردمان زاگرس (خرمآباد، یاسوج، کرمانشاه، کردستان و ...) و طبیعت این رشتهکوه غربی کشور به مخاطب ارائه میدهد.
سومین مجلد از این مجموعه علاوه بر هفت فصل در قالب سفرنامه، شامل ۱۰۸ عکس از مناظر مختلف این مناطق نیز میشود.
«دریای پارس» در ۱۷۹ صفحه و در شمارگان ۲۰۰۰ نسخه منتشر شده است.
سفر در ایران ۴: «البرز زادگاه فرهنگی به قدمت تاریخ»«البرز زادگاه فرهنگی به قدمت تاریخ» به عنوان چهارمین اثر این مجموعه به سراغ ارائه روایتی مستند از تاریخ، طبیعت، آداب و رسوم و فرهنگ مردمان البرز (چالوس، رامسر، رشت، تنکابن، دیلمان، سیاهکل و ...) با استناد به عکس و نقشه رفته است.
اولین مجلد از این مجموعه علاوه بر هفت فصل در قالب سفرنامه، شامل ۱۰۱ عکس از مناظر مختلف این مناطق نیز میشود.
«دریای پارس» در ۱۷۹ صفحه و در شمارگان ۲۰۰۰ نسخه منتشر شده است.
هر چهار مجلد حاوی یک سیدی از تصاویر، نقشهها و ... نیز هستند.
ایلنا نوشت:خسرو سینایی (کارگردان سینما و مستندساز) در مراسم رونمایی این مجموعه که اول بهمنماه و با حضور منوچهر طیاب، خسرو سینایی، اسعد نقشبندی، اسماعیل میرفخرایی، مسعود کازری و مهدی میردشتی، پروفسور کارلو چرتی، هایده مشایخ و حسین راسی برگزار شده بود، دربارهی آن گفته بود: در مجموعۀ این کتابها طیاب در یک سفر طولانی به چهار قسمت ایران سعی کرده که تصویر ایران زمان ما را بسازد و برای آیندگان حفظ کند، آیندگانی که با اطمینان خاطر میتوانم بگویم کمتر سند و مدرکی در اختیار دارند که بدانند ایران ما چه بود و ما چگونه زندگی کردیم؟! چنانکه ما از ایران ماقبل خود هیچ ندانستیم و بسیاری از نکات تاریخ و جغرافیای ما بهصورت تحریف شده منتقل شد و وسیلهای برای شناخت نداشتیم. در اینجا یادی از فیلسوفی بزرگ میکنم که میگفت: «قرن بیست و یکم قرن تصویر است.» طیاب در کنار ساخت فیلمهای سراسر تصویر، کتابهایش نیز پر از تصویر است. با خوانش این کتاب میتوان فضا را شناخت. تصویری را از ایران برای خودش شکل میدهد که قبلا اصلا چنین تصویری وجود نداشته است.