در روز هشتم جشنواره فیلم فجر در برج میلاد، ساعت ۱۰ صبح در برج میلاد « کلاس هنرپیشگی » علیرضا داوودنژاد روی پرده رفت.
کلاس هنرپیشگی هجدهمین فیلم علیرضا داوودنژاد است که مانند کارهای قبلی این کارگردان در آن خانواده وی نیز حضور دارند و به ایفای نقش میپردازند.
در فیلم «کلاس هنرپیشگی» بازیگرانی چون رضا داوودنژاد، محمدرضا داوودنژاد، زهرا داوودنژاد، علی داودنژاد، مهرداد کیشمهر، احترامالسادات حبیبیان، عباس حبیبیان، مسعود میری، کیارش داوودنژاد، یلدا محمودی، انوش محمودی، کبری حسنزاده، اقدس سعادت رضایی، زهرا حبیبیان، مهرانگیز عدالت ایفای نقش میکنند.
علیرضا داوود نژاد در این نشست گفت: در کلیت دلم میخواست بین فیلم و محیط اطرافم و همان چیزی که میبینم و احساس میکنم ارتباط برقرار کنم. و در این فیلم ارتباط زنده و فعال پیش آمد.
کیومرث پور احمد هم در این نشست گفت: من سهم کوچکی در مونتاژ داشتم. خیلی خوشحالم که بالاخره خانواده داوودنژاد در این فیلم آشتی کردند.
علیرضا داوود نژاد نیز اظهار کرد: این قدر فیلم طبیعی شده که هر کس که آن را دیده از من سوال کرده آیا حالا وضعیت خانواده شما بهتر شده یا هنوز این تشنجات هست.
او با خنده گفت: خوشبختانه این قدر مال نداریم که به خاطرش دعوا کنیم.
داوود نژاد با اعلام این که زمانبندی این فیلم حدود ۱۰۰دقیقه است، خاطرنشان کرد: به هر حال فیلم نوعی سینمای دیگر از نظر ساختار، ریتم، معیار و عرف را نشان میدهد.
وی در پاسخ به این پرسش که چرا این زبان و این تعداد بازیگرناآشنا را در فیلم گنجانده گفت: وقتی خود زندگی را میگویی به وجود شخص نزدیکمیشوی به عبارتی یک قدم به زندگی نزدیکتر شدم.پیشتر فقط زمان گذشته و حال را نشان میدادم اما در این فیلم یک قدم جلو رفتم. و زبان حال و آینده فیلم با من شروع شد. دلم میخواست خانواده در یک طرح کلی مشارکت کنند بازیگر با اتکا با خلقیت شخصی اما در یک طرح مشخص شده. در این فیلم بازیگران به سمت خودشان میروند نه کس دیگر.
علی گرا کویی صدابردار هم اظهار کرد: بدون تعامل اصلا به لحاظ فنی نمیشد کار را جلو برد. مثلاً صحنه دعوا باید یک سره گرفته میشد و صدا در راستای اهداف کارگردان بود باید به گونهای کار میکردیم که گویی صدابردار اصلا در صحنه حضور ندارد.
عباس رحیمی فیلمبردار هم توضیح داد: کارگردان از من خواست که گرایش آتلیه کمتر در کار ما نمایان باشد. تمام خانه را نور دادیم و بعد فیلم برداری کردیم.
داوود نژاد هم توضیح داد: یکی از کارهای سخت فیلمبرداری بود در بعضی صحنهها اینها را به حال خود میگذاشتم و میگفتم فقط از دو زاویه بگیرید.
محمدرضا داوود نژاد نیز در این نشست گفت: زمانی که با علیرضا کار میکنی نگرانی وجود ندارد چون علیرضا اشراف دارد و ما را راحت رهبری میکند. من هر چند وقت یکبار که حالت زنگبار روی حسم قرار میگیرد با کار کردن با علیرضا این حس را صیقل میدهم
او در مورد شیوه کار هم اظهار کرد: خیلی خاص و نو بود البته این شیوه در دنیا این کار شده نوعی خاص است تفکیک کار از خودت خیلی سخت است.
زهرا داوود نژاد هم درباره کلیت کار گفت: مثل این که بابا خمیر درست میکند و میگوید خودتان بپزید و در مراحل پخت مارا کمک میکند اما چاشنی کار نوعی صداقت کامل جلو دوربین است که دیگر نیاز به بازی نیست و کلاس هنرپیشگی نتیجه آن است.
کیومرث پور احمد هم دربارهی فیلم گفت: علیرضا فیلم را مونتاژ کرده بود. رفتم شیراز ملاقات رضا فهمیدم فیلمی ساخته گفتم ای دل غافل ما چه دوستانی هستیم که از هم خبر نداریم.
در این هنگام شهیدیفر مجری نشست گفت: شما خودتان مدتی است که پنهانید و پور احمد در پاسخ گفت: پنهان نبودم، پنهانم کردند که با تشویق حضار همراه شد.
پوراحمد گفت: در افسردگی و بیکاری و چون علیرضا را دوست داشتم قبول کردم فقط دستی به سر و گوش فیلم بکشم که داوود نژاد در ادامه گفت: در مصایب شیرین کیومرث بود و کمک کرد و اینجا هم میدانستم باید دست به سر و گوش کشید تا روان وسریع شود و من به کیومرث اعتماد داشتم وانصافا تاثیر تعیین کننده داشت. خوب شد بعضی جاها در مقابل ایدههایش مقاومت نکردم.
رضا داوودنژاد هم با بیان این که برخی فکر میکنند یک دوربین است و یک خانواده پس ساخت فیلم سخت نبوده ادامه داد: این مدل کار کردن خیلی سخت است. از فضای پشت صحنه تا بازیگر در عین حرفهای بودن باید احساس نشود بازیگری میکنید. ساختن این فضا با بازیگرایی که در سینما نبودند خیلی سخت است و گاه تا ۷۰ برداشت ادامه داشت .
او اضافه کرد: یک جایی گفتم بابا بیخیال شو مثلاً همان صحنه اول فیلم که من و عمو بازی کردیم ۳ روز طول کشید بتا با ۳۰ برداشت بابا راضی شد. کار دشوار و پر ریسکی است. دشواری ذهنی و سختی کار.
علیرضا داوود نژاد هم گفت: کار واقعاً دلهره آور بود چون بقیه نمی دانستند من چه میکنم بعضی وقتها فکر می کردند نکند من قاطی کردهام.