به گزارش هنرنیوز؛ مدیرعامل گروه هتلهای ایرانگردی و جهانگردی در نشست رسانهای که امروز ۲۶ بهمن ماه برگزار شددر این برنامه محسن قریب مدیرعامل این گروه گفت: طی سه ماه گذشته با حدود ۱۵ هیات خارجی از کشورهای کره، امارات، ترکیه، مالزی و انگلستانجلسه داشتیم آنها علاقهمند به حضور در بازار ایران و سرمایهگذاری هستند که خوشبختانه با بسیاری از آنها از جمله دو سرمایهگذار مطرح هتلهای انگلیسی و اماراتی برای ساخت هتل در ۹ شهر به تفاهم رسیدیم.
محسن قریب با بیان اینکه در حال حاضر این شرکت ۴ هزار تخت آماده پذیرایی از گردشگران دارد، اظهار داشت: طی ۵ سال آینده باید این ظرفیت را به ۱۰ هزار تخت برسانیم که ۲۵۰۰ اتاق جدید میشود که در قالب ۱۰ هتل جدید باید آنها را تعریف کنیم.
وی افزود: این ۱۰ هتل در شهرهای اصفهان، چلندر مازندران، شیراز، یزد، لاهیجان، دیزین و شاهرود ساخته میشود، قرارداد ساخت هتل در اصفهان با دو شرکت انگلیسی و اماراتی منعقد شده است.
ساخت اولین هتل سبز در اصفهان/ورود خودروهای برقی از کره
مدیر عامل این گروه از هتلها به ضعف سیستم حمل ونقل اشاره کرد و ضمن تأکید بر استانداردنبودن خودروهای سفر و عدم داشتن امکاناتی چون میکروفن، صندلی راحت، پلههای مناسب برای رفت و آمد سالمندان و... از طرح مهمی خبر دادو گفت: گام بزرگی در خصوص ورود خودروهای برقی برداشته شده و قرار است یک هزار دستگاه خودروی برقی از کره وارد کشور شود و در اختیار مجموعههای تاکسیرانی و آژانسداران قرار گیرد.
وی همچنین از برگزاری همایش «سفر پاک» در اصفهان خبر داد و گفت: این برنامه روز اول اسفند ماه درباره هتلهای سبز و خودروهای هیبریدی با حضور مدیران ارشد هتلهای چهار و پنج ستاره، شرکتهای خودروسازی و مقامات استانی و چهار میهمان خارجی و یا مدیران هتلهای بینالمللی برگزار می شود.
قریب گفت: میخواهیم مجوز بینالمللی هتلهای سبز را برای هتلهای جدید در دست احداثمان بگیریم. همچنین اول هتل سبز در اصفهان راهاندازی خواهد شد.
سفرهای اقساطی در سال ۹۵ قریب همچنین در بخش دیگری از سخنان خود از اجرای طرح سفرهای اقساطی از سال ۹۵ خبر داد و گفت: سازمانهای دولتی و شرکتهای خصوصی میتوانند با مراجعه به شرکت سرمایه گذاری ایرانگردی و جهانگردی از تسهیلات سفرهای اقساطی برای کارکنانشان استفاده کنند.
وی ادامه داد: در این طرح، سازمانها و شرکتها فقط تعهد میدهند که پرداخت اقساط توسط کارکنان آنها انجام میشود و کارکنان میتوانند از هتلهای شرکت سرمایهگذاری ایرانگردی و جهانگردی در سراسر کشور با اقساط ۶ ماهه استفاده کنند.
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری ایرانگردی و جهانگردی افزود: هیچ محدودیتی نیز برای سفرهای متعدد برای این دسته از کارکنان وجود ندارد.
قریب در ادامه با انتقاد از اینکه سفر در کشور ما در تمام ایام سال انجام نمیشود،به تلاش رسانهها و مسوولان برای همه مکانی و همه زمانی شدن سفر اشاره کرد و گفت: ۲۵۰ روز در سال، ظرفیت هتلهای کشور خالی است و فقط میتوان گفت ۱۰۰ روز در سال ظرفیت هتلها تکمیل است.
قریب گفت: در سال جاری از سوی صندوق بازنشستگی برای ۹۰ هزار بازنشسته بودجه سفر به صورت یارانه تخصیص داده شد که از این تعداد ۲۰ هزار نفر در مراکز اقامتی ایرانگردی و جهانگردی اقامت داده میشود. امیدواریم این خدمات به بازنشستگان بیشتر شود.
وی همچنین از ارگانها و نهادهای مختلف درخواست کرد تا طرح سفرکارت را جدی بگیرند با شارژ این کارتها و اقساطی کردن سفر برای کارمندان زمینه تخصیص این بخش مهم در سبد کالای خانوارهای ایرانی را فراهم آورند.
ورود به بازار بورس امکان پذیر نیست
مدیرعامل گروه هتلهای ایرانگردی و جهانگردی همچنین درباره ورود این گروه هتلی به بازار بورس، گفت: موانعی وجود دارد که به دلیل آنها نمیتوانیم وارد بازار بورس شویم. ما مشکلاتی در بخشی از اسناد املاک داریم. این مجموعه در اختیار سازمان بازنشستگی است. دولت بابت بدهیهای خود به صندوق هر ساله در قانون بودجه مبالغی را به این صندوق میدهد. مجموعه ایرانگردی و جهانگردی نیز در سال ۸۷ به صندوق واگذار شد. به دلیل بدهیها، برخی از زمینها سند داشتند و بخشی فقط بر اساس مصوبه بود. بنابراین بعضی از املاک، زمینشان به نام شهرداری، اوقاف و یا سازمانهای دیگر است؛ به همین دلایل فعلا امکان حضور آن در بازارهای بورس فراهم نیست.
وی درباره استانداردسازی هتلها نیز گفت: از سال ۹۲ برای هتلهای این مجموعه تقاضای استانداردسازی کردهایم. قراردادها نیز در این زمینه منعقد شده است. بازرسان هتلهای ما را بررسی کردهاند. به برخی نیز لوح دادهاند و بخشی از آنها را دارای نقص اعلام کردهاند. اخیراً هتل دیزین لوح استانداردش را گرفته است. معمولاً هتلهای ایرانگردی و جهانگردی دو و سه ستاره هستند. قبول دارم که برخی از هتلهای سه ستاره در حد لازم خدمات نمیدهند.
مشکلات هتلهای ایرانوی همچنین با اشاره به ضرورت حضور سرمایهگذران خارجی و داخلی در بخش هتل سازی با بیان این که آنتالیا به تنهایی ۲هزار هتل دارد، اظهار کرد: این درحالی است که ما در کل کشور تنها ۱۰۰۰ هتل داریم. این درحالی است که تضمین سرمایهگذاری و تأمین تسهیلات، منابع انسانی و مالی از جمله مشکلات اساسی سرمایهگذاری در این حوزه است.
قریب با اشاره به این که مجموعه هتلهای ایرانگردی و جهانگردی از ۴۰ سال پیش ساخته شده و اکنون مستهلک شدهاند، توضیح داد: بعد از انقلاب، جنگ و تحریمها نتوانستهایم در رقابت جهانی گردشگری حضور پیدا کنیم. به تبع امکاناتی که وجود داشت، مشمول مرور زمان و فرسودگی شد بنابراین برای ایجاد شرایطی که بتواند با رقبای خود رقابت کند، باید برنامه بلند مدت داشته باشیم.
او از نیاز این گروه هتلها به بودجه دو هزار میلیارد ریالی برای بازسازی مجموعههای اقامتیمان خبرداد و در عین حال تأکید کرد: این میزان بودجه را اگر در تعداد کل هتلهای کشور ضرب کنیم؛ آن وقت متوجه میشویم که به چقدر اعتبار نیاز داریم تا همه هتلهایمان به روز شوند.
قریب ادامه داد: اما در زمینه جذب سرمایههای خارجی با مشکل روبرو هستیم. تمام شرکتهای خارجی تضمین سرمایه میخواهند. هیاتهایی نیز برای بررسی به ایران آمدهاند و طرح توجیهی نیز برای امکانسنجی سرمایهگذاری آماده میکنند اما همه ابهامات آنها در حال حاضر درباره تضمین سرمایه است. آنها تضمینهای بینالمللی میخواهند که باید بانک مرکزی آن را بدهد. این موضوع را با نایب رئیس مجلس در میان گذاشتهایم و از آنها خواستیم که کارگروه ویژهای در مجلس باشد که بحث سرمایهگذاری در آن مطرح شود.
ایرانگردی و جهانگردی به استقبال غذاهای محلی می رود
مدیرعامل گروه هتلهای ایرانگردی و جهانگردی با اشاره به عدم توجه هتلهای ایران به ظرفیت گردشگری غذای کشور درباره استفاده از غذاهای محلی در گروه هتلهای زیر مجموعهاش گفت: ایجاد رستورانهای «سور» را که به ارائه غذاهای محلی میپردازند، در دستور کار داریم. یکی از این رستورانها در مهمانسرای هتل ایرانگردی و جهانگردی گرگان با رویکرد غذاهای ایرانی راهاندازی شده است.