مدیریت شهری بد عمل کرده است
در همایش باستان شناسی شهری مطرح شد:
مدیریت شهری بد عمل کرده است
به گفته هایده لاله - باستان شناس- جاهایی که مدیریت شهری موفق عمل کرده است تمامی عوامل را دخیل کرده‌اند به ویژه مردم و این آگاهی مردم یک شبه حاصل نمی‌شود و دستور العملی نیست.
 
تاريخ : سه شنبه ۲۵ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۱۷:۴۳

در حاشیه برگزاری همایش باستان شناسی شهری میز گردی با همین مضمون با حضور کارشناسان و صاحب نظران به منظور ارائه راهکارهایی برای کاهش اثرات مخرب فعالیت های عمرانی بر آثار باستانی برگزار شد.

جمال کامیاب - مدیر عامل زیباسازی شهر تهران- نیز دراین میز گرد بیان کرد: اگر بخواهم واقع بینانه بگویم بدون تردید وضعی که الان در خصوص ساخت و سازهای بی‌رویه که جایگزین ابنیه تاریخی می‌شوند وجود دارد راضی کننده نیست و می‌شد بهتر عمل کرد از سویی اگر بخواهیم مقصر را معرفی کینم صرف این کار راهی به جایی نخواهد بردو قبول داریم دراین موارد مدیریت شهری بد عمل کرده است. 

وی افزود: اما ما الان با یک مشکل فرهنگی هم روبرو هستیم و بعضا صاحبان ملک‌های قدیمی مصر هستند که با تخریب این بنا‌ها به ساخت و ساز و سود اقتصادی برسند. از سویی علاوه بر معضل فرهنگی مشکل ساختاری نیز وجود دارد. اگر بشود یک ارتباط ساختاری به جای یک ارتباط مقطعی ایجاد کرد و اگر یک نقشه راه درست وجود داشته باشد کسی راضی به بریدن شاخه زیر پای خود نیست. 

کامیاب گفت: البته اگر یک ساختاری نظامش درست نباشد بهترین مهره‌ها هم که در آن قرار گیرند فعالیتشان غلط خواهد شد و اگر سیستم درست تعریف نشود یک مهره هم بخواهد اصولی عمل کند یا به بیرون پرت می‌شود و یا خودش را در بدنه حل می‌کند. 

این مسئول شهری اظهارامیدواری کرد: چنین ساختارهایی از دل این پژوهش‌ها بیرون بیاید زیرا کمتر کسی است که تردید در تاریخ ما داشته باشد و الیته چرا این کوتاهی‌ها شده عوامل مختلفی دارد که برای جلوگیری از تکرارش باید به آن توجه کنیم.

شهر‌ها گذرگاه گذشته و آینده‌اند 

ناصر چگینی باستان‌شناس نیز در این میزگرد شهر را مانند یک موجود زنده دانست که باید چهره‌های گذشته شهر هم در آن وجود داشته باشد و گفت: همانند انسان که دوست دارد نیاکانش را ببیند شهر نیز دوست دارد گذشته‌اش پیش رویش باشد در غیر اینصورت ما همیشه در بیرون سیر می‌کنیم و به درونمان نمی‌رسیم. 

وی بیان کرد: در حوزه بخش نظری باستان‌شناسی شهری حاصل گذشته است وبیشتر بافت‌های شهری ما بافت‌های شهری قاجار است و دوره قاجار هم در دوره‌ای قرار می‌گیرد که به عنوان پیش مدرن این حوزه را زمان بندی کرده‌اند. 

او تصریح کرد: ما دو مشکل داریم یکی اینکه باید به ابعاد دانشی و ساختار علمی حوزه مطالعه که امروز به باستان‌شناسی شهری در عمل تبدیل شده و از نطر نظری در باستان‌شناسی تاریخی است بپردازیم و از طرفی باید زیر ساخت‌های اجرایی این کار و هماهنگی و همدلی و فهم مشترکی که از این دو فراهم می‌شود را بتوانیم ثروت‌های ملی خودمان را نگه داریم این‌ها مال همه مجموعه است زیرا انسان باید دارایی‌هایش را در نمود دادن خودش به کار بگیرد

حضور مردم عامل موفقیت مدیریت شهری

هایده لاله باستان‌شناس
نیز در ادامه این میزگرد گفت: بدیهی است که در کره خاکی عظمت خلقت انسان‌ها را به اندیشه در مورد حیات و پدیده‌های زیستی واداشت ودر طول زمان این قدرت را به انسان داد که‌شناختی از سرزمین پیدا کند و این شناخت سرزمین به مردم اجازه داد توان بالقوه سرزمین را بالفعل کنند. 

او با اشاره به این نکته که باستان‌شناسی شهری بهانه است زیرا این زندگی شهری است که با تمامی پدیده‌های زیستی درگیر است افزود: البته در تمامی اعصار شهر با تمامی منابع مادی و معنوی‌اش باید در نظر گرفته شود یعنی چیزی که شاید امروز کمتر به ان توجه شود. 

به اعتقاد لاله جاهایی که مدیریت شهری موفق عمل کرده است تمامی عوامل را دخیل کرده‌اند به ویژه مردم و این آگاهی مردم یک شبه حاصل نمی‌شود و دستور العملی نیست. 

این باستان‌شناس تصریح کرد: یکی از مسئولیت‌های مسئولان این است که کار فرهنگی انجام دهند امروز که ایرانی خودش به خانه‌اش دستبرد زده و خانه‌اش را از بین می‌برد و این یک بحران اجتماعی جدی است که نمی‌توان از آن گذشت.
او با اشاره به اینکه لایه‌های تصمیم گیری باید تمامی جوانب را در نظر بگیرند افزود امروز پدیده یکسان سازی و الگو سازی در پایتخت است که مردم را درگیر کرده و نوسازی و زیباسازی کرده که مردم آن را دوست ندارند. 

زیباسازی تناسب ساختاری در اجرای شهر است 

محیط طباطبایی در پایان به یک نتیجه گیری اجمالی پرداخت و اظهار داشت: جمع تمامی نظرات ما را متوجه می‌کند که باستان‌شناسی شهری به دنبال یافتن خطوط و پیکره شهر چه از تاریخ مکتوب شفاهی و چه مطالعات می‌دانی است که مارا با مزیت‌های تاریخی و طبیعی هر نقطه‌ای که در آن زندگی می‌کنیم آشنا می‌کند. 

وی افزود: یک بحث اینکه زیباسازی یعنی تناسب به اندازه نه بزک کردن، وقتی در پیکره شهر رابطه‌ای منطقی بین گذشته و حال ایجاد می‌کنیم یک زیبایی ایجاد می‌کنیم که منجر به بالا رفتن کیفیت زندگی در شهرهاست.

کد خبر: 77556
Share/Save/Bookmark