نمایشگاه صریر روحانی گشایش یافت
نمایشگاه «صریر روحانی» شامل آثار روحانیون خوشنویس در موزه امام علی (ع) گشایش یافت.
تاريخ : چهارشنبه ۱ خرداد ۱۳۹۲ ساعت ۱۴:۱۹
به گزارش هنرنیوز، موزه هنرهای دینی امام علی(ع) این روزها پذیرای نمایشگاهی از آثار روحانیون خوشنویس است که آثارشان را در نمایشگاهی با عنوان «صریر روحانی» به نمایش گذاشتهاند که این نمایشگاه طی مراسمی در این موزه گشایش یافت.
علی حسینی، دبیر انجمن طلاب خوشنویس سراسر کشور در مراسم گشایش این نمایشگاه از سید گلستانه، احمد علی نجفی زنجانی، حبیب الله فضایلی و آیت الله نجومی یاد کرد که همگی روحانیون خوشنویس بودند.
او در ادامه به چگونگی تشکیل انجمن طلاب خوشنویس اشاره داشت و گفت: این انجمن طی فراخوانی که سال 90 برای برگزاری مجمعی جهت راهاندازی انجمن منتشر کردیم، به دنبال آن با برگزاری جلساتی به پشتیبانی سازمان تبلیغات حوزه علمیه قم هیئت مدیره انجمن طلاب خوشنویسان سراسر کشور تشکیل شد.
وی افزود: سال گذشته نیز نمایشگاهی با عنوان صریر روحانی در قم برگزار کردیم که با استقبال خوبی رو به رو شد و پس از آن با همراهی مدیران سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران توانستیم برای برپایی دومین نمایشگاه صریر روحانی در تهران برنامهریزی کنیم.
حسینی همچنین اشاعه هنر خوشنویسی در سطح حوزه های کشور، توجه به تاثیرپذیری تبلیغات از هنر، بالابردن ظرفیت و توانمندی هنر در حوزه های علمیه و ارائه کارهای فاخر را از جمله اهداف انجمن خوشنویسان طلاب عنوان کرد.
حجت الاسلام علی کمساری، رئیس مرکز فرهنگی هنری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم نیز در سخنانی گفت: سه چیز آدم را به قرب الهی نزدیک می کند که یکی از آنها صدای قلم عالمان است، دیگری صدای قدم های مجاهدین و سوم صدای چرخ نخ ریسی پیرزنان نیکوکار است.
او به جایگاه هنر خوشنویسی در اسلام هم اشارهای داشت و گفت: هنر خوشنویسی در اسلام دارای جایگاهی مهم و ارزشمند بوده است. خوشنویس همذات اسلام است و پیغمبر توصیه های زیادی برای خوش نوشتن به کاتبان قرآن داشتند.
وی حوزه های علمیه را میراث دار اسلام در طول تاریخ دانست و گفت: در اسلام توصیه های زیادی درباره خوشنویسی شده است و بسیاری از عالمان دینی ما اگر چه خوشنویس نبودند ولی خط خوبی داشتند از جمله امام خمینی (ره) که خطی بسیار زیبا داشتند.
کمساری با اشاره به انجمن طلاب خوشنویس سراسر کشور گفت: بالغ بر 130 طلبه و روحانی خوشنویس در انجمن طلاب خوشنویس سراسر کشور عضویت دارند و قصد کرده ایم که شرایطی فراهم کنیم که این انجمن با قدرت به کار خود ادامه دهد.
غلامحسین امیرخانی، پیشکسوت خوشنویسی ایران نیز در سخنانش به حضور بانوان در این نمایشگاه اشاره کرد و گفت: خبر خوب من برای شما این است که تعداد خانم های خوشنویس بر تعداد آقایان پیشی گرفته است.
وی با اشاره به نقش زنان در پیشرفت جوامع افزود: هنگامی که یک زن وارد وادی هنر می شود می تواند یک جامعه را سمت و سو دهد و این نکته کلیدی برای یک جامعه است زیرا از دامن زن بافضیلت و هنردوست هنرمندان به جامعه تحویل داده میشود.
وی همچنین از زندهیاد حبیبالله فضایلی یاد کرد و گفت: ایشان نمونه ای از هنرمند اخلاق مدار بود که در مساله اخلاق و رفتار بیش از هنرش معروف بود. وی بیش از هر چیزی در تربیت نسلی مانند خود کوشید.
امیرخانی تصریح کرد: هنر به جامعه اعتبار می بخشد و باعث بالا رفتن سلیقه هنری در جامعه می شود و جامعه ای که در آن سلیقه بالا رفته باشد به سمت ابتذال نخواهد رفت زیرا ابتذال و سلیقه خوب در یک جا نمی گنجد.
او همچنین ابراز امیدواری کرد که طرح اختصاص بودجه نیم درصدی از بودجه عمرانی دستگاههای دولتی به تصویب برسد و از مجلسیان خواست تا به این آرزو تحقق بخشند.
امیرخانی خواستار حمایت از هنر در جامعه شد و گفت: حرف ما هنرمندان این است که در سایه حمایت می توانیم بخش اصلی کشورمان که فرهنگ و هنر است را رشد داده و به دنیا که تشنه جمال است عرضه کنیم.
امیر خوراکیان، رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران نیز به عنوان سخنران آخر پیام این نمایشگاه را نیاز هنر به معارف دینی و دوم نیاز توسعه دین به وسیله مرکب هنر عنوان کرد.
وی افزود: ما بیش از هرچیزی نیازمند این مراجعه به سرچشمه ها هستیم و برای اینکه بتوانیم پیام دین را به همه برسانیم باید دین را بر مرکب هنر سوار کنیم.
رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران درباره همکاری با حوزه علمیه قم گفت: ما در سازمان از روحانیون هنرمند برای بهره گیری معارف دینی استفاده می کنیم و روحانیون هنرمند حوزه علمیه قم نیز می توانند از امکانات ما بهره بگیرند تا پیام های دینی و اخلاقی را به مردم انتقال دهند.
وی ادامه داد: این نمایشگاه بر پایه خوشنویسی بنا نهاده شده ولی سایر هنرها هم میتواند از دل حوزه بیرون بیاید تا بتوانیم همگی بر تعالی فرهنگ عمومی کشور تاثیر بگذاریم.
تجلیل از 14 خوشنویس روحانی پایان بخش این مراسم بود و در ادامه حاضران از آثار این نمایشگاه بازدید کردند.