در جریان سیوهشتمین اجلاس سالانه کمیته میراث جهانی؛
۳ محوطه تاریخی دیگر ثبت جهانی یونسکو شدند
سه محوطه تاریخی در هلند، میانمار و روسیه در فهرست میراث جهانی سازمان یونسکو به ثبت رسیدند.
تاريخ : سه شنبه ۳ تير ۱۳۹۳ ساعت ۱۵:۵۴
به گزارش هنرنیوز، در جریان سیوهشتمین اجلاس سالانه کمیته میراث جهانی سازمان یونسکو که در «مرکز ملی همایشهای قطر» در دوحه و به منظور بررسی ۴۰ پرونده ثبت میراث جهانی در حال برگزاری است، سه محوطه تاریخی دیگر به فهرست میراث جهانی این سازمان اضافه شدند.
به گزارش یورو نیوز، بنای تاریخی «وان تللفابریک» در هلند در فاصله سالهای ۱۹۲۵ تا ۱۹۳۱ میلادی به عنوان یک کارخانه تولید مواد غذایی ساخته شد و نقش بسزایی در صنعتی شدن هلند در آن سالها داشت. این بنا که از سالها قبل به یک موزه تبدیل شده، به دلیل سبک خاص معماری که الهام گرفته از معماری کمونیستی در شوروی سابق است یک بنای منحصر به فرد در سطح اروپا به شمار میرود.
همچنین شهر تاریخی «پیو» در میانمار نیز که نخستین میراث جهانی این کشور به شمار میرود، آثار تاریخی ارزشمندی شامل دهها کاخ و معبد در قالب سه محوطه تاریخی مجزا از امپراطوری ناشناخته پیو را در خود جای داده که بین ۲۲۰۰ تا ۱۱۰۰ سال قدمت دارند.
مجموعه تاریخی «بولگار» در روسیه نیز آثار تاریخی ارزشمندی از تمدن بولگار را در خود جای داده که مردمان آن در قرون وسطی در بخشهایی از روسیه فعلی زندگی میکردهاند.
پیش از ثبت جهانی بنای تاریخی وان تللفابریک، شهر تاریخی پیو و مجموعه تاریخی بولگار در فهرست میراث جهانی یونسکو شهر سوخته در ایران، بنای تاریخی رانی-کی-واو در هند، غار پون دارک در فرانسه، غار مارشا در فلسطین اشغالی، منظر تاریخی پرگامون در ترکیه، شهر تاریخی بورسا در ترکیه، محوطه تاریخی پاورتی پوینت در آمریکا، منظر تاریخی وینیارد در ایتالیا، بنای تاریخی نامهانسنوتک در کره جنوبی، جاده کاپاکنان در آرژانتین، بولیوی، شیلی، کلمبیا، اکوادور و پرو، مجموعه تاریخی وستورک و سیویتا در آلمان، دلتای اوکاوانگو در بوتسوانا، بخشی از جاده ابریشم در چین، قزاقستان و قرقیزستان، کارخانه ابریشمسازی تومیاکو در ژاپن، شهر تاریخی جده در عربستان و قلعه تاریخی اربیل در عراق ثبت جهانی شدهند.
تا قبل از اجلاس امسال نیز که برای اولینبار در قطر در حال برگزاری بوده و تا ۲۵ ژوئن (پنجم تیر) ادامه خواهد داشت، ۹۸۱ محوطه تاریخی، طبیعی و تلفیقی یا همان تاریخی-طبیعی در فهرست میراث جهانی سازمان یونسکو به ثبت رسیدهاند.