به گزارش هنرنیوز نشست رسانهای روز هنر انقلاب اسلامی در حوزه هنری برگزار شد. در این نشست که صبح امروز در تالار شماره دو اندیشه برگزار شد؛ محمد حمزهزاده معاون هنری حوزه هنری و علی قربانی مدیر مرکز محافل و جشنوارهها حضور داشتند.
در این نشست ابتدا حمزهزاده درباره ارزشهای هنر انقلاب گفت: « بیست سال قبل امام خمینی برای نخستین با ر و در سالروز شهادت آوینی او را سید شهدای اهل قلم نامید. امروز بر این انتخاب تاکید میکنیم که آوینی برجستهترین آثار را در زمینه انقلاب خلق کردهاست. آثار او فرهنگ شهادت را ترویج میکند. او میخواست راهی ترسیم کند که امامش نقشه آن را تبیین کردهبود. او مبدع هنر انقلاب بود.علاوه بر نظریهپردازی با مخاطبان خود سخن میگفت. این موضوع او را از نظریه پردازان جدا میکند. روز هنر انقلاب برگرفته از عروج مروج فرهنگ شهادت است.»
این مقام مسئول با تأکید بر این نکته که شاخصههای هنر انقلاب را به طور کلی میتوان به آرمانگرایی، عدالتخواهی، حق طلبی، برندگی و نفوذ عنوان کرد؛ افزود: «علاوه بر این هنر انقلاب اجتماعی، آیندهگرا، و انسانساز است و علاوه بر این مردمی، همه فهم، و پر مخاطب است.»
وی افزود: « امیدواریم در نشستهای پژوهشی خود بتوانیم ویژگیهای هنر انقلاب را به طور کامل تبیین کنیم.»
در ادامه این نشست، علی قربانی مدیر مرکز محافل و جشنوارهها به برنامههای روز هنر انقلاب اشاره کرد و گفت: «آثار هنری که در این مجموعه ارائه خواهد شد؛ در سالهای آغازین تاسیس حوزه هنری خلق شدهاند. این مجموعه از جمله آثار تجسمی و نمایشگاه عکاسی است. همچنین، این آثار در دو نگارخانه و از مجموع آثار برگزیده جشنواره ما میتوانیم؛ حماسه ۹ دی و جشنواره دیروز امروز، برگزیده شدهاند.»
وی ادامه داد: «هنرمندان بنامی در این مجموعهها ارائه شدهاند. از این دسته میتوان به بیات، بردبار، هنرمندان بسیار دیگری اشاره کرد.»
قربانی ادامه داد: «نشستهای پژوهشی که با همکاری صدا و سیما ضبط و در خلال برنامههای سیما پخش میشود. از این مجموعه میتوان به نظریهپردازی و آموزش در هنر انقلاب، ادبیات و انقلاب اسلامی، نشست پژوهش هنرهای نمایشی و انقلاب اسلامی، موسیقی انقلاب اسلامی، هنرهای تجسمی و انقلاب اسلامی را میتوان نام برد.»
وی درباره جزئیات این نشستها گفت: « چهارشنبه ۲۱ فروردین نشست پژوهشی نظریه پردازی و آموزش در هنر انقلاب اسلامی با حضور دكتر مجید شاه حسینی، دكتر حسن عباسی و مجید جعفری لاهیجانی از ساعت ۱۰ تا ۱۳ و نشست پژوهشی ادبیات و انقلاب اسلامی با حضور دكتر علیرضا حافظی، علی محمد مودب و دكتر منوچهر اكبری از ساعت ۱۵ تا ۱۸ در تماشاخانه مهر برگزار می شود.
شنبه ۲۴ فروردین نشست پژوهشی سینمای انقلاب اسلامی با حضور منوچهر محمدی، رضا میركریمی و شهریار بحرانی از ساعت ۱۵:۰۰ تا ۱۸:۰۰ و نشست پژوهشی هنرهای نمایشی و انقلاب اسلامی با حضور دكتر رحمت امینی، دكتر علی منتظری و دكتر سعید كشنفلاح از ساعت ۱۰:۰۰ تا ۱۳:۰۰ در تماشاخانه مهر برگزار می شود. نشست تخصصی مروری بر آثار سینمایی انقلاب اسلامی نیز دوشنبه ۲۶ فروردین با نمایش فیلم های بید مجنون و خداحافظ رفیق اجرا می شود. نشست پژوهشی هنرهای تجسمی و انقلاب اسلامی نیز از دیگر برنامه های این روز است كه از ساعت ۱۰:۰۰ تا ۱۳:۰۰ پذیرای علاقه مندان است. همچنین نشست پژوهشی ادبیات و انقلاب اسلامی با حضور دكتر علیرضا حافظی، علی محمد مودب و دكتر منوچهر اكبری از ساعت ۱۵:۰۰ تا ۱۸:۰۰ برگزار می شود. سه شنبه ۲۷ فروردین مرور آثار سینمایی انقلاب اسلامی با نمایش فیلم های سینمایی خیلی دور، خیلی نزدیك و فیلم سینمایی یه حبه قند ادامه دهنده ویژه برنامه های روز هنر انقلاب اسلامی هستند. نشست پژوهشی موسیقی انقلاب اسلامی نیز با حضور دكتر پیروز ارجمند، دكتر حسام الدین سراج و محمد گلریز ساعت ۱۰ تا ۱۳ ایم روز برگزار می شود. چهارشنبه ۲۸ فروردین مروری بر آثار سینمایی انقلاب اسلامی با نمایش فیلم های شب بخیر فرمانده، خدا نزدیك است، آخرین ملكه زمین و فرزند خاك از ساعت ۱۴:۰۰ تا ۲۰ ادامه پیدا می كند. در این روز همچنین نشست تخصصی پژوهشی ادبیات پایداری و انقلاب اسلامی با حضور علیرضا كمره ای، دكتر احد گودرزیانی و علیرضا قزوه از ساعت ۱۰:۰۰ تا ۱۳:۰۰ در تماشاخانه مهر برگزار می شود. پنجشنبه ۲۹ فروردین و آخرین روز از برگزاری ویژه برنامه های روز هنر انقلاب اسلامی در حوزه هنری علاقه مندان شاهد پخش فیلم های به همین سادگی، زخم شانه حوا، بیداری رویاها و سیب و سلما خواهند بود.»
وی به شب شعر انقلاب اسلامی اشاره کرد و افزود: « بیستو ششم فروردینماه در تماشاخانه مهر حوزه هنری با شاعران انقلاب اسلامی شب شعری برگزار میشود.»
قربانی افزود: « مروری بر سینمای انقلاب اسلامی در برنامههای ما گنجانده شده است. از جمله این فیلمها میتوان به زخم شانه حوا، سیب و سلما، خیلی دور، خیلی نزدیک، شب بخیر فرمانده، خدا نزدیك است، آخرین ملكه زمین و فرزند خاك، و فیلمهای دیگری اشاره کرد؛ این فیلم ها با اهداف حوزه هنری هم راستاست. و این فیلم ها را به عنوان فیلمهای منتخب خود به نمایش میگذاریم.»