به گزارش هنرنیوز، برندا هاوگن در کتاب حاضر به بررسی فراز و فرود زنگی رئیس جمهوری میپردازد که هنوز هم میراثش بخشی از زندگی روزمره آمریکاییان را تشکیل میدهد و در برنامههایی نظیر تأمین اجتماعی و دیگر برنامههایی که به کارگران کارخانهها، کشاورزان و دیگر بخشهای نیروی کار آمریکا کمک میکند. هر چند او در خانوادهای مرفه متولد شد، در راه اهداف زنان و مردان کارگر مبارزه کرد. «فرانکلین دلانو روزولت بیت سالهای ۱۹۳۳ تا ۱۹۴۵ رئیس جمهور آمریکا بوداز او به عنوان یکی از بزرگترین رئیسجمهورهای آمریکا یاد میشود. کسی که در دوره بزرگنرین بحران به انسجام کشورش کمک کرد: رهبری که ایالات متحده را از رکود اقتصادی بزرگ نجات داد و در جنگ جهانی دوم به آستانه پیروزی رساند.»
«فرانکلین در خانوادهای مرفه بزرگ شد که همه خواستههایش برآورده میشد. سارا (مادر فرانکلین) که همیشه زندگی مرفهی داشت و پس از مرگ پدرش هم بیش از یک میلیون دلار به ارث برده بود پسرش را در ناز و نعمت غرق کرده و او را نازپرورده کرده بود. او همچنین عاشق مسافرت به همراه فرزندش بود و فرانکلین تا پانزده سالگی بیش از هشت بار به اروپا سفر کرد.» هاوگن در فصل اول کتاب علاوه بر سالهای کودکی فرانکلین روزولت به سالهای حضور او در مدرسه شبانهروزی گروتون ماساچوست و تحصیل در هاروارد پرداخته است.
«مسیر سیاست» عنوان فصل چهارم کتاب است و هاوگن به شروع زندگی سیاسی روزولت و فعالیتهای سیاسی او پرداخته است. روزولت در ۱۹۱۰ یکی از کرسیهای مجلس سنای ایالت نیویورک را به دست آورد. او همچنین در سال ۱۹۱۲ همزمان با پیروزی ویلسون در انتخابات ریاست جمهوری، مجددا به مجلس سنا راه یافت.
روزولت در ۱۹۱۳ به درخواست جوزف دانیلز، ویر دریاداری مقام معاونت وزارت دریاداری را پذیرفت و از کرسی سناتوری خود استعفا داد، زیرا این همان سمتی بود که تئودور روزولت هم قبلا از رسیدن به ریاست جمهوری عهدهدار آن شده بود. روزولت در ۱۹۱۳ شغل جدیدش را در واشینگتن آغاز کرد و به مدت هفت سال و نیم در این مسند باقی ماند. او در مقام معاون وزارت دریاداری وبا آغاز جنگ جهانی اول در ۱۹۱۴تلاش فراوانی برای آمادهسازی نظامی نیروی دریایی انجام داد.
فصل پنجم، ابتدا به شکستهای سیاسی روزولت اشاره میکند که یک بار برای کسب یکی از کرسیها سنای ایالات متحده زمان معاونت وزارت دریاداری اتفاق افتاد و بار دوم در ۱۹۲۰ برای رسیدن به مقام معاونت ریاست جمهوری در مقابل نامردهای حزب جمهوریخواه شکست خورد. در ادامه نیز درباره بیماری روزولت میخوانیم: «در سال ۱۹۲۰، بیماری فلج اطفال در سواحل شرقی به صورت اپیدمی درآمده بود. این بیماری معمولا کودکان را قربانی میکرد و بزرگسالان توان مقابله با آن را داشتند اما فرانکلین خسته و ضعیف نتوانست بر آن غلبه کند... در فوریه سال ۱۹۲۲، روزولت به تدریج از آتلی که برای پاهایش ساخته بودند استفاده کرد و تا پایان عمر آن را به پاهایش میبست.»
روزولت روند موفقیتهای خود را در بازگشت به عرصه سیاست با پیروزی در انتخابات سال ۱۹۲۸ فرمانداری نیویورک کامل کرد. روزولت در مجموع چهر سال (دو دوره) در سمت فرمانداری نیویورک خدمت کردو در این مدت برای حفاظت از منابع طبیعی، مققری سالمندان، برق ارزان برای کشاورزان، قوانین ایمی کارخانهها اقداماتی انجام داد. همچنین پس از سقوط بازار سرمایه آمریکا در ۱۹۲۹ و رکود اقتصادی بزرگ حاصل از آن، به منظور کمک به شغلیابی بیکاران با تأسیس سازمان «اداره کمکهای فوری و موقت» به مبارزه با آن پرداخت. هاوگن در قسمتی ازفصل ششم مینویسد: «روزولت در دوره دوم فرمانداریاش، نسبت به رقیب خود ۷۵۰ هزار رأی بیشتر به دست آورده بود، به گزینهای طبیعی برای نامزدی در انتخابات ریاستجمهوری سال ۱۹۳۲ مبدل شد... در سال ۱۹۳۲، روزولت از سوی اجلاس ملی دموکراتها در شهر شیکاگو ایالت ایلینویز به عنوان نامزد ریاست جمهوری این حزب انتخاب شد... او با وجود ناتوانیهای جسمانیاش به سختی مبارزه کرد و توانست به اکثر مناطق ایالات متحده سفر کند... سرانجام روزولت توانست در انتخابات ماه نوامبر بیش از ۵۷ در ارای عمومی و ۸۸ درصد ارای الکترال را از آن خود کند. او در تاریخ چهارم مارس سال ۱۹۳۳ سوگند ریاستجمهوری یار کرد.»
فصل هفتم کتاب با اشاره به نخستین سخنرانی روزولت در مقام ریاست جمهوری به طرحها و برنامههای او اختصاص دارد. «امروزه ، هنوز هم بسیاری از برنامههایی که روزولت اجرا کرد، کاربرد دارد، همانند قانون موسوم به گلس ـ استیگل که منجر به ایجاد شرکت بیمه سپردهگذاری فدرال (FDIC) شد که سازمانی مهم و ضامن سپردههای بانکی است.»
در فصل هشتم، آغاز جنگ جهانی دوم و صدور بیانه اعلان بیطرفی آمریکا از سوی روزولت مورد بررسی قرار گرفتهاند. همچنین در این فصل موضوعات آمادگی آمریکا برای مقابله با حمله احتمالی، فراخوانی سربازان آمریکایی یک هفته قبل از انتخاب روزولت به عنوان ریاست جمهور برای بار سوم و اجرای برنامه وام ـ اجاره در ۱۹۴۱ مبنی بر قرض دادن تجهیرات نظامی به بریتانیا، اتحاد جماهیر شوروی و دیگر کشورهای وابسته به متفقین مطرح شدهاند.
در فصل نهم نیز دلایل ورود آمریکا به جنگ و به اقدامات روزولت به عنوان رئیسجمهور دوران جنگ بررسی شده است. و فصل دهم به واپسین روزهای زندگی روزولت و مرگ او در دوازدهم آوریل ۱۹۴۵ در ۶۳ سالگی پرداخته است.
کتاب «فرانکلین د.روزولت؛ رئیسجمهور دوران جنگ» نوشته برندا هاوگن و ترجمه محمدرضا دوستطلب، از مجموعه «شخصیتهای تأثیر گذار» توسط انتشارات ققنوس در ۱۱۲ صفحه، شمارگان ۲۰۰۰ نسخه و قیمت ۳۲۰۰ تومان منتشر شده است.