به همت پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي؛
كتاب «ما و تاريخ فلسفه اسلامي» رونمایی ميشود
تاريخ : شنبه ۳ ارديبهشت ۱۳۹۰ ساعت ۱۴:۴۱
به همت پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي، آيين رونمايي از كتاب «ما و تاريخ فلسفه» به قلم «رضا داوري اردكاني» برگزار ميشود.
به گزارش هنرنیوز به نقل از روابط عمومي پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي، در مراسم رونمايي از كتاب «ما و تاريخ فلسفه اسلامي» علاوه بر مؤلف، حجتالاسلام والمسلمين علياكبر رشاد، رياست پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي، حميدرضا آيتاللهي، رييس پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات فرهنگي، غلامرضا اعواني رييس مؤسسه پژوهشي حكمت و فلسفه ايران و حسين كلباسي استاد دانشگاه علامه طباطبايي(ره) به ايراد سخنراني پيرامون اين كتاب خواهند پرداخت.
اين مراسم با همكاري بسيج دانشجويي دانشكده ادبيات و علوم انساني دانشگاه تهران از ساعت 14 تا 16 روز دوشنبه پنجم ارديبهشت ماه 1390 در محل تالار كمال دانشكده ادبيات و علوم انساني دانشگاه تهران برگزار ميشود.
به گزارش فارس، كتاب «ما و تاريخ فلسفه اسلامي» گرچه سيري در تاريخ فلسفه اسلامي است؛ اما يك تاريخ فلسفه مثل ديگر تاريخ فلسفهها نيست كه صرف گزارش خلاصه افكار و آراي فيلسوفان باشد. كتابي كه عنوانش «ما و تاريخ فلسفه اسلامي» است، ميتوانست تاريخ فلسفه نباشد، بلكه متضمن بيان نسبتي باشد كه ما با فلسفه اسلامي و تاريخ آن داريم.
حجتالاسلام والمسلمين علياكبر رشاد در مقدمه اين اثر آورده است: هر چند از ديرباز تاريخنگاري فلسفه به ويژه فلسفه اسلامي از دغدغههاي علمي استاد «داوري» بوده است و هر از چندي رسالهاي، يا مقالهاي و مقالتي از ساحت بنان و بيان وي شرف صدور يافته است؛ «مقام فلسفه در تاريخ دوره اسلامي ايران»، «فلسفه تطبيفي»، «سير فلسفه ايران»، «فارابي مؤسسه فلسفه اسلامي»؛ «فارابي؛ فيلسوف فرهنگ»؛ «فلسفه چيست؟» از جمله آثاري است كه استاد در آنها به بازگفت گوشههايي از سرگذشت پرماجراي تفكر فلسفي در جهان اسلامي و كشورمان پرداخته است، و اينك ما و تاريخ فلسفه را در پيش رو داريم.
به گفته حجتالاسلام رشاد؛ ما و تاريخ فلسفه، يك دوره فشرده تاريخ فلسفه اسلامي است و از اين جهت بايد سرآمد اين دسته آثار داوري انگاشته شود. اين كتاب در عين گزيدگي، اثري است جامع و منسجم كه پارهاي از ابهامات مورد اشاره را در حد قابل ملاحظه رفع كرده است، از اين رو علاوه بر اينكه اثري است ارزنده براي مطالعه اهل فضل، ميتواند به مثابه متن درسي در زمينه مربوط، مورد اساتيد و دانشجويان نيز قرار گيرد؛ نگرش و چارچوبه نظري حاكم بر فصول و فروع آن، قابليت بسط براي نگرش و چارچوبه نظري حاكم بر فصول و فروع آن، قابليت بسط براي نگارش يك دوره كامل تاريخ فلسفه را داراست.
در تدوين اين تاريخ دو نكته مهم مدنظر بوده است. نخست؛ توجه و اشاره به وجهه نظر تجددمآبانه، در خصوص گذشته و به ويژه درباره فلسفه گذشتگان است. در اين مورد به جاي اينكه مؤلف درباره درستي و نادرستي نظر اينان حكم كند، انديشيده است كه آنها چگونه و تا چه اندازه توانستهاند و ميتوانند به فهم و درك گذشته و آراي گذشتگان پي ببرند.
دوم؛ تأمل در جهت سير فلسفه اسلامي و مقام اين فلسفه در قياس با فلسفه يوناني و فلسفه جديد است.
در اين كتاب خطي رسم شده است كه پيوند ميان فلسفهها از فارابي تا عصر حاضر را نشان مي دهد. اين خط، خط وحدت و جمع ميان دين و فلسفه و محور دوران آتشبس در جنگ دائم ميان فلسفه و سياست، در عين حفظ آتش زير خاكستر است.
كتاب ما و تاريخ فلسفه اسلامي در سه بخش «قوام و تأسيس فلسفه اسلامي»، «گزارش مختصر تاريخ فلسفه اسلامي» و «وضع فلسفه در ايران و مقام فلسفه اسلامي» سامان يافته است.
به گزارش فارس، كتاب «ما و تاريخ فلسفه اسلامي» اثر استاد رضا داوري اردكاني در 616 صفحه و شمارگان 2500 نسخه، با قيمت 8200 تومان براي نخستينبار توسط به همت پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي منتشر شده است.