دلخواه: آموزش نمايشنامهنويسي در ايران جدي گرفته شود
تاريخ : چهارشنبه ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۰ ساعت ۱۱:۲۷
مسعود دلخواه ضمن اشاره به اين كه بايد در كشور ما آموزش نمايشنامهنويسي جدي گرفته شود، گفت: ضمن تقويت اين بخش، نبايد به فكر اين باشيم كه روزي فقط نمايشنامههاي ايراني را كار كنيم، زيرا تبادل فرهنگي از ضروريات جوامع انساني است.
به گزارش هنرنیوز،مسعود دلخواه در گفتوگو با فارس در رابطه با به كارگيري كارگردانها از نمايشنامههاي ايراني، اظهار داشت: هنر انساني و اجتماعي حد و مرز ندارد، هنر معمولاً از مرزهاي جغرافيايي، سياسي و تاريخي عبور ميكند اما هر كشوري بايد به هويت ملي و فرهنگ و هنر بومي خود اولويت دهد.
وي درخصوص نمايشنامهنويسي در ايران، يادآور شد: بايد در كشور ما آموزش نمايشنامهنويسي جدي گرفته شود، نبايد به فكر اين باشيم كه روزي فقط نمايشنامههاي ايراني را كار كنيم، زيرا تبادل فرهنگي از ضروريات جوامع انساني است كه بايد همواره صورت گيرد.
اين مدرس دانشگاه گفت: بايد نمايشنامهنويسي را از نظر تكنيك و ديگر موارد به سطح جهاني برسانيم كه آثار ايراني در همه كشورهاي دنيا اعتبار پيدا كنند اما به دليل اين كه نمايشنامهنويسي در ايران يك رشته جوان است، ضرورت دارد كه بيشتر از اين كه به نمايشنامههاي ايراني بپردازيم، به آموزش نمايشنامهنويسي پرداخته شود.
كارگردان نمايش «خانمچه و مهتابي» در مورد اجراي همزمان اين نمايش توسط دو كارگردان تئاتر، خاطرنشان كرد: اجراي همزمان با كار هادي مرزبان نه تنها به اجراي گروه لطمه نزد بلكه مشوق يكديگر هم بوديم؛ اجراي يك نمايشنامه توسط دو كارگردان حرفهاي نشانگر آن است كه اين اثر زنده ياد «اكبر رادي» از آثار معدود ايراني است كه يك كارگردان ميتواند رويكردهاي متفاوتي به آن داشته باشد.
دلخواه گفت: اجراي «خانمچه و مهتابي» هادي مرزبان يك اجراي وفادار به متن بود اما اجراي ما ضمن وفادار بودن به متن با دخل و تصرف همراه است، در واقع ساختار نمايشنامه تا حدي مورد تجديد نظر قرار گرفته است و در عين حال ايدههاي اجرايي فراواني به متن وارد شده است كه نشانگر رويكرد بسيار تجربيتر به متن از جانب ما است.