به گزارش هنرنیوز؛ بخش سوم برنامه هفت سینمایی شب گذشته اختصاص به بررسی علل کاهش مخاطب در سینما با حضور «مهدی عظیمی ميرآبادی» سرپرست اداره نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی داشت.
عظیمی در ابتدا در خصوص علل کاهش مخاطب در سینما و مشکلاتی که در روند پروانه نمایشها و تولید فیلمها بوجود میآید توضیح داد: این مسئله به داستان فیلم در تاریکی مولانا باز میگردد و هر کس از ظن خود به قضیه نگاه میکند. اگر قرار است در بحث کاهش مخاطب به نتیجه برسیم باید از زوایای مختلف آن را بررسی کرد.
وی درباره جایگاه اداره نظارت و ارزشیابی در بروز این مشکلات گفت: باید راهی پیدا کنیم تا مخاطبان با سینما آشتی کنند. پس نباید به دنبال دلیل و روش نخ نما شده یافتن مقصر باشیم. البته قبول دارم که برخی از این مشکلات هم به اداره نظارت و ارزشیابی باز میگردد.
وی ادامه داد: افت مخاطب به دلیل این است که ما فکر میکنیم همه سینما یعنی سالنهای سینما. در صورتیکه ما شبکه نمایش خانگی داریم که در دوره گذشته ۸ برابر رقم کل فروش فیلمها فروش داشته است. بخش بین المللی و بخش ویدئو دیجیتال و موارد بسیار دیگری وجود دارند که جزء مخاطبان سینما هستند.
عظیمی عنوان کرد: سینما با سفارش و دستور نمیتواند به کارش ادامه دهد. من ۴ گروه را مسئول این اتفاقات میدانم. یک بخش مسئولین کل کشور که در ارتباط با سینما قرار دارند هستند از آموزش و پرورش گرفته تا شهرداری که من هم جزئشان هستم. گروه دوم فیلمسازان، گروه سوم رسانهها و گروه چهارم مخاطبین هستند.
در ادامه این بخش همایون اسعدیان کارگردان سینما پشت خط آمد و عنوان کرد: ما در روزهای سختی به سر میبریم. در روزهایی که همه به خودشان اجازه میدهند درباره سینما نظر دهند و متاسفانه تا جایی که جلوی وزارت ارشاد مخالف و موافق تجمع میکنند و بر علیه یکی از فیلمسازمان معتبر ما شعار میدهند. متاسفانه مسئولان وزارت ارشاد ما تنها از پشت پنجرهها ناظر ماجرا هستند.
وی ادامه داد: آیا اتفاقات یک سال گذشته به این دلیل نیست که ما در اداره سینما ضعف داشتیم؟ و نتیجهای جز بیاعتمادی مردم به سینما به دست نیاوردیم. آقای عظیمی آمار سال گذشته شبکه ویدئویی را به غلط ارائه میدهند. ما سال گذشته کمتر از ۳۰۰ میلیون فیلمهایمان را نمیفروختیم اما امسال به زور میتوانیم تا ۱۵۰ میلیون فیلمها را بفروشیم. لطفا آمار جعلی به اطلاع مردم ندهید.
اسعدیان توضیح داد: وقتی مسئولان سینمایی ما جو ناامنی برای هنرمندان بوجود میآورند چطور میتوانیم امیدوار به اقبال مخاطبان باشیم. ما در جو ملتهبی در سینما به سر میبریم که این مسئله باعث شده مخاطبان از دیدن فیلمها رویگردان باشند.
عظیمی در جواب اسعدیان گفت: برغم سیاه نمایی که برخی از افراد میکنند سینما زنده است و فعال به کار خود ادامه میدهد. طیف تازه نفسی وارد فضا شدهاند که سینمای ایران را به درجات خوبی میکشاند. امیدوارم سال آینده سینمای پررونقی داشته باشیم.
نظرسنجی برنامه اختصاص به طرح این سئوال داشت که از میان نقشهای فرحان در «عروس آتش»، دریاقلی سورانی در «شب واقعه»، قاسم در «ارتفاع پست»، هوشنگ ستاری در «به رنگ ارغوان»، مرتضی در «چهارشنبه سوری» و محسن در «زندگی خصوصی آقا و خانم میم»، کدامیک از نقشهای حمید فرخنژاد را بیشتر میپسندید، که در پایان برنامه ۴۰ درصد از بینندگان گزینه یک را انتخاب کردند.