نخستین «اكسپو» صنایع دستی در برج میلاد افتتاح شد
از ۲۱ تا ۳۱ شهریور؛
نخستین «اكسپو» صنایع دستی در برج میلاد افتتاح شد
رئیس اتحادیه سراسری صنایع دستی‌ گفت: اگر تا پایان این اكسپو،سازمان و اداره‌ی دولتی و یا وزارتخانه‌ای برای خرید صنایع دستی مراجعه نكرد و اعتبارات تعیین شده‌اش را طبق قانون برای خرید صنایع دستی هزینه نكرد، ما اسامی آن‌ها را اعلام خواهیم كرد.
 
تاريخ : چهارشنبه ۲۲ شهريور ۱۳۹۱ ساعت ۱۱:۰۲
به گزارش هنرنیوز؛ نخستین اكسپوی صنایع دستی ایران با هدف فروش محصولات صنایع دستی به نهادها و دستگاه‌های دولتی، از روز سه‌شنبه ۲۱ شهریور ماه در برج میلاد برپا شد.

در این نمایشگاه که با حضور رئیس اتحادیه سراسری صنایع دستی‌ ـ محسن صالحی مرام معاون صنایع دستی كشور و معاون صنایع دستی استان تهران و برخی از نمایندگان ارگان‌های مختلف برگزار شد، بیش از ۵ هزار كالا به ارزش ۱۸ میلیارد تومان عرضه شده است كه گران‌ترین این محصولات، مبلمان معرق منبت به ارزش ۵۵۰ میلیون تومان و همچنین سنگ‌آب قلم‌زنی شده به ارزش ۶۰۰ میلیون تومان است.

این اكسپو كه فقط برای سازمان‌ها، ادارات دولتی و وزارتخانه‌ها برپا شده، تا ۳۱ شهریورماه جاری ادامه دارد و امكان بازدید آن از ساعت ۹ صبح تا ۱۹ فراهم است.

در این نمایشگاه آثاری چون تابلوفرش، معرق منبت چوب، قلم‌زنی روی نقره و مس، چرم،بافته‌های داری،شیشه، سرامیك، مصنوعات چوبی و فلزی، سنگ‌های زینتی عرضه شده است.

منوچهر عبدلی ـ رئیس اتحادیه سراسری صنایع دستی‌ ـ در مراسم افتتاح این اكسپو گفت:در این نمایشگاه بسیاری از كالاها برای نمونه عرضه شده‌اند و بیش از پنج برابر محصولات عرضه شده در انبار موجود است.

او افزود: دستگاه‌هایی كه مؤظف هستند طبق ماده‌ی قانونی برای تحقق «بند ۱۱۹» قانون بودجه‌ی كشور بخشی از اعتبارات عمرانی خود را به خرید صنایع دستی اختصاص دهند، می‌توانند از این فرصت برای خرید محصولات مورد نیاز خود استفاده كنند.

عبدلی تاكید كرد: براساس قانون مصوب، هر سه قوه برای خرید محصولات صنایع دستی باید اقدام كنند كه بر این اساس ما پیش‌بینی می‌كنیم ۹۰ درصد اعتبارات تعیین شده برای خرید این محصولات هزینه شود.

رئیس اتحادیه سراسری صنایع دستی‌ اظهار کرد: ما انتظار داریم سازمان‌ها، اداره‌های دولتی و وزارتخانه‌ها همان‌طور كه قانون آنها را مكلف كرده است، منابع مالی خود را صرف خرید صنایع دستی كند تا از این طریق از هنرمندان این حوزه حمایت شود.

عبدلی توضیح داد: ما امیدواریم این اتفاق رخ ندهد ولی هر سازمان‌ و اداره‌ی دولتی و وزارتخانه‌ای كه این اعتبارات را هزینه نكند، ضمن عدم تمكین به قانون، باید این اعتبارات خود را بازگرداند، چون نمی‌تواند آن را در جای دیگری هزینه كند.

او درباره‌ی دستگاه‌هایی كه تا كنون برای خرید صنایع دستی از این اكسپو اقدام كرده‌اند، به هنرنیوز گفت: ما با خیلی از مراكز مكاتبه داشته‌ایم و تا كنون بسیاری از آن‌ها به ما مراجعه و یا اعلام آمادگی كرده‌اند و یا روزهای بازدیدشان را مشخص كردند. با این حال ما انتظار داریم همه‌ی دستگاه‌ها در این نمایشگاه حاضر شوند.

وی اضافه كرد: اگر تا پایان این اكسپو،سازمان و اداره‌ی دولتی و یا وزارتخانه‌ای برای خرید صنایع دستی مراجعه نكرد و اعتبارات تعیین شده‌اش را طبق قانون برای خرید صنایع دستی هزینه نكرد، ما اسامی آن‌ها را اعلام خواهیم كرد.

عبدلی همچنین گفت: همزمان با آغاز این اكسپو در یك ساعت اول، بیش از یك میلیارد رالص محصول صنایع دستی فروخته شد كه ۶۰ میلیون تومان آن به وزارت امور خارجه تعلق دارد كه نماینده‌ی آن در ساعات اولیه آغاز كار اكسپو در نمایشگاه حاضر بود.

او درباره این‌كه آیا شهرداری تهران با توجه به دراختیار گذاشتن فضای برج میلاد برای برپایی این نمایشگاه، طبق قانون برای خرید صنایع دستی تا كنون اقدام كرده است؟ به هنرنیوز گفت: اعتبار عمرانی شهرداری برای خرید محصولات صنایع دستی، ۱۸۵ میلیون تومان است كه این پول را می‌تواند بپردازد، ضمن آن‌كه شهرداری‌های شهرهای بزرگ دیگری هم هستند كه باید این اعتبارات را هزینه كنند.

عبدلی اعلام کرد: روز پایان اكسپو به حراج صنایع دستی و همچنین بازدید عموم اختصاص دارد. این نخستین حراج صنایع دستی در كشور است كه به شكل حراجی‌های بزرگ دنیا برگزار خواهد شد.


رییس اتحادیه سراسری صنایع دستی برچسب قیمت به دلار برخی محصولات صنایع دستی توضیح داد: این‌ها محصولاتی هستندکه همچنان از نمایشگاه صنایع دستی حاشیه‌ی اجلاس سران كشورهای عضو جنبش عدم تعهد باقی مانده‌اند. ما بخشی از محصولات نمایشگاه اجلاس جنبش عدم تعهد را به این نمایشگاه منتقل كردیم كه حدود ۵۰۰ قلم كالا می‌شود؛ ولی به طور كل ۵۰۰۰ اثر در این اكسپو عرضه شده است كه ۵۰۰ تا ۴۰۰ قلم آن غیر سرمایه‌ای و باقی سرمایه‌ای است.

او تاكید كرد: ما براساس نیاز وزارتخانه‌ها‌، اداره‌ها و سازمان‌ها، محصولات موجود را شناسایی و تهیه كرده‌ایم و آن‌ها با توجه به اعتبارات خود می‌توانند این محصولات را انتخاب كنند.
کد خبر: 46118
Share/Save/Bookmark