حمید بهمنی کارگردان فیلمهای دفاع مقدس در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز در واکنش به سخنان رئیس حوزه هنری مبنی بر عدم اکران برخی فیلم ها افزود: اینکه دوستان حوزه هنری می گویند ما ۹۰ سینمای خود را در اختیار فیلمهای مفسده انگیز قرار نمی هیم سخن ارزشمندی است اما به شرطی که در حد شعار نباشد و خودشان را پشت سر این شعارها پنهان نکنند.
این سینماگر تصریح کرد: مسئولین حوزه هنری در برنامه «هفت» اعلام کردند ما امسال از ۱۶ فیلم تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان حمایت خواهیم کرد، این سخن واقعا سخن خوبی است اما به شرطی که عملی شود. من نمی خواهم نام هیچ کارگردان خاصی را ببرم اما معتقدم برخی از کارگردانانی که هم اکنون با حوزه هنری همکاری می کنند افرادی هستند که اصلا نگاه و تفکر دینی ندارند و می توانم قاطعانه اعلام کنم که حتی یکی از آنها تفکر سکولار دارد. این فرد در حوزه چه کار می کند؟ چرا باید پول بیت المال در اختیار این افراد قرار بگیرد؟ آنها مگر می خواهند چه فیلمی بسازد؟
وی ادامه داد: در حالی که حوزه شعار می دهد من سینماهای خودم را در اختیار فیلمهای غیر اخلاقی نمی گذارم اما پولش را در اختیار فیلمسازانی قرار می دهد که هیچ قرابتی با نظام و انقلاب ندارند این رفتارها با شعارهای مسئولین حوزه هنری به هیچ عنوان همخوانی ندارد.
کارگردان فیلم سینمایی «گلوگاه شیطان» تصریح کرد: بازتابی که از برخی از رفتارهای حوزه هنری احساس می شود این تصور را در انسان تقویت می کند که گویی تفکر «خانه سینما» در «حوزه هنری» رخنه کرده است. متاسفانه رگه هایی از اندیشه خانه سینما در حوزه هنری موج می زند هر چند که آقای مومنی و برخی از دوستان حوزه هنری، آدمهای شریفی هستند.
بهمنی خاطر نشان کرد: در حال حاضر ما همه می دانیم که سینما دچار بحران است و نباید به جسم نحیف سینما ضربه بزنیم. این درست نیست حوزه هنری که ۹۰ سینما در اختیار دارد و از فروش بلیت همین سینماها ارتزاق می کند بدون حتی یک تذکر، گفتگو و نشست، آن هم یک طرفه؛ اعلام کند که ما فلان فیلمها را اکران نمی کنیم. البته من هم معتقدم که فیلمهای ضد ارزشی نباید در سینماها اکران شود تا سینمای ایران در مسیر تعالی و سینما پاک حرکت نماید اما به چه شرطی؟ ما نباید دراین موقعیت سیاسی، مچ گیری کنیم. این از انصاف بدور است حالا که خانه سینما تعطیل شده، تلاش کنیم به شیوه های مختلف به سینما ضربه بزنیم و یا برخی از نمایندگان را تحریک کنیم که در نطق ها خود در باره سینما مچ گیری کنند و بدین وسیله بر تن رنجور و خسته سینما ضربه وارد سازند . نتیجه اینگونه رفتارها آن خواهد شد که برخی تصور کنند هیچ سینماگری برای سینما زحمت نمی کشد یا هیچ فردی از سینماگران به فکر انقلاب و دفاع مقدس نیست.
کارگردان فیلم سینمایی «غریبه» گفت: من خودم خیلی نگرانم که با حوزه هنری برای تولید فیلمی همکاری کنم چرا که هنوز پایت به حوزه نرسیده تو را له می کنند، اصلا نمی گذارند امثال مثل من وارد حوزه هنری شوند. من خودم فیلمنامه ای به حوزه ارائه دادم اما فیلمنامه مرا گم کردند تا این فیلم ساخته نشود. در زمان آقای زم که اصلا از خیابان مشرف به حوزه هنری نمی شد رد شد! این چه حوزه و دژ مستحکمی است که برای خودشان درست کردند و فکر می کنند مدینه فاضله است والا به خدا این طور نیست. ریاست و مسئولیت به هیچ کسی وفا نکرده است اما نمی دانم چرا آنها اینقدر به این مسند علاقه مندند که باید ترویج کننده تفکری باشند که اصلا درست نیست.
وی افزود: ما به جز سالهای اولیه انقلاب، که تمام تولیدات حوزه هنری در مسیر انقلاب بود دیگر شاهد چنین تولیداتی نیستیم و بتدریج تولیدات حوزه در مدار یک شیب تند قرار گرفت و دچار نزول گردید به گونه ای که ما دیگر در حوزه، تولید فیلمهای آموزنده، کمتر می بینیم. چرا دیگر شاهد تولید فیلمهای با اندیشه و با ارزشی که در دهه های گذشته در حوزه هنری تولید می شد مثل فیلم «حمله به اچ ۳» نیستیم و جلوی تولیدات این نوع فیلمها گرفته شده است در حالی که باید حوزه جواب دهد که چرا این فیلمها دیگر تولید نمی شود؟
این کارگردان سینمای ایران با بیان اینکه باید مسئولین فعلی حوزه هنری کارها را اصلاح کنند گفت: در حال حاضر، رئیس سازمان سینمایی تلاش می کند - با همه ضعف ها و دشواریهایی که در عرصه سینما وجود دارد - تابلوی انقلاب و ارزشها به پایین کشیده نشود اما آیا حوزه هنری هم چنین تلاش هایی کرده است؟
حمید بهمنی تاکید کرد: چرا حوزه هنری، سراغی از آقای شهریار بحرانی و جمال شورجه که روزی برای همین حوزه هنری، فیلمهای ارزشی و دفاع مقدس می ساختند نمی گیرد؟ در حالی که بعضی از فیلمسازان که حتی در ماجرای فتنه هم نقش داشتند و از تفکر ضد نظام و سکولار هم برخوردارند در حوزه هنری فعالیت می کنند و برای ساخت فیلم خود، بودجه های کلان می گیرند. حوزه هنری باید به این سوالها پاسخ دهد.
به گفته این سینماگر، حوزه هنری با عملکرد خود رکود سینما را دامن می زند تا اعلام کند که مدیریت فعلی سینما؛ سینما را به اینجا رسانده است. این در حالی است که آقایان در برنامه هفت، اعلام می کنند مخاطب سینما کاهش یافته است و کسی نیست از آنها بپرسد ۴ ماه از سال را شما اجازه ندادید فیلمی در سینماهای حوزه اکران شود تا مخاطب آنها را ببیند.
کارگردان فیلم سینمایی «آن مرد آمد» با اشاره به شعار امسال مبنی بر توليد ملي؛ حمايت از كار و سرمايه ایرانی اظهار داشت: سینما هم بخشی از سرمایه سینماگران محسوب می شود و در شرایطی که همه باید از کار و سرمایه ایرانی حمایت کنند، حوزه هنری، خارج از قواعد قانونی و بدون اینکه حتی از قبل اطلاع رسانی کند آن هم به صورت خودسرانه، اعلام می کند که ما فیلمهای غیر اخلاقی را در سینماهای خودمان اکران نمی کنیم. این سخن، سخن خوبی است و فیلمهایی که مشکل اخلاقی دارند نباید اکران شوند اما سوال من این است که حوزه هنری برای ترویج تفکر اسلامی چه کاری کرده است؟ شما که مدعی هستید جلوی فیلمهای غیر اخلاقی را گرفته اید چرا برای ترویج تفکر و اندیشه دینی و دفاع مقدس، همتی بخرج نداده اید به عنوان نمونه چرا فیلم «سیب و سلما» که متعلق به حوزه هنری است کمتر از یک ماه اکران می شود و حمایتی از سوی حوزه نمی شود؟ در حالی که از فیلم «یه حبه قند» حمایت های بیشماری می شود. چرا از فیلم «پرنده باز» ساخته آقای عطاء الله سلمانیان که این فیلم هم متعلق به حوزه هنری است حمایت نشد در حالی که موضوع این فیلم نیز کاملا دینی، اخلاقی و خدا محوری بود یا فیلم «گلوگاه شیطان» که من آن را ساختم و با وجودی که پخش کننده آن حوزه هنری بود اما مورد حمایت قرار نگرفت . این ها همه سوالهایی است که مسئولین حوزه هنری باید به آنها جوابهای شفاف بدهند نه اینکه به صورت گرته ای اعلام کنند ما فیلم های ضد اخلاقی را اکران نمی کنیم . این فقط یک شعار است تا بتوان پشت سر آن پنها ن شد. آدم نمی داند قسم حضرت عباس (ع ) را باور کند یا دم خروس را.
حمید بهمنی با اشاره به دیداری که قرار است برای برون رفت مشکلات مابین حوزه هنری و وزارت ارشاد بین وزیر ارشاد و رئیس سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شود گفت: اگر دیداری بین آقایان حسینی و خاموشی برگزار شد حتما باید به این سوالها پاسخ داده شود. حوزه هنری حتما باید بابت فیلمهای ضد اخلاقی که در دوره های قبل تولید شده عذر خواهی کند. اتفاقا حوزه باعث تولید فیلمهای غیر اخلاقی شده است چرا که شرایطی را باب کرد تا اینگونه فیلمها رایج شود.
کارگردان مجموعه تلویزیونی «مهمانپذیر آفتاب» افزود: خیلی خوب بود آقای خاموشی هم در برنامه هفت روی خط می آمد و به برخی از سوالها پاسخ می داد ضمن اینکه من شنیدم همین مسئولین حوزه که در برنامه هفت حضور داشتند اجازه ندادند تا مخالفین تفکر آنها حتی پشت خط برنامه هفت بیایند و مطالبی را بیان کنند .
این کارگردان سینما و تلویزیون ادامه داد: امیدوارم گفتگویی که قرار است بین آقای حسینی وزیر ارشاد و رئیس حوزه هنری برگزار شود بیشتر به شفاف سازی و برگشت آرمانهای انقلاب و از همه مهمتر، قانون تاکید داشته باشد. اگر حوزه هنری قبل از اینکه اعلام کند ما بعضی از فیلمها را اکران نمی کنیم با وزارت ارشاد تعامل می کرد الان ما به چنین مشکلی برخورد نمی کردیم.
وی تصریح کرد: حوزه هنری با بودجه هنگفتی که در اختیار دارد و قرار شده از بعضی از فیلمها تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان حمایت کند ، آمار دهد طی چند سال گذشته، چه تعداد فیلم در حوزه انقلاب و قرآن تولید کرده است؟ متاسفانه عملکرد حوزه هنری، کمک به نظام و جامعه فرهنگی نیست . ما در وضعیت فعلی نیاز به همدلی داریم و باید از اختلاف افکنی پرهیز نمائیم . با مچ گیری هیچ چیز درست نمی شود اما امیدواریم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بتواند طی دیداری که با رئیس سازمان تبلیغات اسلامی دارد در فضایی بدون تنش ، سخن بگوید و مشکلات دو طرف را حل کند.
به گفته بهمنی؛ حوزه هنری امکانات فوق العاده ای در خصوص سینما دارد که اگر این امکانات را در عرصه کارهای ارزشی وارد سینما بکند بی شک کار ارزشمندی خواهد بود.