مهدی عظیمی میرآبادی در گفتگو با هنرنیوز:
گروهی که امروز دم از قانون میزدند دیروز قانون را قبول نداشتند
گروهی که اینک دم از قانون می زدند دیروز قانون را قبول نداشتند
تاريخ : دوشنبه ۲۶ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۱۸
مهدی عظیمی میرآبادی تهیه کننده سینمای ایران که به هنگام برگزاری نمایشگاه مطبوعات در غرفه هنرنیوز با خبرنگار ما گفتگو می کرد در مورد حاشیه هایی که برای فیلم های عصبانی نیستم و قصه ها ایجاد شده است افزود: بلاخره قواعد و مواردی که بایستی هنرمندان ، فیلمسازان و رسانه ها رعایت کنند چیز مشخصی است و خلق الساعه هم نیست که هر کسی میلش کشید آن را رعایت کند یا نکند. این ها مواردی است که نمی توان به راحتی آن را تغییر داد چرا که برای تغییر دادن آن باید مراحل قانون گذاری طی شود تا تغییر کند.
وی اضافه کرد: بحث تمکین قانون مهم است لذا اگر هر کسی خودش را موظف بداند که قانون را سرلوحه کار خودش قرار بدهد این مشکلات پیش نخواهد آمد . لذا به وضوع مشخص است که یکسری از کارها خطاء است و اگر مدیری این کار خطاء را انجام داد اشتباه است. بنابراین رعایت قانون یک ضرورت است که همه باید به آن توجه کنند و اگر همه به قانون احترام بگذارند بسیاری از این مشکلات حل خواهد شد. اما بحث دیگر این است که اگر فردی خلاف کرد و قانون را راعایت نکرد باید با او چگونه برخورد کرد؟ طبیعی است که برخی از آدمها اشتباهاتشان از سر غرض و مرض نیست. شاید متوجه قانون نیستند. لذا باید آنان را آگاه کرد که کارشان دارای ایراد است و چه بسا آن کسانی که کار خلاف کردند متوجه اشتباه خودشان بشوند و خطایشان را اصلاح کنند.
تهیه کننده فیلم سینمایی« سیب و سلما» ادامه داد: از سوی دیگر، برخی ها یا به اشتباه و یا به خاطر وعده هایی که بعضی ها به آنان می دهند اصرار بر اشتباه خود دارند و اینجا است که قانونگذار و مجری قانون موظف به رعایت قانون است. اما گروهی که اینک دم از تبعیت قانون می زنند همانهایی هستند که سال ۹۱ می گفتند این ما هستیم که تشخیص می دهیم چه کاری غلط و چه کاری درست است و قانون برای ما اهمیتی ندارد و با همین کارها، سینمای کشور را دچار چالش کردند و مشکلات فراوانی برای سینما فراهم کردند که به این سادگی قابل حل نیست.اگر چه امروزه این گروه عملکرد خودشان را نمی پذیرند و دست به فرافکنی می زنند و این کار را به گردن دیگران می اندازند.
مدیر مسئول دو هفته نامه سینمای خانگی یاد آور شد: آن خطایی که از جشنواره فیلم فجر سال ۹۰ آغاز شد و تا پایان اکران فیلم سینمایی «من مادر هستم» ادامه پیدا کرد را همان کسانی به پا کردند که امروز داعیه دفاع از قانون می زنند. آنهایی که الان مدعی رعایت قانون هستند آیا آن زمان این قانون وجود نداشت که رعایت نمی کردند؟ آیا آن زمان، قانون چیز دیگری بود؟ به نظرم باید به این موضوع توجه بیشتری شود.معتقدم دغدغه این افراد، دغدغه قانون نیست.
مهدی عظیمی میر آبادی با اشاره به نمایشگاه مطبوعات گفت: هر جا عرضه به درستی اتفاق بیافتد حتما آشنایی هم در پی خواهد داشت. وقتی نمایشگاه مطبوعات و یا جشنواره ای برگزار می شود یک عرضه اتفاق می افتد. طبیعی است که نتیجه این عرضه، ارتباط بیشتر و همدلی بیشتر را در پی خواهد شد. ولی من بسیار خوشحالم که این نمایشگاه برگزار شده است و از این متاسفم که نشریه سینمای خانگی به دلایلی نتوانست در این نمایشگاه حضور داشته باشد. اما امیدواریم سال آینده به شکل بهتری در این نمایشگاه حضور داشته باشیم.
وی در عین حال ادامه داد: معتقدم خبرگزاریهای هنر باید به مباحث جدی تر و عمیق تر در حوزه هنر بویژه سینما بپردازند تا بتوانند مخاطبین خاص را اغنا کنند. بنابراین خبرگزاریهایی مثل شما می توانند در این حوزه فضای خوبی را ترسیم کنند.