گلايههاي هادي حجازيفر:
جشنوارهي تئاتر عروسكي بيشتر شبيه جشنوارهي آييني _ سنتي شده است
تاريخ : سه شنبه ۲۹ تير ۱۳۸۹ ساعت ۱۰:۰۰
هادي حجازيفر، طراح و كارگردان تئاتر عروسكي با انتقاد از سيستم برگزاري سيزدهمين جشنوارهي بينالمللي تئاتر عروسكي در حذف متون ايراني گفت: باعث تاسف است كه سليقه فردي عده محدودي جلوي حضور و بروز بسياري از استعدادهاي جوان و مشتاق را ميگيرد.
به گزارش هنر نیوز ،اين كارگردان تئاتر با بيان اين مطلب به ايسنا گفت: اين شيوه تاثير بسيار بدي بر تئاتر عروسكي ما ميگذارد. جشنوارهي سيزدهم بيشتر شبيه جشنوارهي آييني _ سنتي است تا جشنوارهي عروسكي.
او با اشاره به سخنان دبير جشنواره مبني بر توجه به فرهنگ ايراني در اين دوره از جشنواره تئاتر عروسكي عنوان كرد: زنده كردن فرهنگ ايراني نيازمند كاري اساسي و ريشهاي است و نه تنها جشنوارهي عروسكي كه هيچ جشنوارهي ديگري نميتواند در مدت زمان محدود برگزاري خود به چنين هدف بزرگي دست پيدا كند.
حجازيفر پيشبيني كرد: با شرايط فعلي متاسفانه شاهد برگزاري جشنوارهاي ضعيف خواهيم بود كه در آن آثاري شبيه هم عرضه ميشود و همواره نام اين جشنواره باري منفي در ذهن ما زنده خواهد كرد.
كارگردان نمايش «رومئو و ژوليت» يادآور شد: اگر دراين دوره شاهد حضور برخي چهرههاي حرفهاي تئاتر عروسكي هستيم به اين دليل است كه اين دوستان ميخواهند حتما كار كنند، نه اينكه علاقه خيلي زيادي به حضور در جشنواره داشته باشند. از سوي ديگر حضور پيشكسوتان تئاتر عروسكي در اين جشنواره گرچه اتفاق خوبي است، اما نشان ميدهد مسوولان بيشتر در انديشهي اعتبار بخشيدن به جشنواره هستند.
حجازيفر با انتقاد از حذف رقابت از جشنوارهي تئاتر عروسكي به ايسنا افزود: مسوولان با حذف رقابت از جشنوارهي عروسكي همان بلايي را بر سر اين جشنواره ميآورند كه پيش از اين بر سر جشنوارهي فجر آوردند در حالي كه جشنوارههاي رقابتي همواره عدهاي جوان مستعد را معرفي ميكردند، اما بعد از حذف رقابت از جشنواره شاهد هيچ خروجي مثبتي نبوديم.
وي ادامه داد:درحالي كه با رقابت ميتوان انگيزه را در جوانان مستعد پيدا كرد، چرا كه بسياري از استعدادهاي ناشناخته به اميد ديدهشدن به جشنواره ميآمدند، اما در اين شرايط ترجيح ميدهند كار نكنند.
اين كارگردان تئاتر با اشاره به فراخوان سيزدهمين جشنوارهي تئاتر عروسكي اضافه كرد: در فراخوان اعلامشده بود اولويت با متون ايراني است و نگفته بودند متون خارجي حذف ميشوند. اي كاش مسوولان اجازه ميدادند يكسري كارهاي متفاوت هم در جشنواره حضور داشته باشند، اما متاسفانه وقتي كسي حكم دبيري ميگيرد فكر ميكند ميتواند براي دوهزار نفر تصميمگيري كند و دراين ميان دبير جشنوارهي عروسكي هم با تاييد خود جامعه عروسكي اين بلا را بر سر جوان ها آورد، زيرا با وعده اجراي عمومي به برخي از دوستان قديميتر آنان را با خود همراه كرد. باعث تاسف است كه عروسكيها خود، ريشه خود را ميزنند. اميدوارم زماني برسد كه بزرگترها بدانند با تصميمهايشان چه تاثيري بر زندگي هنري جوانترها ميگذارند.
او كه بهزودي نمايش «مكبث» را به صحنه ميبرد، تاكيد كرد: مسالهي من با جشنوارهي سيزدهم، مسالهي شخصي نيست، شايد اصلا كار مورد نظر من براي اجرا در جشنواره آماده نميشد، اما نگراني من حذف يكسري از استعدادهاي جوان به دليل اعمال سليقههاي شخصي برگزاركنندگان است. بنابراين گرچه به برگزاركنندگان اين جشنواره خسته نباشيد ميگويم به آنان اطمينان ميدهم كه جشنوارهشان فراموش خواهد شد.
جشنواره بايد ويترين معرفي استعدادهاي جوان باشد، اما برگزاركنندگان سيزدهمين جشنوارهي عروسكي جلوي درخشش اين ويترين را گرفتهاند.
حجازيفر در پايان سخنانش يادآور شد: مسوولان همان بلايي را بر سر جشنوارهي عروسكي آوردند كه پيش از اين بر سر جشنوارهي آييني _ سنتي آورده بودند. اگر توانستند در آن جشنواره به اهدافشان برسند در اين جشنواره هم خواهند توانست به هدفهايشان برسند.