اميني: يارانه‌اي به تئاتر داده نمي‌شود كه بخواهند آن را قطع كنند
هدفمند كردن يارانه‌ها و تاثير آن در تئاتر
اميني: يارانه‌اي به تئاتر داده نمي‌شود كه بخواهند آن را قطع كنند
 
تاريخ : چهارشنبه ۲۳ تير ۱۳۸۹ ساعت ۱۴:۲۳
رحمت اميني گفت: حرف زدن درباره بودجه هفت ميلياردي كه با تورم رشد كرده، يك شوخي است، هنرهاي نمايشي يارانه‌اي دريافت نمي‌كند كه حال بخواهند آن را قطع كنند.

به گزارش هنر نیوز ، «رحمت اميني» نمايشنامه‌نويس و كارگردان تئاتر در گفت‌وگو با فارس با بيان اين مطلب كه به صورت مستقيم درگير مسايل تئاتر و اجرا هستم و تازه از اجراي نمايش توسط گروهم مي‌گذرد، گفت: تك تك اعضاي يك گروه تئاتر براي اجراي نمايش خود، به صورت مستقيم، پنج يا شش ماه خود را درگير مي‌كنند و در نهايت و هميشه با تأخير، مبلغ ناچيز به بازيگران و عوامل گروه پرداخت مي‌شود.

وي ادامه داد:‌ مگر به تئاتري‌ها چه كمك مادي مي‌شود كه حال انتظار داشته باشيم اين كمك برچيده شود؟ اكثر هنرمندان از طريق تئاتر امرار معاش مي‌كنند و بعد از بسته شدن قرارداد نيز پول اندكي را در قبال كار بزرگ و زحمت فراوان دريافت مي‌كنند.

اميني يادآور شد: اگر بخواهيم بودجه تئاتر را با تلويزيون و سينما مقايسه كنيم، مي‌بينيم كه بودجه اين دو حوزه روزبه‌روز افزايش مي‌يابد اما بودجه تئاتر با توجه به افزايش باز هم كفاف كارهاي سخت‌افزاري و هنرمندان را نمي‌دهد.

وي در توضيح بيشتر گفت: اگر بازيگري بعد از شش ماه كار پول خوبي دريافت كند، مي‌توان سوبسيد آن را قطع كرد اما هنگامي كه پول كم‌تر دريافت مي‌كند كدام يارانه و كمك هزينه را بايد از آن كاست.

اميني با بيان اين مطلب كه يارانه زماني تعريف مي‌شود كه هنرمند را ياري ‌كند، اظهار داشت: هيچ گروه تئاتري در زمان قرارداد خود پولش را دريافت نكرده و پولي را هم مي‌گيرد به اندازه پنج يا شش ماه تلاشش نيست و در اين وضعيت اعتقادي به يارانه ندارم و اصولا يارانه معنايي ندارد.

وي ادامه داد: در شرايط طبيعي بايد درباره يارانه صحبت كرد. در حال حاضر دولت و حتي دولت‌هاي ديگر به لحاظ سخت‌افزاري چيزي به تئاتر نيافزودند كه بخواهند انتظار بازدهي داشته باشد، تنها جايي كه توانسته قدمي در رشد تئاتري‌ها و پرورش نيروهاي تئاتر بردارد دانشگاه‌ها هستند. هنگامي كه دولت براي اين نيروهاي تئاتري كاري نكرده، درست نيست كه حرفي از سوبسيد بزند.

اين استاد دانشگاه در ادامه با اشاره به دوران مديريت «علي منتظري» به فارس گفت: تئاتر ايران تنها در زمان منتظري توانست به لحاظ امكانات، سخت‌افزاري رشد كند و ارتقاي مديريتي ما در همين حد مانده و بودجه تئاتر نيز به خاطر تورم رشد كرده است.

وي خاطرنشان كرد: تنها جايي كه در هنرهاي نمايشي گاهي توانسته گليم خود را از آب كشيده تئاتر آزاد است. هفت ميليارد تومان براي تئاتر ايران يك شوخي است. در حال حاضر بايد روي بودجه هفتاد ميلياردي براي تئاتر صحبت كنيم.

کد خبر: 13088
Share/Save/Bookmark