علی ظفر قهرمانینژاد با اشاره به برگزاری همایش تئاتر كاربردی حوزه هنری تهران در شهریور ماه جاری یکی از ویژگی های این همایش را در غیررقابتی بودن آن دانست و اظهار کرد: هدف از این همایش تقویت فرهنگ گفتگو و فرهنگ اندیشه انتقادی است و اینکه گروهها در کنار هم قرار بگیرند و با یکدیگر به تعامل بپردازند. قرار است گروهها این شیوه ها را ترویج دهند بنابراین بیشتر جذب و درگیر کردن مردم مهم است تا بتوانند تواناتر در اجتماع ظاهر شوند.
وی با بیان اهمیت این همایش در شکلگیری جریان جدیدی از تئاتر در کشور به روند شکل گیری دفتر تئاتر کاربردی اشاره و بیان کرد: دفتر تئاتر کاربردی در خرداد ۹۱ در مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری راهاندازی کردیم تا بتوانیم صدای متفاوتی را از گونههای جدیدتر تئاتری معرفی کنیم.
این کارگردان تئاتر ادامه داد: تئاتر کاربردی شیوه جدیدی از تئاتر است و تفاوت اساسی آن با تئاتر مرسومی که هم اکنون در دانشگاه تدریس و روی صحنه اجرا می شود این است که این شیوه الگویی آلترناتیو برای جذب مردم و مشارکت آنان است. ما برای این منظور کارگاه های مختلفی را در سال ۹۱ برگزار می کردیم و هدف معرفی همین شیوه های جدید تئاتری است که پایه تئاتر کاربردی را تشکیل می دهند. طبق فراخوانی که اعلام کردیم از اکثر استان ها برای شرکت در این کارگاه های آموزشی اعلام آمادگی کرده اند تا این دوره ها در سایر شهرها هم برگزار شود. تاکنون طبق هماهنگی که با استادان تئاتر داشته ایم قرار شده تیر و مرداد ماه در داخل تهران و بعد از آن برای شهرهای دیگر هم در همان شهرها برگزار شود و استادان این دوره ها به شهرهای آنها اعزام خواهند شد.
دبیر همایش تئاتر کاربردی اعلام کرد: علاقمندان میتوانند در فرم های ثبتنام استاد خود را انتخاب کنند و کارگاههای کنونی حاصل رایزنی خود هنرمندان است. این دورهها به دو بخش مقدماتی و تکمیلی تقسیم میشوند. شرکتکنندگان در این کارگاهها ماحصل آموزش خود را با تجربه ای که در اجرای مشارکتی با مردم داشته اند در تعامل با یکدیگر در میان می گذارند.
وی زمان برگزاری همایش را در روزهای ۱۷ تا ۲۲ شهریور ماه اعلام کرد و گفت: این زمان انتخاب شده است تا هم دوره های تکمیلی کارگاه های تئاتر کاربردی برگزار شود و هم هنرمندان تئاتری تجربیات مختلف اجرایی داشته باشند و بتوانند حاصل و خروجی اجراهای خود را در آن همایش ارائه کنند. نکته ای که در این همایش وجود دارد این است که اجرای هنرمندان می تواند در هر مکانی که خودشان می خواهند باشد زیرا این یک کار محیطی است و می تواند در اتوبوس، مهدکودک، کارخانه و یا هر جای دیگری اجرا شود.
قهرمانینژاد همچنین به برنامه های دیگر این همایش اشاره و بیان کرد: غیر از این اجراهای محیطی، جلسات ارائه، سخنرانی و حلقه های گفتگو و طرح مساله هم برگزار خواهد شد. این همایش بخش دیگری هم با حضور مهمانان خارجی دارد که کنشگران مشهور بین المللی در آمریکا، آلمان و ترکیه هستند و قرار است با برگزاری ورک شاپ هایی تجربیات خود را منتقل کنند.
این کارگردان تئاتر در پایان به ارائه گواهی پایان دوره در این همایش اشاره و عنوان کرد: ما این آمادگی را داریم تا به شهرهایی که خواهان تشکیل دفتر تئاتر کاربردی هستند کمک کنیم تا به این ترتیب از تهران تمرکززدایی شود. همچنین در راستای این تمرکززدایی در همایش تئاتر کاربردی برای اینکه کدام شهر در سال آینده میزبان این همایش شود، قرعهکشی می شود.