جواد نظامدوست ـ رییس انجمن غارنوردی و غارشناسی ایران- در گفت و گو با هنرنیوز ضمن بیان مطلب فوق افزود: در راستای توسعه گردشگری و با توجه به تشکیل اداره کل طبیعتگردی، پس از مدتها در سازمان میراث فرهنگی و گردشگری واحد غارنوردی این اداره کل از انجمن غارنوردان و غارشناسان ایران خواست تا در راستای تکامل این رشته ورزشی قدم بینالمللی برداشته شود.
نظام دوست اظهار کرد: با هماهنگی و همکاری معاونت گردشگری کل کشور، انجمن توانست از مسوولین غارنوردی جهانی که در اتحادیه جهانی عضویت دارند دعوتی را انجام دهد و با امکاناتی که دانشگاه شیراز برای این موضوع فراهم کرد، یک گروه و سمینار علمی با هدف آشنا کردن غارنوردان جهانی با گوشهای از غارهای زیبای کشورمان تشکیل شد.
وی ادامه داد: در این راستا انجمن غارنوردی و غارشناسی ایران، دانشگاه شیراز و معاونت گردشگری و اداره کل طبیعتگردی قدمهای خوبی برداشتند و توانستیم پس از مدتها پیگیری یک گروه ۹ نفره از زمین شناسان، غارنوردان و متخصصین غارنوردی مشهور دنیا را که عضو اتحادیه جهانی هستند از کشورهای امریکا، بلژیک، فرانسه، سویس، لبنان به کشورمان دعوت کنیم.
رییس انجمن غارنوردی و غارشناسی ایران ابراز امیدواری کرد که با حضور این غارنوردان جهانی اهدافی را که سازمان میراث فرهنگی جهت تبلیغ ظرفیتهای طبیعتگردی ایران و گردشگری غارهای کشورمان دارد، به نحو احسنت اجرا شود.
وی یادآور شد: هدف این گروه آن است ظرف ده روز در دو برنامهی جداگانه از هم ،که پنج روز از آن در قشم برگزار می شود با بازدید از غار عظیم نمکدان (۳N) قشم مهمانان خارجی ، اساتید دانشگاه شیراز و غارنوردان کشور را برای جستجو در منطقه گنبد نمکی غارنمکدان برده و پس از بازدید از غار نمکدان راهی جزیره هرمز که یکی دیگر از دارندگان گنبدهای بزرگ نمکی کشور است، شویم.
او توضیح داد: در آن جا برنامه جستجوی سینک هُول ( فروچاله های سطح زمین که مبدأ تشکیل غارها هستند) و شفتهای طبیعی ( چاههای عمودی در غارها) را خواهیم داشت و امیدواریم در پایان برنامهای که در ژئوپارک قشم داریم، اجلاس علمی را در روز پایانی در قشم برگزار کنیم.
نظام دوست اضافه کرد: در این اجلاس ۷ دکتر زمین شناسی از سه دانشگاه شیراز ، ایلام و سیستان و بلوچستان با حضور پروفسور عزت الله رییسی پدر هیدروژئولوژی ایران و دکتر اسدی کاشف غارنمکدان (کسی که طی سالهای ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۸ روی غارعظیم نمکدان بسیار تلاش کرده و کاشف ایرانی این غار است) ارائه مقاله خواهند کرد.
وی گفت :همچنین مهمانان خارجی هم در این همایش به ارائه مقاله خواهند پرداخت و تعدادی از دانشجویان زمین شناسی میتوانند از این پنل علمی استفاده کنند.
رییس انجمن غارنوردی و غارشناسی ایران اظهار کرد: پس از آن این تیم از قشم وارد فارس خواهد شد و از گنبدهای نمکی این استان دیدن خواهد کرد. همچنین در روز پایانی گردشگران را به بازدید از آثار باستانی تخت جمشید پاسارگاد و.. . خواهیم برد. میزبانی این منطقه برعهده اداره گردشگری استان فارس است.
وی در پایان تاکید کرد: امیدواریم خروجی خوب این برنامه، آشنایی مردم کشور با رشته زیبا، وهم انگیز، پرسش برانگیزغارنوردی باشد و دریچهای از دنیای پر رمز و راز طبیعت گردی را به روی گردشگران باز کند.