قصد دولتی كردن صنوف سینمایی را نداریم
معاون امور سینمایی وزیر ارشاد در برنامه هفت:
قصد دولتی كردن صنوف سینمایی را نداریم
جواد شمقدری معاون امور سینمایی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: ما به هیچ عنوان قصد دولتی كردن صنوف سینمایی را نداریم وهیچ زمانی هم با استقلال اصناف سینمایی مخالف نبوده و نیستیم.
 
تاريخ : يکشنبه ۱۸ دی ۱۳۹۰ ساعت ۰۹:۴۵
به گزارش روز شنبه خبرنگار سینمایی هنرنیوز؛ جواد شمقدری معاون امور سینمایی وزارت ارشاد شب گذشته در برنامه تلویزیونی «هفت» درخصوص دلایل انحلال خانه سینما اظهارداشت: در اساسنامه جدید خانه سینما مواردی مثل ؛ «اعتقاد و پایبندی به قانون اساسی ونظام جمهوری اسلامی» و «التزام به مسایل شرعی» حذف شده و قابل كتمان نیست و من به آقای درویش تبریک می‌گویم، چرا که فرصتی شد بعد از ۴ یا ۵ سال با مسائل سینما از نزدیک آشنا شوند اما فکر می‌کنم این دوری باعث شده اطلاعات‌شان ناقص باشد.
وی افزود: ما در طول ۶ ماه گذشته و به خصوص هفته گذشته تلاش جدی داشتیم که دوستان در جریان اتفاقات و مسایل قرار بگیرند و آقای درویش اینگونه محکم صحبت نکنند، زیرا واقعیت این نیست. در اساسنامه سال ۸۷ که آقای «رضا میرکریمی» در زمان آقای «جعفری‌جلوه» ارایه دادند این بندها حذف شده وچیزی است که ثبت شده و موجود است.
شمقدری ادامه داد: متاسفانه این تغییرات رخ داده و احتمالاً آقای درویش براساس اساسنامه که مصوب شورای فرهنگ عمومی بوده است صحبت می‌کنند. اگر آن اساسنامه بود این مسایل پیش نمی‌آمد و دوستان هم باید توضیح بدهند که چرا حذف شده و در رابطه با تشکیل صنف هم باید بگویم من خودم عضو کانون کارگردانان هستم و می‌فهمم که صنوف اتفاقاً باید استقلال داشته باشند اما متاسفانه صنوف گروگان یک جریان سیاسی شده بودند.
وی درخصوص اساسنامه خانه سینما تصریح کرد: اساسنامه خانه
وی درخصوص اساسنامه خانه سینما تصریح کرد: اساسنامه خانه سینما سال ۶۶ مصوب شده و خانه سینما در سال ۷۲ زمانی که مدیران وقت پس از ۱۰ سال مدیریت قرار است تغییر کنند بلافاصله و با یک شتابزدگی یک اساسنامه متفاوتی را می‌برند و به ثبت شرکت‌ها می‌رسانند و همزمان با مدیریت آقای ضرغامی در معاونت سینمایی خانه سینما هم پا می‌گیرد و من می خواهم اینجا بگویم که اتفاقاً نطفه خانه سینما و آغاز به کار آن نشان می‌دهد که دولتی‌ترین تشکل صنفی است.
سینما سال ۶۶ مصوب شده و خانه سینما در سال ۷۲ زمانی که مدیران وقت پس از ۱۰ سال مدیریت قرار است تغییر کنند بلافاصله و با یک شتابزدگی یک اساسنامه متفاوتی را می‌برند و به ثبت شرکت‌ها می‌رسانند و همزمان با مدیریت آقای ضرغامی در معاونت سینمایی خانه سینما هم پا می‌گیرد و من می خواهم اینجا بگویم که اتفاقاً نطفه خانه سینما و آغاز به کار آن نشان می‌دهد که دولتی‌ترین تشکل صنفی است.
معاون سینمایی ارشاد یادآورشد: دوستان وقتی به هیات مؤسس آن نگاه می‌کنند به این امر اذعان ندارند که مدیران وقت معاونت سینمایی، اداره کل نظارت و ارزشیابی و فارابی هیات مؤسس هستند و چنین تشکلی متکی می‌شود به مدیرانی که ده سال در سینما مدیریت کردند، فارغ از این که نگرش ما به مدیریت آنها چه باشد‌.
وی ادامه داد: ما باید یک مقدار در قضاوت‌ها عجله نکنیم ویک مقدار برخی مسائل را باید مد نظر داشته باشیم . ازطرفی دشمن ما که دشمنی خود را طی ‌۳۰ سال به کیان و خاک این کشور نشان داده و الان هم از دشمنی‌اش ذره‌ای کم نشده می‌آید وزیر محترم را به خاطر یک تصمیم انقلابی ، قانونی زشت‌ترین شخصیت هفته معرفی می‌کند. من فکر می‌کنم به برخی از دوستان ما اطلاعات غلط ‌داده شده و این دلسوزی و دل‌مشغولی که به صنف دارند ما هم داریم و مهمتر از آن باید نسبت به سینما داشته باشیم.
شمقدری با اشاره به اینکه ما در طول ۶ماه گذشته تلاش کردیم این اصلاح و جراحی با کمترین هزینه رخ بدهد ، ابرازداشت: در ۶ماه گذشته تلاش شد اصلاحات با کمترین هزینه رخ بدهد ومتاسفانه بسیاری نخواستند‌ و حتی من در هفته گذشته و ماقبل آن باز هم تلاش کردم و از عزیزان در خانه سینما خواستم که بیایند تا اگر قرار است اصلاح یا جراحی صورت گیرد با کمترین آسیب انجام شود اما نخواستند.
وی عنوان داشت: من با یکی از اعضای هیات مدیره خانه سینما در اواخر هفته گذشته جلسه گذاشتم و از آنها خواهش کردم به قانون تمکین کنید . چون بیانیه دادن ، جنجال به راه انداختن و سر و صدا کردن به صلاح هیچکس نیست و بدتر از همه صلاح سینما نیست، بالاخره وزیر محترم این کشور یک موضع قانونی گرفتند و قبل از اینکه انحلال رسماً اعلام بشود هر نوع گفتگو در راستای شرایط گذشته مفید بود ولی الان فکر می‌کنیم باید برای گفتگو شرایط جدیدی باشد.
شمقدری خاطرنشان کرد: ما به هیچ عنوان قصد دولتی كردن صنوف سینمایی را نداریم و ما در هیچ زمانی با استقلال اصناف سینمایی مخالف نبوده و نیستیم چرا که خانه سینما در همان آغاز هسته ای دولتی داشته و مدیران سینمایی وقت پس از اتمام مدیریتشان در دولت، خانه سینما را بنا گذاشتند و به نظرم فیلمسازان ما در قضاوت نباید تعجیل كنند.
وی تاکید کرد: متاسفانه طی مدت گذشته هر بار خواستیم با اعضای خانه سینما صحبت کرده و مشکل را برطرف کنیم، قدم جلو نگذاشتند و ما بعدها از زبان یکی از اعضای هیات مدیره شنیدیم که به ما اعتماد نداشتند. با وجود تمام این مسائل یکی از پیشنهادات ما این بود که هیات مدیره فعلی کناره گیری کرده تا شکل جدیدی به خانه سینما داده شود و در حال حاضر یک سری اصلاحات باید صورت گیرد، طی ۶ ماه گذشته به دنبال این بودیم که شکل جدیدی به برای صنوف سینمایی هستیم تا اصناف سینما بتوانند به صورت مستقل به کار خود ادامه دهند.
شمقدری تصریح کرد: متاسفانه خانه سینما طی سالهای گذشته ماموریت اصلی خود را فراموش کرده و درگیر کارهای دیگری شده وبرای رفع معضل اشتغال، بیكاری و بیمه هنرمندان كاری نكرده از وظایف خود خارج شده و در این وضعیت طبیعی
شمقدری گفت : ما باید یک مقدار در قضاوت‌ها عجله نکنیم ویک مقدار برخی مسائل را باید مد نظر داشته باشیم . ازطرفی دشمن ما که دشمنی خود را طی ‌۳۰ سال به کیان و خاک این کشور نشان داده و الان هم از دشمنی‌اش ذره‌ای کم نشده می‌آید وزیر محترم را به خاطر یک تصمیم انقلابی ، قانونی زشت‌ترین شخصیت هفته معرفی می‌کند. من فکر می‌کنم به برخی از دوستان ما اطلاعات غلط ‌داده شده و این دلسوزی و دل‌مشغولی که به صنف دارند ما هم داریم و مهمتر از آن باید نسبت به سینما داشته باشیم.
است كه نیاز به خانه تكانی داشته باشیم و از تمام سینماگران می‌خواهم تا ما را در این زمینه همراهی کنند.
وی در پایان گفت: در شرایط كنونی همه باید برای ساخت آینده سینمای ایران تلاش كنیم . البته لازم است به «احمدرضا درویش» و دیگر سینماگران بگویم که من تنها معاونت سینمایی هستیم که به طور کامل از سیاست به دور هستم و انحلال خانه سینما تصمیمی انقلابی بود كه از سوی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گرفته شد و این اقدام در نهایت به مزاج رسانه های خارجی خوش نیامده و برخی در راستای تخریب دكتر حسینی تلاش كردند.
درادامه این گفتگوی تلفنی «احمدرضا درویش» کارگردان سینما هم در برنامه سینمایی «هفت» گفت: همانطور که مسئولان محترم کشور و وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی و حتی خود آقای شمقدری گرفتاری‌ها و سفرهای زیادی دارند. من هم چند سال درگیر ساخت فیلم سینمایی «روز رستاخیز» بودم و ما سینماگران هر جای دنیا که باشیم رابطه‌مان با خانه سینما قطع نمی‌شود.
وی افزود: اساسنامه خانه سینما الان جلوی بنده هم هست در مورد التزام به قانون اساسی پیشنهاد می‌دهم نماینده خانه سینما با نماینده وزارت ارشاد یا معاونت سینمایی به بحث در یک برنامه زنده بپردازند، گرچه حتی در اساسنامه جدید هم این اتفاق افتاده باشد کافی است که ما برگردیم به اساسنامه قبلی، معاونت حقوقی وزارت ارشاد شکایت کرده به دستگاه قضایی بابت تغییراتی که ایجاد شده و اساسنامه قبل از این اساسنامه مورد ادعا را مورد تایید قرار داده است.
درویش تصریح کرد: ما می‌توانیم برگردیم به اساسنامه قبلی و به درخواست مجمع عمومی این هیات‌مدیره می‌توانند استعفا بدهند و می‌توانند بر اساس مفاد اساسنامه قبلی نماینده وزارت ارشاد وجود داشته باشد و انتخابات جدید صورت بگیرد و افراد جدیدی برای تعامل بیشتر گزینش بشوند و برای اینکه این قضیه بتواند مدیریت شود.
این کارگردان سینما ابرازداشت: ما می‌دانیم هر تشکیلات مردم نهادی که قصد تشکیل داشته باشد باید یک تشکیلات رسمی این را به راه بیاندازد و هیات امنایی را انتخاب کند و کار را به امنا بسپارد، شما هر نهادی را در کشور نگاه کنید دایره و نهاد آن تشکیلات در دولت یا هر نهاد رسمی آن را راه‌اندازی می‌کند وبه دست هیات امنا می‌سپارد و هیات امنا هستند که اساسنامه را تنظیم و ثبت و قانونی می‌کنند و آیین‌نامه‌ها‌ی داخلی را می‌نویسند. این روالی است که در همه جا وجود دارد و در تاسیس خانه سینما هم ‌رعایت شده است.
درویش ابرازداشت: در رابطه با بی احترامی به وزیر در رسانه های غربی هم باید گفت که این حرکت زشت خود ماست که اجازه می دهیم در کشورهای دیگر به وزیرمان بی احترامی شود. اگر به رسانه ها اجازه دهند که اعضای خانه سینما نظرات خود را بیان کنند، دیگر این بحث ها به خارج از مرزهای کشور کشیده نخواهد شد .
کارگردان فیلم «دوئل» خاطرنشان کرد: من اعتقاد دارم خانه سینما انقلابی‌ترین نهادی است که در سینمای کشور می‌تواند حیات داشته باشد و اگر ما می‌خواهیم شکلی از آرمان‌های ما را داشته باشد باید تلاش کنیم، حضور پیدا کنیم و کار کنیم زیرساخت‌ها را به وجود بیاوریم، امید و اخلاق و آگاهی را به وجود بیاوریم که الان شعار جشنواره فیلم فجر است. ما نمی‌توانیم با بخشنامه این کارها را انجام دهیم.
درویش درپایان گفت: توصیه برادرانه من به دوستان این است که یا گفتگو کنند و یا همان شکایت قبلی را در قوه قضاییه دنبال پیگیری کنند و این گونه جو کشور را و فضای ذهنی نمایندگان محترم ملت را در خانه ملت ملتهب نکنیم. تصویر و انتظاری که مقام معظم رهبری از سینمای ایران دارند و آن را سینمای نجیب مطرح کردند، خراب نکنیم.

کد خبر: 35543
Share/Save/Bookmark