هنر بازنمودی از احساس طبیعت در نمودی تازه است
محمدخواه در گفتگو با هنرنیوز؛
هنر بازنمودی از احساس طبیعت در نمودی تازه است
 
داخلی آرشيو خبر
تاريخ : دوشنبه ۱۷ مرداد ۱۳۹۰ ساعت ۱۰:۱۶
مجید محمد خواه هنرمند خطاط نقاش و تندیس ساز گفت: هنر بازنمودی از احساس طبیعت است در شکلی تازه.



وی در پاسخ به این سوال که رسالت خود را به عنوان هنرمند در این حوزه چه می دانید؟ گفت: هنرمند رسالتی والا در این حوضه دارد. هنر به اعتقاد من گونه ای متعالی از بازنمایی زیبایی است. گونه ای متعالی از هنر که می توان آن را جزء لاینفک تعالی دانست. وظیفه هنرمند الهام از طبیعت است و پرداخت آن به گونه ای که احساسی متعالی از آن را به مخاطب عرضه کند. اما رسالت هنرمند فراتر از این است. پرداخت واقع گرای طبیعت پیرامون وظیفه هنرمند نیست. تمامی انسان ها به واسطه دیدن گل مسرور می شوند. لیکن پرداخت وا قع گرای آن را هنر نمی دانم. هنر به معنای واقعی از دریچه شهود هنرمند الهامی است از ظرایف و لطا یف هنر و بازنمودی است از احساس و روح زیبایی. آفریدن اثری تازه ملهم از واقعیتی پایدار و وابسته به سنت.

وی در خصوص هنر والا و پرداختن به اصل هنر اظهار کرد: هنرمند از چشمه‌ای جوشان سیراب می‌شود که خبر از فراسوی درک انسان عادی دارد. مخاطب عام در رویارویی با اثر هنری به التذاذی ناشی از فهم جهان ماوراء دست می‌یابد.



وی در خصوص این سوال که در آثار شما تلفیقی از نقاشی خوشنویسی و حجم دیده می‌شود چه رویکردی در خصوص این تلفیق و بهره گیری از این شیوه بیان دارید؟ گفت: با توجه به این که در گذشته در خصوص خوشنویسی و حجم فعالیت داشته ام بهتر دانستم از این امکانات استفاده کنم تا جلوه های دیگری بیافرینم و از تکرار بپرهیزم.



وی در خصوص این سوال که این آمیختگی در آثار شما حاصل از چیست؟ گفت:تلفیق این نمود ها حاصل 20 سال فعالیت من در زمینه خوشنویسی و سال ها خدمت در زمینه حجم است. در آثاری که به نمایش در آمده است تلاش در استفاده از ظرافت خط و نیز بهره گیری از نمود های نور در آثار حجم است. این مجموعه فعالیت در طول 2 سال اخیر من در زمینه نقاشی است.



وی در خصوص این سوال که در خصوص خوشنویسی و علت استفاده از آن در اثر شما چیست؟ گفت: خط حاصل نوعی آرامش است و نمود نوعی تعالی در هنر و عواطف انسانی از طریق لغزش قلم بر کاغذ قابل انتقال است. این آرامش حاصل اندیشه هنرمند است که در وجود مخاطب اثر می کند.

وی در خصوص علت اهمیت خط برای او به عنوان نقاش چیست؟ اظهار کرد: خط از حد اعلای آرامش بر می خیزد و با انتقال آن به آفرینش نظم در روان بیننده اثر خواهد گذاشت. آموخته های قبلی در زمینه خوشنویسی و مجسمه مرا یاری کرد تا از آن در جهت اهداف خویش استفاده کنم. معتقدم خط به طور مستقیم با عواطف انسانی مرتبط است و این علت تلفیق نقاشی با خوشنویسی است.





وی در پاسخ به این سوال که در آثار شما استفاده از حروف جدا شده و تکرار در آن ها دیده می‌شود، علت استفاده خط به شکل حاضر در آثار خود توضیح دهید؟ گفت: در آثار حاضر سعی بر آن است که ساختار خط از نحوه سنتی فاصله بگیرد و به بیانی تازه تر دست یابد. این رسالت اصلی هنرمند است. خلق اثر تازه که نمونه قبلی نداشته باشد.



وی در خصوص این سوال که در آثار شما از خاک استفاده شده است، علت استفاده از خاک را در آثار خود توضیح دهید؟نمود دیگر آثار استفاده از خاک است. خاک به عنوان عنصر اولیه تمامی پدیده ها نقشی انکار ناشدنی در هستی ایفا می کند. زایش تمامی رنگ ها ، طعم ها ، فرم ها ، زیبایی ها و سایر لطایف خلقت واجد ارزشی والا نزد تمامی فرهنگ هاست. در خلق آثار تلاش بر این بود که با توجه به جذابیت فرمی که از خاک حاصل می شود آثار بدیع خلق شود. در این مجموعه به دنبال اثری غیر متعارف بودم که از این رهگذر به تحقق آفرینش برخوردی متفاوت با طبیعت به عنوان عنصر اساسی هنر پرداختم. در استفاده از خاک به عنوان عامل حیات هستی و تمامی پدیده ها آرامش و سکونی سرشار نهفته است. این عنصر نمودی است از پاکی و تقدیس.



وی در خصوص این سوال که در خصوص بافت آثار خود و جلوه آن ها توضیح دهید؟ اظهار کرد: در این مجموعه از اثراتی شبیه باران بهره گرفته ام که شیوه ای تازه ای از بافت است. همان طور که می دانید رنگ روغن در تینر قابل حل است. استفاده از آب در رنگ روغن جلوه ای تازه دارد. این تکنیک به طور کاملاً اتفاقی به وجود آمد و من در آثار خود از آن بهره گرفته ام. بافت آب کنار روغن جلوه ای متفاوت از خود به جای می گذارد. از مجموعه آثار اخیر چند اثر با این سبک ارائه شده است.



وی در خصوص این سوال که علت استفاده از رنگ های محدود در این آثار را بیان کنید؟ گفت: علت استفاده از رنگ های محدود در این آثار را می توان تلاش در جهت حفظ نمود های خاک دانست. در آثار استفاده از رنگ منطق دیگری نیز دارد. یادگاری های جبهه و جنگ در اذهان تمام مردم سرزمین ما و در اندیشه نسل اول انقلاب رنگی از مقاومت و پایداری دارد. این اندیشه باوری است که به تمامی نسل های پس از انقلاب منتقل شده است و می توان گفت در باور تمام نسل های پس از انقلاب ها جای گرفته است. این رنگ ها شاید اثر آن رویداد ها در ضمیر ناخود آگاه جامعه است که در آثارم به وضوح پیداست.

در خصوص این سوال که رنگ های سرد و خواموش در این آثار نشانی از غم پنهان در اثار شما دارد یا علت دیگر دارد؟ اظهار کرد: سال ها در روستا ها تدریس کرده ام و این رنگ ها شاید به رنگ همان خاطرات کودکان و محرومیت های آن هاست. رنگی دیگر از اندیشه های حاصل از روز های جنگ.

لازم به ذکر است مجید محمدخواه متولد 1342 در استان خوزستانشهرستان شوشتر است. گوشه ای از فعالیت های او به شرح زیر است:

لیسانس هنر از دانشگاه هنر تهران

25 سال سابقه تدریس هنرهای تجسمی در مراکز آموزش عالی تهران و خوزستان

عضو اصلی انجمن خوشنویسان ایران

شرکت در نمایشگاه های گروهی و برگزاری نمایشگاه های انفرادی نقاشی و تندیس های شهری آبستره ( نگارخانه اشراق اهواز- گالری مهر دانشگاه بزرگ چمران- موزه هنرهای معاصر اهواز)

مدیر بسیج هنرمندان تجسمی خوزستان

2 دهه فعالیت در زمینه ساخت تندیس های برنزی مشاهیر

نمایشگاه وی امروز عصر در گالری خیال از مجموعه فرهنگی صبا گشایش خواهد یافت.
کد خبر: 30683
Share/Save/Bookmark