نظر اعضای شورای هنری جشنواره فجر درباره فروش آثار
نظر اعضای شورای هنری جشنواره فجر درباره فروش آثار
بهرام کلهرنیا، عضو شورای هنری هشتمین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر فروش آثار هنری را یک گام مثبت برای این رویداد هنری دانست.
 
تاريخ : شنبه ۱۵ اسفند ۱۳۹۴ ساعت ۱۶:۰۰
به گزارش هنرنیوز؛بهرام کلهرنیا، عضو شورای هنری هشتمین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر فروش آثار هنری را یک گام مثبت برای این رویداد هنری دانست و گفت: فروش آثار هنری به خودی خود اتفاق خوبی است اما باید در راستای اجرایی کردن این طرح به مسائل جانبی آن نیز توجه ویژه داشته باشیم.

نباید جشنواره را فدای فروش آثار کنیم

این هنرمند باسابقه عرصه گرافیک با بیان این مطلب افزود: در راستای فروش آثار جشنواره فجر دو نکته مهم است که باید به آن توجه کنیم. نکته نخست اینکه باید مراقب باشیم که جشنواره فجر را فدای فروش آثار نکنیم. این بدان معناست که صرفا نگرش جشنواره را به فروش محدود نکنیم و برخی آثار را که دارای ارزش هنری هستند، به خاطر مساله فروش از دور حذف نکنیم.

وی با اشاره به اینکه هشتمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر تعدی نسبت به فروش آثار این جشنواره ندارد، تصریح کرد: من معتقدم که بخش فروش نیازمند برنامه ریزی متمرکز است. یعنی باید در دوره بعد جشنواره یک بازار ایجاد کنیم. بازاری که در آن نحوه قیمت گذاری آثار، ارتباط با گالری ها، ورود به بازارهای جهانی، برقراری ارتباط بین هنرمندان و جوامع هنری و مسائلی از این دست مورد توجه قرار می گیرد.

کلهرنیا تحقق اقتصاد هنر را در سایه نگاه علمی ممکن خواند و گفت: بازار و ایجاد یک فضای فروش برای آثار هنری نیازمند یک آیین نامه هنری است که راه و روش آن باید بر مبنای اقتصاد هنر و نگاه کاملا علمی پیش برود.

وی ادامه داد: برخی از هنرمندان ما کار هنری را صرفاً بر اساس باور هنری خود و اینکه اثر لیاقت نمایش را دارد انجام می‌دهند اما لزوما این بدان معنا نیست که آثار آن‌ها قابلیت فروش را نیز دارد، بالطبع باید در این باره اندیشید و به این سوالات پاسخ داد که جشنواره چه نگاهی نسبت به چنین آثاری دارد؟ آیا جشنواره هنرهای تجسمی فجر می تواند یک پشتوانه مالی فعال برای حمایت از این هنرمندان داشته باشد؟

عضو شورای هنری هشتمین جشنواره بین المللی فجر فروش تاکید کرد: توجه به سوالات جانبی فروش در جشنواره سبب می شود که بتوانیم هر چه بهتر به فروش آثار بپردازیم و تمام ابعاد آن را مد نظر قرار دهیم و موجب رشد هر چه بیشتر این عرصه شویم.

کلهرنیا با اشاره به بودجه خرید آثار هنری از سوی نهادهای دولتی نیز گفت: این قانون تاکنون اجرا نشده است اما می توان با ایجاد شرایط مناسب ابن اقدام را در جشنواره هنرهای تجسمی فجر عملی کرد.

فروش آثار بخش هیجان انگیز جشنواره است

رضا یساولی، عضو شورای هنری هشتمین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر، گفت: این تنها جشنواره‌ای است که در آن به کسانی که آثارشان پذیرفته شده مبلغی هدیه شده است. شاید این مبلغ بسیار ناچیز باشد اما همین فکر و اهمیت به هنرمندان که تا پیش از این وجود نداشت قابل تقدیر است.

وی تاکید کرد: باید بدانیم که هنرمندان نیز هزینه‌های روزمره و جاری زندگی را دارند لذا باید به این بخش توجه کنیم. به نظر من فروش آثار هنری در جشنواره نخستین گام برای تحقق اهداف اقتصاد هنر و بهبود این وضعیت است.

یساولی با اشاره به مصوبات دولت در زمینه خرید آثار هنری از بودجه عمرانی ارگان‌های دولتی گفت: وقتی دولت مصوبه‌ای را ارائه می کند باید پای آن بایستد اما تا امروز این امر محقق نشده است اما با رایزنی هایی که در این دوره با شرکت‌ها و سازمان‌ها شده است به نظر می رسد که این دوره نقطه عطفی در این زمینه خواهد بود.

وی فروش آثار هنری را یک اتفاق فرهنگساز خواند و گفت: خود فروش آثار هیجان انگیز نیست اما تحولی که قرار است به واسطه این فروش در عرصه اقتصاد هنر ایجاد شود هیجان انگیز و قابل تقدیر است. به نظر من در این دوره قرار است شاهد اتفاقات بسیار خوبی باشیم که امیدوارم در دوره‌های بعدی نیز تداوم داشته باشد.

فروش آثار هنری جشنواره یک گام مثبت به سوی بهبود اقتصاد هنر است


مهران هوشیار، عضو شورای هنری هشتمین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر ضمن ابراز خرسندی از برنامه ریزی برای فروش آثار هنرمندان در جشنواره گفت: با توجه به تاکید مقام معظم رهبری و تاکیدات مجلس بر خرید آثار هنری و استفاده بخشی از بودجه عمرانی ارگان‌ها برای خرید این آثار، متاسفانه هنوز شاهد اتفاق خاصی نبوده‌ایم اما اینکه امروز چنین اقدامی در جشنواره هنرهای تجسمی فجر پیگیری می‌شود جای خوشحالی است.

وی تاکید کرد: متاسفانه مصوبات دولتی برای تحقق اقتصاد هنر و مشکلات این بخش در کشور تا امروز محقق نشده و همواره در حد یک ابلاغ باقی مانده است لذا امیدوارم که این اقدام جشنواره تجسمی فجر در هشتمین دوره از آن بتواند طلسم را بشکند و شاهد این باشیم که سازمان‌ها و مسئولین از این رویکرد حمایت کنند زیرا سرمایه گذاری در حوزه‌های فرهنگی و هنری می تواند باعث ایجاد انگیزه در بین هنرمندان و به موازات آن جامعه شود.

هوشیار، تاثیر هنر بر جامعه را بدیهی خواند و اظهار کرد: وقتی که هنر وارد ارکان زندگی یک جامعه شود، مساله در بخش‌های مختلف جامعه نمود می یابد که در نهایت به ارتقاء فرهنگی و هنری یک جامعه می انجامد و می تواند فرهنگ مردم را به سمت مثبت تری پیش ببرد و از خود متاثر کند.

وی تاکید کرد: ضمن تشکر از همه هنرمندان و سیاستگذاران هشتمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر امیدوارم که این روند تحولی را در مسیر ایجاد کند ضمن اینکه قطعا به این دوره از جشنواره نیز انتقاداتی وارد است که امیدوارم خود هنرمندان و مردم مطرح کنند تا در دوره‌های بعدی شاهد زمینه پربارتری در جشنواره باشیم.

لازم به یادآوری است؛ هشتمین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر این روزها در حالی نمایشگاه آثار خود را در برابر دید علاقمندان به هنر قرار داده که متفاوت‌تر از دوره‌های گذشته نگاه خود را به هنر معاصر و مفهومی اختصاص داده است.

برای دیدن آثار هشتمین جشنواره بین‌المللی هنرهای تجسمی فجر می‌توانید همه روزه تا ۱۷ اسفندماه به موسسه فرهنگی هنری صبا در خیابان ولیعصر، نرسیده به چهار راه طالقانی، جنب ساختمان فرهنگستان هنر مراجعه کنید.
کد خبر: 89823
Share/Save/Bookmark