به گزارش هنرنیوز، دکتر نقره کار شیرازی، دبیر کل اتاق بازرگانی ایران در نخستین کنفرانس گردشگری سلامت کشورهای عضو اکو با اشاره به اهمیت نقش بانک های جهانی و موسسات مالی کشورهای سازمان اکو اظهار امیدواری کرد: برگزاری این جلسه بتواند نقش عمده ای در بخش اقتصادی و فرهنگی گردشگری سلامت ایفا کند.
وی ادامه داد: کشورهای اکو از ویژگی های مهمی برخوردارند که می توانند کمک شایانی به بحث گردشگری سلامت کنندکه سابقه تاریخی و جاده ابریشم گواه این مدعا است.
نقره کار با اشاره به ظرفیت های جمعیتی و سرزمینی کشورهای اکو گفت: همکاری در چهارچوب سازمان های منطقه ای می تواند نقش مهمی در جهت تقویت همگرایی ها و به دور ماندن از آسیب ها و تلاطم های بین المللی ایفا کند. اکو می تواند با دارا بودن بیش از ۴۵۰ میلیون جمعیت و بیش از ۷ میلیون کیلومتر مربع مساحت در بحث فرهنگی و اقتصادی نقش ویژه ای داشته باشد.
دبیرکل اتاق بازرگانی ایران با اشاره به این که، وضع کشورهای عضو سازمان اکو، به نسبت وضعیت جهانی، ایده آل نیست، تصریح کرد: برای حل این معضل و افزایش تعاملات منطقه ای و افزایش سالیانه یک درصدی تجارت سالیانه که در طرح های اتاق اکو پیش بینی شده ،لازم است موانع موجود در دست یابی به این مقصود، برداشته شود.
او گفت: در این زمینه توافق نامه های گوناگونی به تصویب رسیده، از جمله تسهیلات در صدور روادید و موافقت نامه اکو اما قدم عملی و مثبتی در این موارد برداشته نشده است.
نقره کار تأکید کرد:با توجه به موقعیت ممتاز کشورهای عضو اکو در جذب گردشگر، عمل به توافق نامه های امضا شده، بیش از پیش ضرورت دارد. چون جذب گردشگر علاوه بر درآمد زایی و ایجاد اشتغال زمینه را برای شکوفایی صنعت گردشگری به عنوان یکی از زمینه های توسعه فرهنگی و سیاسی باز می کند.
وی با انتقاد از عدم پذیرش و ارسال بیمار به کشورهای عضو اکو گفت: گردشگری سلامت به عنوان زیر مجموعه صنعت گردشگری می توانند به عنوان یک زمینه دارای مطلوبیت نسبی در توسعه صنعت گردشگری منطقه مورد توجه قرار گیرد.
دبیرکل اتاق بازرگانی تأکید کرد: اما به رغم این پتانسیل ها ، کشور های عضو اکو در بسیاری از موارد بیماران را به سایر کشورها می فرستند. به عنوان مثال جمهوری افغانستان بیش از دو میلیون بیمار را به کشورهای دیگر می فرستد. باید یک بررسی همه جانبه صورت گیرد که چرا کشورهای عضو اکو و کشورهای مستعد گردشگری سلامت امکان پذیرش بیمار را ندارند.
وی خاطرنشان کرد:با وجود امکانات بالقوه می توان ارزیابی کرد که چقدر کشورهای عضو اکو می توانند در این زمینه نقش مثبتی ایفا کنند. به طور نمونه استان مازندران به عنوان میزبان این اجلاس دارای مراکز درمانی مجهز و کادر پزشکی ورزیده است.
او گفت: می توان از این مزیت که نمونه اش در سایر استان های ایران و کشورهای عضو اکو مشاهده می شود استفاده بهینه کرد. در این بین نقش موسسات پولی بین المللی و حمایت از گسترش این صنعت به طور روزافزونی آشکار می شود.
نقره کار تصریح کرد: از بانک توسعه اکو هم به عنوان تنها موسسه مالی مشترک بین کشورهای عضو انتظار می رود خدمات مالی ویژه ای را برای طرح های مشترک سرمایه گذاری فراهم آورد تا بتوانیم شاهد افزایش سرمایه گذاری در بخش گردشگری منطقه اکو باشیم.