تصویرسازی را چرا حذف کردید؟
مسئولان به این سوال پاسخ دهند:
تصویرسازی را چرا حذف کردید؟
رشته تصویرسازی گرچه به دشواری پای به جشنواره جوان گذاشت؛ اما به راحتی از این جشنواره کنار گذاشته شد. همین موضوع سبب پیگیری این اتفاق شد.
 
تاريخ : سه شنبه ۷ خرداد ۱۳۹۲ ساعت ۱۶:۱۵


به واسطه رشته تحصيلي‌ام با دقت بيشتري جريان تصويرسازي را دنبال مي‌كردم و مي‌كنم. از جمله دو سال پيش در موزه هنرهاي معاصر تهران و در نشست مطبوعاتي هجدهمين جشنواره هنرهاي تجمسي جوانان، پيشنهاد اضافه كردن اين رشته را مطرح كردم. سعيد فلاح فر دبير هنري جشنواره بود و قول داد اين موضوع را شخصاً مطالعه و پيگيري كند. در نتيجه اين رشته براي اولين بار در نوزدهمين دوره جشنواره به رشته‌ها اضافه شد.

حالا فراخوان بيستمين دوره جشنواره آماده شده، اما با تغييراتي كه گاهي كمي عجيب است. از جمله خبري كه از حذف مجدد رشته تصويرسازي در جشنواره مي‌گويد. در اطلاعات جشنواره به توضيح قانع كننده اي برنخوردم و ناچار به سراغ دست اندركاران جشنواره رفتم؛ نخستین مرجع برای یافتن پاسخ این سوال سعيد فلاح فر (دبير هنري شش دوره اخير جشنواره) بود.

فلاح فر در پاسخ به این سوال که به نظر مي‌رسد امسال كارگاه تصويرسازي در جشنواره برگزار نخواهد شد. با توجه به استقبال سال گذشته چرا چنين تصميمي گرفته شده است؛ گفت: فكر مي‌كنم اين تصميم‌گيري بر اساس نظرات شوراي سياست‌گذاري جشنواره انجام شده است. البته دو دليل براي اين موضوع شنيده ام؛ يكي محدوديت هاي مالي و ديگري پيشنهاد مسئولين اجرايي در استان گلستان. از آنجا كه اين دلايل، هر دو به نوعي تكذيب شده‌اند، شايد دليل سومي وجود داشته باشد. قطعاً توضحيات بيشتر در اطلاعيه هاي بعدي درج خواهد شد.

اما دو سوال مهم وجود دارد که سبب شد تا بارها تلاش کنم تا با ارشاد گلستان تماس حاصل کنم. در نهایت به سبب عدم برقراری ارتباط، سوالات من از  غلامرضا منتظري (مديركل ارشاد استان گلستان) درباره علت عدم آمادگی برای پذیرش رشته تصویرسازی درجشنواره جوانان گرگان بی پاسخ ماند.

اما بهرام كلهرنيا (عضو شوراي سياستگذاري جشنواره) درباره علت حذف رشته تصویرسازی اظهار بی اطلاعی کرد! او در پاسخ به این سوال که به عنوان يك گرافيست چه تحليلي از دلايل شورا براي حذف رشته تصويرسازي از جشنواره داريد؛ گفت: به باور من تصویرسازی نباید حذف می‌شد. در واقع حیف بود که این رشته از جشنواره جوان حذف شود. چراکه جشنواره جوان گرگان از اتفاقات معدود در رشته تصویرگری بود و حذف آن به هر حال نا خوشایند است.

اما در پایان اصغر اميرنيا (مديركل مركز هنرهاي تجسمي) با تاکید بر این که مایل به برگزاری جشنواره با تمامی رشته هاست و مرکز هنرهای تجسمی به همه رشته‌ها توجه دارد؛ گفت: ما در مرکز هنرهای تجسمی برای همه رشته‌ها مسئولانی را در نظر گرفته ایم که هر یک تمامی امور مربوط به رشته مورد مسئولیت‌شان را به دقت پیگیری کنند و کارهای مربوط به آن را انجام دهند.  اما تنها در مورد حذف دو رشته عکاسی و تصویرسازی می‌توانم بگویم که این دو رشته به سبب محدودیت‌های گلستان برای میزبانی حذف شده‌اند. اگر آن‌ها اعلام کنند که می‌توانند این جشنواره را با تمام رشته‌ها برگزار کنند ما این دو رشته را دوباره اضافه می‌کنیم. البته به نظر می‌رسد که آن‌ها اعلام آمادگی کرده‌اند اما باید این موضوع را بررسی کنیم.

امیرنیا هم‌چنین در پاسخ به این سوال که چگونه رشته ای از جشنواره حذف می‌شود در حالی که اعضای شورای سیاست‌گذاری از این حذف بی خبرند؛ گفت: امکان ندارد اعضا بی اطلاع باشند. حتماً به سوال شما دقت نکردند که چنین پاسخی دادند. همه اعضا اطلاع دارند چون حذف این رشته دستور جلسه بوده!

در انتها هیچ پاسخ روشنی از چرایی حذف رشته تصویرسازی از جشنواره جوان گرگان داده نشد و  این سوال که چرا رشته تصویرسازی که هنرمندانش به تازگی به دو جشنواره جوان و فجر دل خوش کرده بودند؛ به راحتی از رشته های یک جشنواره کنار گذاشته شد و صدای اعتراضی از هیچ کس بلند نشد.

کد خبر: 58971
Share/Save/Bookmark