تفاهم نامه سه جانبه برای توسعه فضاهای فرهنگی و هنری در اماکن تاریخی
به منظور همکاری مشترک در توسعه فضاهای فرهنگی و هنری در اماکن تاریخی و ایجاد خانه هنرمندان در استانها، امروز تفاهم نامه سه جانبهای بین خانه هنرمندان ایران، شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران و صندوق احیاء در محل خانه هنرمندان ایران منعقد شد.
تاريخ : شنبه ۲۶ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۱۶:۳۱
به گزارش هنرنیوز به نقل روابط عمومی صندوق احیاء، احسان ایروانی گفت: اماکن تاریخی کشور نقطه تبلور فرهنگ و هنر و معماری ایران زمین هستند و مجموعهای از خلاقیتها و هنرهای مختلف هر منطقه و مردمان آن را در خود جای دادهاند. به گونهای که شاهکارهای نقاشی، خوشنویسی، هنرهای تجسمی و تزئینات معماری، شیوهها و سبکهای معماری در انطباق با اقلیم، بهرهگیری از زیباییهای طبیعت در طراحی و دیگر هنرها را میتوان در تنوع بسیار وسیع در اماکن تاریخی هر شهر مشاهده نمود.
از این رو با برقراری پیوندی دوباره بین هنرمندان و فرهنگ دوستان و اماکن تاریخی، موجبات رشد و شکوفایی متقابل این ارزشها فراهم خواهد آمد.
مدیرعامل صندوق احیاء افزود: اعطای کاربری مرتبط با کارکردهای فرهنگی و هنری با محوریت خانه هنرمندان به اماکن تاریخی در هر شهر و منطقه فرصتی ایجاد میکند تا شاهد بازشناسی ارزشهای نهفته در بناها و اماکن تاریخی و فرهنگی باشیم.
ایروانی با اشاره به سابقه ایجاد خانه هنرمندان و تأثیرات آن گفت: تجربه خانه هنرمندان ایران در تهران که در فضایی مأنوس با هنر و در پهنه شهری متناسب با موضوعات فرهنگی و هنری شکل گرفته بیانگر فرصتی است که در جای جای شهرها و محلات تاریخی کشور وجود دارد و تا به حال از آن غافل بودیم همچنین تأثیرات شگرفی که خانه هنرمندان ایران در بافت و پهنه شهری پیرامون خود گذاشته حائز اهمیت است.
وی بیان کرد: صندوق احیاء در راستای وظایف خود که مهمترین آن تعیین کاربری متناسب برای اماکن تاریخی است در نظر دارد با هدفگذاری خاص و در تعامل با خانه هنرمندان ایران و شرکت عمران و بهسازی شهری ایران طیف وسیعی از کارکردهای فرهنگی و هنری را در اماکن تاریخی پایهگذاری نماید.
ایروانی با اشاره به واگذاری عمارت ملکالتجار سنندج به شهرداری این شهر برای کاربری خانه هنرمندان افزود: تجربهای که به تازگی با تعامل و همافزایی سه نهاد شکل گرفته شرایطی فراهم آورد تا با برنامهریزی لازم و با مشارکت مدیریت شهری و هنرمندان هر استان، امکان احیاء و بهرهبرداری از اماکن تاریخی با کاربریهای فرهنگی و هنری بواسطه سرمایهگذاری نهادهای عمومی غیردولتی فراهم کرد.
او با اشاره به نقش و جایگاه خانه هنرمندان ایران به عنوان بزرگترین پایگاه هنری غیردولتی کشور و خاورمیانه در این همکاری مشترک، گفت: ارزیابی و امکانسنجی ایجاد مراکز هنری و هدایت و راهبری بنیان قانونی و مشارکتی این مراکز بوده و شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری با بهرهگیری از قابلیتهای قانونی و دانش مرتبط با حفاظت، مرمت و احیاء اماکن و بافتهای تاریخی در مشارکت با صندوق احیاء ضمن ارزیابی انطباق کارکرد در پهنههای متناسب شهری، در سرمایهگذاری با مدیریت شهری و شهرداریها مشارکت خواهد کرد.
ایروانی با اشاره به لزوم همگرایی حفاظتگران آثار تاریخی افزود: خانه هنرمندان ایران هماکنون دارای دوازده انجمن و تشکل هنری از جمله انجمن معماران است و طبق مفاد این تفاهمنامه مقرر است سه نهاد در ایجاد و راهاندازی انجمن مرمت ایران و الحاق آن به عنوان یک تشکل فرهنگی و هنری به مجموعه خانه هنرمندان ایران تلاش کنند. امید است این تلاش زمینهساز شود و فرصتی ایجاد کند تا با بازشناسی معماری کهن، در معماری امروز اندکی به ارزشهای هنری و کیفیت زندگی توجه شود.