مهرآسا غیبی، نویسنده و پژوهشگر که به تازگی کتابی تحقیقاتی درباره تاریخ زیورآلات در ایران را به ناشر سپرده است گفت: به سفارش انتشارات هیرمند کتابی را با عنوان «زیورآلات ایران» تدوین کرده و به ناشر دادهام که هنوز منتشر نشده است.
وی ادامه داد: در مسیر پژوهشهایم برای نگارش کتاب، به ۳۵ هزار سال قدمت زیورآلات در ایران رسیدم که در این کتاب از آن تاریخ تا امروز انواع و اقسام زیورآلات مورد بررسی قرار گرفته و نمونههای آنها آورده شده است.
نویسنده کتاب «هشت هزارسال تاریخ پوشاک اقوام ایرانی» در توضیح بیشتر اثر در دست چاپش بیان کرد: البته وقتی درباره یک روند پژوهشی صحبت میکنیم، این امکان وجود دارد که فرد دیگری هم درباره قدمت زیورآلات در ایران تحقیق کند و بتواند قدمت ۳۵ هزار ساله را به عقبتر ببرد ولی نتیجه تحقیقات من تا امروز این بوده است.
غیبی افزود: گرچه منابع زیادی درباره موضوع این کتاب در دسترس بود، ولی با این حال نسبت به کتاب تاریخ پوشاک اقوام ایرانی، کار سختتری بود. در مسیر پژوهشهایم از اطلاعات موجود در موزههای داخلی و خارجی بسیار بهره بردم و کارمندان موزهها نیز کمال همکاری را داشتند.
به گفته وی، موزههای متروپولیتن و توپکاپی از جمله مراکز موزهای خارج از کشور بودهاند که از اطلاعات آنها برای تدوین کتاب «زیورآلات ایران» استفاده کرده است.
این پژوهشگر با اشاره به اینکه کتاب حاضر از نظر پژوهشی پشتوانه محکمی دارد، عنوان کرد: مشخصه سنگها و فلزها و همچنین مکانهایی که این زیورآلات پیدا شده و در قدیم به کار میرفته است با نگاهی به فرهنگ آن منطقه مورد اشاره و بحث قرار گرفته است.
وی اضافه کرد: موضوع بحث این کتاب بسیار بکر است و تاکنون کتابی پژوهشی به زبان فارسی در این زمینه ندیدهام. این کتاب به صورت تمام رنگی و مصور در بیش از ۴۰۰ صفحه منتشر میشود و ۷۰۰ عکس دیده نشده یا کمتر دیده شده در کتاب آورده شده است.
غیبی این کتاب را برای دانشجویان، پژوهشگران و همچنین جواهرسازان مناسب دانسته و گفت: جواهرسازان میتوانند از فرمها و الگوهای ارائه شده در این کتاب برای ساخت جواهر و زیورآلات استفاده کنند.
این نویسنده در پایان گفت: من بیش از ۵ سال وقت صرف پژوهش و نگارش کتاب کردم که قدمت زیورآلات را تا دوران پارینه سنگی جدید در ایران به اثبات رسانده است.