سطح آثار نقاشی جشنواره تجسمی فجر دانشجویی بود
داور رشته نقاشی جشنواره تجسمی فجر؛
سطح آثار نقاشی جشنواره تجسمی فجر دانشجویی بود
مصطفی ندرلو داور رشته نقاشی پنجمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر درباره عدم انتخاب برگزیدگان اول تا سوم رشته نقاشی گفت: سطح آثار این بخش از جشنواره دانشجویی بود.
 
داخلی آرشيو خبر
تاريخ : دوشنبه ۱۴ اسفند ۱۳۹۱ ساعت ۱۴:۰۲

مصطفی ندرلو یکی از اعضای هیئت انتخاب و داوری بخش نقاشی در پنجمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر درباره عدم انتخاب برگزیدگان اول تا سوم رشته نقاشی در این دوره توضیح داد: این یک تصمیم جمعی بود که با توجه به آثاری که به دبیرخانه جشنواره رسیده بود،‌گرفتیم.
وی با اشاره به دانشجویی بودن سطح آثار ارسالی به این بخش از جشنواره گفت: می‌شد برگزیده اول تا سوم نیز معرفی کرد ولی با توجه به سطح دانشجویی بیشتر آثار راه یافته به نمایشگاه بخش نقاشی که البته بخش دانشجویی رشته نقاشی در کشور را نیز نمایندگی نمی‌کرد، تصمیم گرفتیم که جوایز را بین تعدادی از آن‌ها تقسیم کنیم تا این تصور ایجاد نشود که این آثار در سطح بهترین‌ آثار رشته نقاشی هستند و به این ترتیب پاسخ مناسبی به افکار عمومی شده و حقوق همه هنرمندان نیز رعایت شود.
داور بخش نقاشی پنجمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر درباره دلایل دانشجویی بودن سطح آثار ارسالی به این بخش از جشنواره و عدم استقبال هنرمندان حرفه‌ای برای شرکت در این جشنواره گفت: این مسئله باید آسیب‌شناسی شود به هر حال این جشنواره تازه پنج دوره از عمرش می‌گذرد و ضعف‌هایی دارد که قابل مقایسه با جشنواره‌های دیگر از جمله سینما که بیش از ۳۰ سال از برگزاری آن می‌گذرد نیست. جشنواره فیلم فجر اکنون سینمای حرفه‌ای کشور را نمایندگی می‌کند و اعتبار داخلی و بین‌المللی به دست آورده است اما جشنواره هنرهای تجسمی فجر تازه ۵ سال از برگزاری آن می‌گذرد و هنوز نتوانسته حتی در سطح داخلی نیز چنان که باید و شاید اعتبار لازم را برای حضور هنرمندان حرفه‌ای به دست آورد.
این هنرمند نقاش،‌ جشنواره هنرهای تجسمی فجر را برای کسب اعتبار حرفه‌ای در سطح داخلی و خارجی نیازمند سرمایه‌گذاری، بودجه و تصمیم‌گیری درست و کارشناسانه دانست و گفت: در چنین شرایطی این جشنواره می‌تواند هنرهای تجسمی کشور را نیز نمایندگی کند چرا که این ظرفیت وجود دارد ولی باید با صرف بودجه لازم و برنامه‌ریزی درست و صحیح این امکان را فراهم کرد تا هنرمندان حرفه‌ای نیز برای شرکت در این جشنواره رغبت داشته باشند.
ندرلو همچنین درباره موضوعی بودن رشته نقاشی و تأثیر آن در عدم استقبال هنرمندان حرفه‌ای از جشنواره گفت: موضوعی بودن هیچ اشکالی ندارد ولی می‌توان در کنار بخش موضوعی از دیگر بخش‌ها نیز که سلایق مختلفی را دربرمی‌گیرد استفاده کرد و برای بخش موضوعی به نظر من بهتر بود که با نظر یک تیم کارشناسی تعدادی از هنرمندان انتخاب شوند و با فرصتی یک ساله با یک موضوع ویژه‌ دست به خلق آثار هنری بزنند اما مسئله اصلی این است که وزارت ارشاد برخلاف سینما در برگزاری جشنواره تجسمی فجر کار ستادی انجام می‌دهد نه کار تولیدی.
مصطفی ندرلو در خاتمه با تأکید بر ضرورت استفاده از کارشناسان در برنامه‌ریزی‌ برای این جشنواره گفت: اگر با برنامه‌ریزی درست، فضای اشتیاق‌آوری در جشنواره تجسمی فجر ایجاد شود که سلایق مختلفی را زیر یک چتر گرد هم آورد،‌ می‌توان شاهد حضور هنرمندانی حرفه‌ای با افکار و سلایق مختلف در این جشنواره هم بود.
پنجمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر شب گذشته با معرفی برگزیدگان به کار خود خاتمه داد و در رشته نقاشی برخلاف سایر رشته‌ها هیئت داوران هیچ اثری را شایسته دریافت رتبه اول تا سوم ندانست و از شش برگزیده با اهدای لوح تقدیر و مبلغ ۲۰۰ هزار تومان تقدیر کرد.

کد خبر: 55451
Share/Save/Bookmark