از حضور عزیز شاهرخ تا هنرمندی دوباره كامكارها؛
آلبوم «اورامان تا بادینان» را منتشر شد
آلبوم موسیقایی «اورامان تا بادینان» (براساس موسیق كردستان و سازهای كوبه ای) به سرپرستی زكریا یوسفی توسط مركز موسیقی حوزه هنری منتشر شد.
تاريخ : شنبه ۲۰ اسفند ۱۳۹۰ ساعت ۱۲:۵۷
به گزارش هنرنیوز، در این آلبوم موسیقایی كه ضبط آن در تهران و سلیمانیه عراق صورت گرفته قطعات اهورایی ( قطعات هورامی ) با آواز عثمان هورامی و محمدحسین كمنه ای ، چیروك ( مقام راست درمنطقه گرمیان ) با آواز شكر خیاط ، تارا ( قطعه ای برای كمانچه و كوبه ای ) ، هه رزالی ( ملودی منسوب به منطقه اردلان ) ، تیروژ ( ملودی منسوب به میردین كردستان تركیه ) ، حی امان ( براساس مقام لاووك گه نج خلیل ) با آواز عزیزشاهرخ ، هوری لار ( براساس مقام هه ردی ) و شه مامه ( تصنیف كرمانجی ) با آواز زكریا یوسفی به علاقه مندان موسیقی عرضه شده است.
براساس این گزارش اردشیر كامكار نوازنده كمانچه ، ارسلان كامكار نوازنده عود و آلتو ، خلیل عبدالله نوازنده شمشال ، فردین لاهور پور نوازنده نی و نی عثمان ، صابر نظرگاهی نوازنده دیوان ، هومن مهدویان نوازنده سه تار ، محسن پور بخت نوازنده سنتور ، جلال رحیمی نوازنده ویولون و زكریا یوسفی نوازنده بندیر ، دف ، تمبك ، دهل ، كوزه ، دو طبله و ضربی های باس هنرمندانی هستند كه درتولید این آلبوم كه مدیریت آن برعهده رضا مهدوی بوده حضور داشتند .
دریادداشتی كه به مناسبت اتنشار این آلبوم موسیقایی منتشر شده ، آمده است :
اگر كسی بخواهد به موسیقی ناحیه ای كردستان مراجعه كند ، لازم است ساعت ها موسیقی را تهیه كرده بشنود . لذا اثر حاضر كه به همت و ذوق سلیم هنرمند ارجمند جناب آقای زكریا یوسفی كه خود از نوازندگان توانمند دف و دیگر سازهای كوبه ای است ، دستیابی به این امر را تا اندازه ای فراهم نموده است .
مجموعه پیش رو به نام " اورامان تا بادینان " داعیه دار آشنا كردن مخاطبان با موسیقی نواحی مختلف كردستان است و همانطور كه از عنوانش پیداست نمونه های بكری از موسیقی شرق تا غرب كردستان بزرگ می نمایاند . البته ممكن است در مرحله اول تدوین و عدم ارتباط درونی قطعات به گوش دقیقه یاب شنوندگان حساس و هنرمندان صاحب نظر غریب بیاید . اما انتخاب موتیف های در خور تامل " از لحاظ تنوع ریتم و جذابیت ملودیك " این شوریدگی را جبران كرده است .گذشته از آن حضور پر رنگ اساتید نامی و صاحب سبكی چون استاد شكر خیاط ( مقام خوان برجسته ) ، استاد عثمان هورامی ( هورامی خوان قدرتمند ) و هنرمند شهیر كرد استاد عزیز شاهرخ و از دیگر سو هنرمندان بزرگ موسیقی معاصر موسیقی همچون برادران صاحب مقام كامكار و سایر هنرمندان عزیز جوان برغنای كار افزوده است .
بد نیست بدانیم اصالت و سابقه الحان هورامی به قدمت اسكان قوم ماد و حكومت ایشان برفلات ایران است كه میراثی گرانبهاست و خوشبختانه تا امروز بنیانهای اصلی آن دستخوش یغمای روزگار نگشته و لحنی اساطیری و باستانی دارد . ویژگی دیگر این آلبوم الفت حالات مختلف موسیقی قوم كرد هستند از سوگ تا سور و از سماع صوفیانه تا حماسه های دلاور مردان و بهادر زنان آن دیار است .و این از جنبه های خوب این اثر است . در چنین حالتی امكان دسترسی آسان تر پژوهندگان و علاقه مندان موسیقی گوشه كنار ایران میسر است .
نكته جالب دیگر آن است كه صاحب اثر در بخش چهارم و پایانی تصانیف سورانی و كرمانجی رابا تسلط به اجرا درآورده كه این از قابلیتهای نوظهوراین هنرمند جوان است . برای او و همه دست اندركاران " اورامات تا بادینان " كه در سایه زحمتشان این لوح فشرده به ثمر رسیده است، توفیق آرزو داریم .