گزارش هنرنیوز از نشست رسانهای دومین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی کودک و نوجوان؛
کلهرنیا: آموزش و پرورش هنر را به حاشیه برده است
نشست رسانهای دومین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی کودک و نوجوان صبح امروز برگزار شد.
تاريخ : سه شنبه ۲۲ اسفند ۱۳۹۱ ساعت ۱۵:۴۴
در این نشست که با حضور امیرنیا سرپرست مرکز هنرهای تجسمی، جلیل جوکار دبیر جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی کودک و نوجوان، مسعود زندهروح کرمانی دبیر اجرایی جشنواره و بهرام کلهرنیا رئیس هیأت داوران دومین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی کودک در موزه هنرهای معاصر تهران برگزار شد؛ جلیل جوکار به بیان نکاتی درباره جشنواره پرداخت.
وی با تاکید بر این نکته که وقتی سمت به من واگذار شد همه سیاستها چیده شده بود گفت: اگر میخواهیم هنرمندانی بالنده، پژوهشگرانی اهل فکر، و شهروندانی سالم داشته باشیم؛ باید کودکان و جشنوارههایی ازین دست را جدی بگیریم.
وی درباره جشنواره گفت: این جشنواره تعامل با آموزش و پرورش و کانون را در دستور کار خود قرار دادهاست؛ و باید هدف آنرا کشف استعداد های کودکان دانست. وقتی از میان دانشآموزان 1167 نفر در جشنواره شرکت میکنند؛ بدین معناست که بسیاری از کودکان استعداد هنری دارند. حال این استعداد در برخی بالقوه مانده و در برخی بالفعل شدهاست. اما در هر حال آثار منتخب از 17 استان انتخاب شدند تا صاحبان آنها با هم به رقابت بپردازند.
دبیر دومین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی کودک افزود: ما موظفیم پس از کشف استعدادها آنها را حمایت کنیم. من این پیشنهاد را ارائه کردم که برگزیدگان 14 ساله داور جشنواره جوان شوند. 116 کودک و نوجوان در جشنواره امسال حضور دارند که 79 نفر آنها در سنین 6 تا 10 سال هستند و 35 نفر بین 11 تا 14 سال. از این میزان بیشتر شرکت کنندگان دختر هستند و گوی سبقت را ربودهاند.
در ادامه این نشست بهرام کلهرنیا رئیس هیأت داوران دومین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی کودک و نوجوان، ضمن یادآوری اهداف کلی جشنوارهها گفت: سرزمینهای توسعه یافته برای آینده خود برنامهریزی میکنند. آنها به کودک به مثابه یک سرمایه ارزشمند مینگرند که سرزمینشان را به سامان میرساند. به همین جهت کودکان را در مسیر تربیت درست سوق میدهند. شرایط رشد و توسعه فکر او را مهیا میکنند و یکی از مهمترین این شرایط، بستر خلق هنریست. هنر نه به مثابه مهارت در ترسیم، بلکه به مثابه بهانهای برای بیرون ریختن آنچه در درون اوست.
وی با اشاره به این نکته که آموزش و پرورش ما هنر را در حاشیه قرار داده گفت: باید متذکر شد که خلق هنری باید مورد توجه بیشتری قرار گیرد. از سویی جشنواره هنری وسیلهایست که ایده ای را به جامعه منتقل میکند. مردم باید به ضرورت های هنر کودک بیاندیشند. از رویه دریگر، این امکلن فراهم است که حوزه هنر کودک بیشتر مورد شناسایی قرار گیرد، و بدفهمیها و رفتارهای ناشایست تخریبی بر هنر کودکان لحاظ شود.
کلهرنیا ادامه داد: باید بیاموزیم که استعداد بچه ها را تخریب نکنیم و سعی می کنیم هرچ افدام ضد خلاقانه ای بدانها نیاموزیم. در واقع ما به دنبال باز پرورش ارزشهای اخلاقی هستیم. پیکاو معتقد است: «بزرگترین حسن من این بود که کودکیام را حفظ کردم.» در واقع هنر کمک میکند تا آینده کودکان انسانیتر شود.