به گزارش هنرنیوز، «جواد شمقدری» رئیس سازمان سینمایی و معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفتوگو با روابط عمومی جشنواره بینالمللی فیلم فجر در مورد برگزاری سیامین دوره این جشنواره گفت: خوشبختانه در سی و سومین سالگرد ایامالله دهه فجر و پیروزی انقلاب اسلامی، سیامین دوره جشنواره بینالمللی فیلم فجر برگزار شد. ما از ابتدا تلاش کردیم به مناسبت اینکه جشنواره بینالمللی فیلم فجر، یک نکته عطف و یک دوره ویژهای است، امسال اتفاقات خوبی در آن بیفتد، برنامهریزی و برآیند اتفاقات که میخواهد بیفتد، شکل اجرای برنامهها و تنوع فیلمهایی که بایستی در جشنواره باشد و همچنین مباحث دیگر، همه اینها مد نظر ما بود که الحمدالله خدا یاری کرد و با کمک همه عزیزانی که دستاندرکار بودند جشنواره به شکل خیلی خوبی برگزار شد.
وی همچنین گفت: جشنواره امسال، الحمدالله در حد استانداردهای بینالمللی بود و نظم جشنواره و کیفیت مراسمها در سطح قابل قبولی بود و خیلی خوب برگزار شد. محل برگزاری مراسم هم که از دو سال گذشته در مرکز همایشهای برج میلاد برگزار شده بود و برای امسال هم تمهیدات ویژهای چیده شد، بعضی از مشکلاتی که سالهای قبل با آن مواجه بودیم، امسال این مشکلات را نداشته باشیم. بازار فیلمی که در مرکز همایشهای برج میلاد و در کنار سینمای اهالی رسانه برگزار شد و همچنین بخش فیلمهای مستند بلند سینمایی سیامین دوره جشنواره بینالمللی فیلم فجر، این هم یک بخش ویژه دیگری بود که فکر میکنم نقطه شروع خوبی برای سینمای ایران خواهد بود.
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه تأکید کرد: در کنار جشنواره بینالمللی فیلم فجر، برگزاری دومین کنفرانس «هالیودیسم و سینما» و همچنین همایش بینالمللی «بیداری اسلامی در سینما»، اتفاق مبارک و خوبی بود. تعداد میهمانهای خارجی که در این دو برنامه شرکت کرده بودند و حضور فیلمهایی از کشورهای مختلف جهان در بخش بین الملل جشنواره و بخش سینمای سه بعدی، از نکات مثبت این جشنواره بود.
وی همچنین گفت: از همه مهمتر، استقبال گرم علاقمندان سینمای ایران در جشنواره امسال بود که تعداد مخاطبینی که در ایام جشنواره به سینماها آمدند نسبت به سال گذشته تقریباً نزدیک به ۳۰ درصد افزایش یافت و به رقم بالای ۴۵۰ هزار نفر رسید که خُب یک اتفاق جدیدی بود که در سیامین دوره جشنواره بینالمللی فیلم فجر شاهد آن بودیم. در کنار اینها، در ۱۰ مرکز استان هم جشنواره فیلم فجر را برگزار کردیم که اختتامیه آنها هم به خوبی برگزار شد.
شمقدری در ادامه افزود: اختتامیه سیامین دوره جشنوراه فیلم فجر هم الحمدالله خیلی شرایط خوبی داشت، هیأت داوری هم که از ۹ نفر تشکیل شده بود و همه از فیلمسازان، پیشکسوتان عرصه سینما و کارشناس این حوزه بودند، به نظر میرسد داوری خوبی داشتند. البته در داوری همیشه اختلاف نظرهایی وجود دارد که ممکن است دیگران که در بیرون از حوزه قضاوت هستند نظر دیگری داشته باشند. بایستی بپذیریم داوران همه فیلمها را دیدهاند و یک قضاوت دقیقتری دارند و من خبر دارم واقعاً ساعتها نشستند و با همدیگر بحث کردند و در نهایت آرایشان را در روز اختتامیه اعلام کردند که به لطف خدا جوایز هم اهدا شد. در کل میتوانم بگویم جشنواره سیام، یک نقطه عطف درخشانی در همه دورههای جشنواره فیلم فجر ایران است.
وی در مورد انتخاب «محمد خزاعی» به عنوان دبیر سیامین دوره جشنواره بینالمللی فیلم فجر و ارزیابی کارهای اجرایی این جشنواره گفت: کار وی و گروهشان خیلی خوب بود، البته تجربه برگزاری این جشنواره را دیگر دوستان ما نیز داشتند به هرحال با توجه به حجم فعالیتهای سنگینی که در این ایام بر عهده معاونت سینمایی بود و یکی از آنها نیز انتقال به سازمان سینمایی و خیلی از مأموریتهای دیگر بود ما نیاز داشتیم که یک نیروی تازه نفس به میدان بیاید. برای همین از خیلی قبل، من دنبال این بودم که حتماً یک مدیر جدیدی را برای جشنواره بیاوریم که در نهایت به گزینه آقای خزاعی رسیدیم و ایشان هم الحمدالله خیلی خوب از عهده این کار برآمدند.
شمقدری در مورد کارها و برنامه های سازمان سینمایی ایران گفت: این سازمان در زیرمجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تعریف میشود و تأسیس آن، اتفاق مبارکی برای سینمای ایران است که شرایط سینمای ایران را بهبود میبخشد. دکتر حسینی در مراسم اختتامیه فیلم فجر، در این مورد تعریف قشنگی داشتند؛ که گفتند؛ ما از بلمی به کشتی وارد میشویم، من فکر میکنم این تعریف خیلی تعریف قشنگی است که بفهمیم که این معاونت و سازمان سینمایی چقدر مؤثر است.
رئیس سازمان سینمایی ایران در مورد برگزاری همایش بینالمللی «بیداری اسلامی در سینما» و نقش سینما در بیداری اسلامی گفت: البته سینما خیلی از مأموریتهایش را در این حوزه چه در عرصه بین المللی و چه در داخل کشور به خوبی انجام نداده است. ولی فیلمسازانی بوده اند که دغدغه داشتهاند و کارهایی کردهاند. به نظر میرسد برگزاری چنین کنفرانسهایی این دغدغه را افزایش میدهد، به طوری که چه فیلمسازان داخل ایران و چه فیلمسازانی که در کشورهای عربی و یا در اروپا و آمریکا هستند یادشان باشد که سینما چنین مأموریتی را برعهده میگیرد، هدف این کنفرانس هم همین بود که فیلمسازان به موضوع بیداری اسلامی توجه بیشتری نشان دهند و فیلمهای مستند و سینمایی در این خصوص تهیه و تولید کنند.
«جواد شمقدری» رئیس سازمان سینمایی ایران در پایان این گفتوگو تأکید کرد: ما فکر میکنیم واقعاً خیلی توفیق داشته باشیم خادم ملت یزرگ ایران هستیم، خُب سینمای ایران هم بخشی از اتفاقهایی است که در پرتو انقلاب شکل گرفته است. توفیقی برای ماست که بتوانیم چند صباحی به بخشی از سیستم اجرایی کشور، کمک کنیم آن هم در حوزه هنر و سینما که بالاخره فکر میکنیم که سینما جایگاه مهمی است. وقتی که رهبری معظم انقلاب همت میکنند وقت میگذارند با ساعتها کار مطالعاتی که دارند، رصد میکنند و با دغدغه حوزه سینما را پیگیری میکنند، طبیعی است ما هم احساس کنیم این حوزه، حوزه بسیار مهمی است. امیدواریم بتوانیم برای سینمای ایران بیش از گذشته مفید باشیم.