مدیریت فرهنگی شهر، بزرگانی چون استاد انوار به شهروندان معرفی کند
رئیس شورای تهران در مراسم نمایش فیلم مستند«دره التاج»:
مدیریت فرهنگی شهر، بزرگانی چون استاد انوار به شهروندان معرفی کند
 
تاريخ : شنبه ۱۸ مرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۰۲

احمد مسجدجامعی، رئیس شورای تهران در مراسم نقد و نمایش فیلم مستند"دره التاج" به کارگردانی محسن سلیمانی فاخر، ویژه بررسی شخصیت علمی استاد سید عبدالله انوار گفت: پرداختن به ۲۲ جلد کتاب شفای بوعلی سینا از عهده هر مقام علمی بر نمی آید، الهیات، فلسفه، پزشکی و موسیقی هرکدام تخصص ویژه ای می خواهد که تنها استاد انوار توانست با احاطه بر علوم قدیم و جدید این کتب گرانقدر را شرح و ترجمه کند.
وی با ذکر خاطره ای از استاد انوار تصریح کرد: جایگاه علمی این والامقام به قدری است که برگزاری مراسم های تجلیل نمی تواند قدر و شان این ایشان را در عرصه علم و آگاهی ادا کند. رئیس شورای شهر از سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و فرهنگسرای ملل به دلیل ساخت فیلم مستند "درت التاج تقدیر" کرد و یادآور شد: چنین فیلم هایی که این بزرگان را به شهروندان معرفی کند از وظایف مدیریت فرهنگی شهر است.
در ادامه استاد عبدالله انوار گفت: ازمواردی که در فیلم به نمایش درآمد و دیگر دوستان در باب من به ایراد سخن پرداختند به این نتیجه رسیدم که خودم را هنوز نشناخته ام چرا که اینقدر اغراق شد که من این توانایی ها را در وجود خودم احساس نمی کنم.
وی تصریح کرد: همیشه از دیده شدن و برگزاری مراسم های تجلیل فراری بوده ام و هیچگاه سعی نکرده ام خود را در معرض نمایش و معرفی قرار دهم اما اصرار دوستان عرصه علم و فرهنگ مرا به ناچار تسلیم می کند.وی رئیس شورای شهر را یکی از افراد و چهره های خدوم کشور معرفی کرد و گفت: ایشان به حق با شناخت عرصه فرهنگ و نیاز های مردم، بهترین مسئول و مدیر شهری است.
در ادامه دکتر فریبا افکاری، استاد کتابداری دانشگاه تهران استاد انوار را" مصداق جهانی بنشسته در گوشه ای: خطاب کرد و گفت: فضائل این استاد به قدری زیاد است که ذکر آن هیچگاه حق مطلب را ادا نمی کند.
وی یادآور شد: استاد انوار را نمی توان در یک زمینه ای علمی محدود کرد تخصص او بر فلسفه، موسیقی، ریاضیات، کتابداری، نسخه شناسی و.... اورا به عنوان یک چهره بی بدیل معرفی می کند. کسی که به فروتنی و اخلاق نیز مشهور است.
افکاری با اشاره به تالیف کتابی درباره استاد گفت .تنها نام برازنده کتاب" در جستجوی گمنامی" بود که الحق استاد را باید در گمناشی اش به جستجو پرداخت.
دکتر پیمان ناصح پور، استاد دانشگاه فن تهران نیز تصریح کرد:در طول تحصیلاتم در داخل و خارج از کشور، هر گاه در مقام مقایسه اساتیدم قرار می گیرم استاد جایگاه منحصر به فردی دارد وی افزود :هرگاه در کلاس شاگردی استاد حضور داشتم شگفت زده می شدم، از وینگشتاین اموختن به زبان انگلیسی تا علم موسیقی تا فلسفه و زبان فرانسه و عربی ، در حقیقت هر روز که نزد استاد می رفتم بعدی نا شناخته از شخصیت و علم استاد را می دیدم . یکی از نصایح استاد به من این بود که هر گاه به سن من رسیدی و اسیر نان نشدی، مردی
در ادامه نشست بررسی فیلم محمد جعفری منتقد فیلم گفت: فیلم از اینکه تمام ابعاد علمی استاد را در خود جای داده ،ضربه خورده است ،فیلمساز می بایست با تاکید بر یک تخصص استاد به عمق علمی ایشان رسوخ می کرد تا شناخت کاملتری به بیننده ارائه دهد.
محسن سلیمانی فاخر،کارگردان فیلم تصریح کرد: بزرگی و سترگی استاد به قدری رفیع است که وظیفه من تنها ادای دین به این شخصیت بود و عهد کردم که در مقابل استاد فقط دوربین را رکورد کنم.
وی ادامه داد: هر فیلم مستندی یک سفارش دهنده دارد یا سرمایه گذار یا مخاطبان خاص و یا خود فیلمساز، من خودم سفارش دهنده فیلم بودم و تمام نقایص فیلم را می پذیرم چرا که من نگاه فرمیک و هنری مد نظر نداشتم و وظیفه ام را در این می دانستم که بتوانم لا اقل در هر نمایشی چندین نفر را در عرصه علم و پژوهش با استاد آشنا کنم.
خسرو دهقان منتقد حاضر در نمایش فیلم تصریح کرد: ایرادات فیلم را باید فراموش کرد، همین که فیلمساز تصمیم می گیرد یک چنین عالمی را به بیننده معرفی کند کار خود را انجام داده و من خوشحالم که با دیدن این فیلم استاد را شناختم. در سینمایی که فیلم های بی ارزش ساخته می شود دیدن چنین فیلمی غنیمت است.
کیوان کثیریان، رئیس انجمن منتقدین سینما نیز با بیان اینکه فیلم زمان زیادی دارد و می بایست تدوین مجدد شود تصریح کرد: رسالت فیلم معرفی استاد است و توانسته به این هدف نزدیک شود.
در این نشست امیر اثباتی، طراح صحنه سینما ، محمد جواد حیدری پور، مدیر فرهنگسرای ملل ، اعضای سینما تک خانه هنرمندان و جمعی از دانشجویان حضور داشتند و به بهانه ۹۰ مین سال تولد استاد ، جشنی برگزار شد .
این مستند که از تولیدات مدیریت فرهنگی هنری منطقه یک و فرهنگسرای ملل در سال ۹۲ است به زندگی و شخصیت استاد عبداله انوار ریاضی دان ، نسخه نویس ، مورخ و تهران پژوه ، موسیقی دان اختصاص دارد .

کد خبر: 73974
Share/Save/Bookmark