نشر باید در خدمت نیازهای نوظهور مردم باشد
مدیرعامل بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی گفت: نشر باید در خدمت پاسخگویی به نیازهای متنوع و نوظهور مردم بویژه نسل جوان باشد و باید از انتشار کتابهایی که فقط در انبارها می مانند خودداری شود.
تاريخ : دوشنبه ۲۵ آبان ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۱۶
به گزارش هنرنیوز؛حجت الاسلام مهدی شریعتی تبار گفت: کتاب های مناسب و ارزشمند در زمینه علوم و مطالعات سیاسی، ولایت فقیه، مسائل عقیدتی و مذهبی و پاسخگویی به شبهات جوانان، بسیار محدود است.
وی بیان کرد: رویکرد جدید بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی پاسخگویی به مسائل فرهنگی روز جامعه، سبک زندگی، امور تربیتی و اخلاقی، موضوعات کلامی و عقیدتی، فقهی، حقوقی و قرآنی با محوریت نسل جوان می باشد.
او گفت: به همین منظور صاحبنظران و نخبگان حوزه و دانشگاه را گرد هم آورده ایم تا در انجام کارهای پژوهشی در زمینه موضوعات مزبور اهتمام داشته باشند.
حجت الاسلام شریعتی تبار افزود: هیچیک از فعالیتهای پیشین این بنیاد تعطیل نمی شود اما اکنون در حال مطالعه، برنامه ریزی، طراحی و بازمهندسی گروه های پژوهشی هستیم تا یک سند چشم انداز برای فعالیتهای پژوهشی آن ترسیم کنیم تا نقشه راهکارها مشخص باشد.
وی توجه به نشر الکترونیک و منابع مطالعاتی الکترونیکی را از رویکردهای جدید این نهاد ذکر و اظهار کرد: باید در زمینه نشر مطابق با نیاز و تمایل جامعه پیش رفت لذا نشر کتب چاپی در این شرایط اقبال گذشته را ندارد.
او تامین نیازهای گسترده پژوهشی در قلمرو فرهنگ و تمدن اسلامی را مهمترین رسالت این بنیاد دانست و گفت: این نهاد از ابتدای تاسیس در سال ۱۳۶۳ تاکنون ۱۳ میلیون جلد کتاب چاپ کرده که از این تعداد ۵۰۵ عنوان کتاب در شمارگان دو میلیون و ۳۱۸ هزار و ۳۰۰ نسخه را با محوریت سبک و سیره حضرت امام رضا (ع) به چاپ رسانده و منتشر کرده است.
مدیرعامل بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی افزود: این بنیاد از ابتدای تاسیس تاکنون ۱۶۰ اثر با محوریت کودک و نوجوان با هدف پاسخ گویی به نیازهای فکری و فرهنگی گروه های مختلف سنی کودک و نوجوان در دو قالب شعر و داستان، چاپ و روانه بازار نشر کرده است.
وی با بیان اینکه از ابتدای امسال تاکنون ۱۳۹ عنوان کتاب در این بنیاد به چاپ رسیده است اظهار کرد: این بنیاد از نیروهای انسانی متخصص برخوردار است که فعالیت های علمی آن را انجام می دهند.
حجت الاسلام شریعتی تبار گفت: ۱۳۰ پژوهشگر و محقق در قالب ۲۰ گروه پژوهشی در این بنیاد در حال فعالیت هستند و در آینده شماری از پژوهشگران جوان در راستای رویکرد جدید بنیاد به این مجموعه اضافه می شوند.
وی ادامه داد: با توجه به جامعیت معارف و منابع دینی در جامعه اسلامی از جمله قرآن، نهج البلاغه و احادیث و روایات، پژوهش و تحقیق در این زمینه ضروری است.
وی تبیین حکومت شیعی، ضرورت فقه در عرصه حکومت، تامین نیازهای فرهنگی جامعه از طریق اسلام، پاسخگویی به شبهات در باره دین و مقابله با اسلام ستیزی دشمنان را از جمله فعالیت های پژوهشی ضروری برشمرد.
مدیرعامل بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی افزود: وظیفه عالمان حوزه های علمیه و مراکز پژوهشی این است که پاسدار اسلام و پاسخگوی شبهات باشند لذا با تعامل مراکز پژوهشی و همکاری این مراکز می توانند نیازهای جامعه را برآورده کنند.
ایرنا نوشت:بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی به عنوان مرکز علمی و پژوهشی وابسته به شورای عالی فرهنگی این آستان مقدس با نظارت هیأت مدیره و همکاری محققانی از حوزه و دانشگاه در قالب گروههای پژوهشی در راستای ترویج و نشر فرهنگ اسلامی فعالیت دارد.