فریبا انیسی، نویسنده ادبیات انقلاب اسلامی و دفاع مقدس درباره تازهترین اثر در دست نگارش خود، اظهار داشت: خاطرات زنانی که از سال ۵۹ تا ۶۸ در فعالیتهای آموزشی، فرهنگی و امداد و درمان در «بانه» اشتغال داشتند، را مکتوب کرده و تا یکماه آینده به ناشر تحویل خواهم داد.
وی در پاسخ به این پرسش که به چه منظور خاطرات زنان بانه را ضبط و در قالب کتاب منتشر میکنید، افزود: تاکنون کسی به این شکل به فعالیت زنان در کردستان توجهی نداشته و یا نپرداخته است به همین منظور تصمیم گرفتم تا خاطرات این زنان را که حدود ۵۰ نفر هستند را مکتوب کنم اما برخی از خاطرات به دلیل فاصله زمانی زیاد در ذهنها به فراموشی سپرده شدهاند و یا بسیاری از این افراد به خاطر اینکه تمایلی به مطرح شدن خود ندارند از بیان خاطراتشان صرف نظر میکنند.
انیسی ادامه داد: حدود سال ۵۸ و ۵۹ بعد از قضیه کردستان و ناآرامیهایی که در این استان به وجود آمد، مدارس تعطیل شده بود و افراد بومی به خاطر اینکه محیط زندگی خودشان را ترک کرده بودند، نمیتوانستند جوابگوی نیازهای درمانی، بهداشتی و آموزشی مردم باشند به همین منظور تعدادی از دختران و زنان جوان از شهرهای مختلف برای راهاندازی مدارس و انجام فعالیتهای فرهنگی، درمانی و پشتیبانی به کردستان اعزام شدند تا مدارس دوباره راهاندازی شود.
به گفته وی، با ایجاد امنیت در کردستان توسط سپاه و ارتش و نیز حمایت پیشمرگان، مردم دوباره زندگی خود را در شهرهایشان از سر گرفتند حال ما به دنبال همان زنان و دختران هستیم که نخستین گام در این راستا همین انتشار کتاب «خاطرات زنان بانه» است. این نویسنده ادبیات دفاع مقدس گفت: کتاب «خاطرات زنان بانه» تا یکماه آینده برای چاپ و انتشار به سازمان حفظ آثار و نشر ارزشهای مشارکت زنان دفاع مقدس تحویل داده میشود.
براساس این گزارش، فریبا انیسی متولد ۱۳۴۵ در تهران و دارای مدرک تحصیلی کارشناسی مدیریت علوم تربیتی است که تاکنون بیش از ۱۹ عنوان کتاب نظیر «جرعه نوش» خاطرات خانم پروین سلیحی (لبافینژاد)، «بانویی از تبار خورشید» درباره بانوی مجتهده زهره صفاتی، «ژاله میعاد پرواز» نگاهی به زندگینامه شهید محبوبه دانش، «زنی از تبار هدایت» درباره شهیده بنتالهدی صدر است.