محمدرضا جعفری جلوه در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز در ارتباط با اینکه چطور شد که تصمیم گرفتند بزرگداشتی را برای پنج استاد بزرگ سینما و بازیگری تدارک ببینند گفت: نگاه به چهرههایی که میتوانند چهره خوب و قابل احترام و ماندگاری را از سینما به جای بگذارند برای ما مهم است افرادی که فیلمها و سینمای اصیل ایرانی را در ذهن مردم جاودانه میکنند. سینمایی که طعم شرق بدهد سینمایی که طعم آیین و دیانت مشرق زمین ایران عزیزمان را بدهد برای ما بسیار مهم و محترم است. ایران کشوری است تاریخ ساز که برای همه گان در سراسر دنیا نام آشنایی است و همه به بزرگی آن اذعان دارند و این موضوع با این ذهنیت همواره با بنده همراه بوده است در سالهایی هم که در معاونت سینمایی هم بودهام تلاش کردهام که یاد کردی از مرحوم علی حاتمی داشته باشم و به یاد و خاطره ایشان مراسم و گرد همایی را ترتیب بدهم.
وی در ادامه گفت: چون علی حاتمی به واقع جزو معدود و شاید تنها کسانی بوده است که سینمایش برای این سرزمین بوده است و رنگ و بوی ایران و ایرانی در فیلمهایش به وضوح دیده میسود و حس میگردد. او به سینمای اصیل ایرانی اعتقاد داشت و آن را در کارهایش به وضوح نشان میداد. سینمای علی حاتمی هویت داشت و به زیبایی توجه میکرد. فقط به سطح واقعیتهای زندگی نگاه نمیکرد بلکه به دنبال کشف حقیقت بود و سعی میکرد آن را نمایش دهد نمایش حقیقت از دل واقعیات کار هنرمندانهای بود که حاتمی در کارهایش به این سمت و سو رفته بود. به هر حال این آیین بزرگداشت در امتداد آن نگاه شکل گرفت و برگزار شد.
مدیر عامل بنیاد سینمایی فارابی با بیان اینکه این روزها به همگرایی نیاز داریم گفت: وقتی که فضا اقتضا میکند که با هم باشیم و همدل و هم صدا در مسیر سینمای ایران گام برداریم باید همه ما به این سمت حرکت کنیم. با هم بودن و همگرایی یکی از ویژگیهایی است که این روزها باید توجه بیشتری به آن داشته باشیم. پاسداشت کسوت، مرام، اخلاق و نشان دادن ریشههای ماندگارمان به جوانها و همه ایرانیها و حفظ ارزشهایی که برای ما گاهی کمرنگ میشود وگاه فراموش همه این موارد و دلایلی که گفتم باعث شد تا بنده تصمیم بگیرم از پنج استاد بزرگمان که عزت الله انتظامی، جمشید مشایخی، علی نصیریان، داوود رشیدی و محمد علی کشاورز بزرگداشتی به عمل بیاوریم و به بهانه این عزیزان یادی کنیم از علی حاتمی چرا که این دوستان جزو افرادی هستند که در کارهای این کارگردان بزرگ حضور پر رنگی داشتهاند و از نزدیک شاهد تلاشها و فعالیتهای او در سینما بودهاند.
وی در ادامه گفت: قاب مشترکی که از این پنج استاد تشکیل شد قطعاً به یاد ماندنی خواهد بود و یادمان نرود که چه کسی این هنرمندان را کنار هم جمع کرد و بیشترین حجم حضور ماندگار این بزرگان در آثار علی حاتمی است دلایلی از این محکمتر شاید نباشد که بتوانیم پیدا کنیم تا در جایی دیگر از علی حاتمی یاد کنیم. خوشحالم که این توفیق حاصل شد و ما این بزرگداشت را برگزار نمودیم.
جعفری جلوه در باره اینکه در آن شب برخی از هنرمندان به کج رویهای سینما اشاره داشتند حال برای اصلاح آن چه باید کرد گفت: جوانب صحبت را خود عزیزان از فضایی که پیش آمد مطرح کردند اقتضا زمان و شرایط پیش آمده، اختلالات فرهنگی ایجاد شده و هم چنین تاثیراتی که از طریق انواع فرصتهای ارتباطی به وجود آمده مانند ماهوارهها و به وجود آمدن شبکههای گوناگون با رنگهای مختلف و سلیقههای گوناگون میتواند از دلایل این کج رویها باشد که دوستان در آن جلسه به آن اشاره کردند.
مدیر عامل بنیاد سینمایی فارابی گفت: هنجارها جایشان را به ناهنجاری دادهاند و در مواقعی ارزشها نیز کنار گذاشته شدهاند مسائلی که ارزش نبودهاند جای آنها را گرفتند مسائلی است که باید بررسی شود و در برابر آنها نوع آوریهایی را داشته باشیم تا اتفاق ناخوشایندی برای فرهنگ ما نیافتد. این تحولات فرهنگی حالا از هر طریقی که صورت گرفته است تاثیرات خودش را در همه نقاط مختلف جامعه به جای گذاشته است و یکی از آن نقاط که به چشم میخورد سینما است.
جعفری جلوه در ارتباط با اینکه نتیجه این بزرگداشت برای اهالی سینما چه خواهد بود گفت: ما نباید فراموش کنیم که از کجا آمدهایم به کجا میخواهیم برویم و باید کبدانیم و آگاه باشیم که کدام راه میتواند ما را به مقصدمان برساند. یکی از اهداف ما ایجاد وحدت و همدلی بود که دوست داشتیم در این مراسم این اتفاق بیافتد. ما دوست داشتیم چراغی روشن شود برای توجه بیشتر به آن سینمای متعهدی که باید تصویر دل انگیز تری از ایران و اسلام به جهان نشان دهد.