موسوی: هدف سازمان تبلیغات اسلامی دینی کردن جامعه از طریق رسانه مکتوب است
گزارش هنرنیوز از نشست رسانه ای چهارمین جشنواره کتاب دین و پژوهش های برتر؛
موسوی: هدف سازمان تبلیغات اسلامی دینی کردن جامعه از طریق رسانه مکتوب است
 
تاريخ : دوشنبه ۵ ارديبهشت ۱۳۹۰ ساعت ۱۳:۵۱
نشست رسانه ای دبیر چهارمین جشنواره کتاب دین و پژوهش های برتر صبح امروز با حضور حجت الاسلام سید جواد موسوی هوایی معاون پژوهشی سازمان تبلیغات اسلامی، مجید توسلی مدیر کل دفتر تهیه و تالیف متون و نشر، و داوود میرزایی مقدم معاون اجرایی این جشنواره در سالن اجتماعت سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد.

موسوی هوایی، دبیر چهارمین جشنواره کتاب دین و پژوهش های برتر هدف جامعه اسلامی را دینی شدند دانست و اظهار داشت: جامعه باید تمام نقش هایش با دین تعریف بشود نه اینکه مردم مسلمان باشند اما از قواعد دیگر جوامع برای اداره جامعه خود استفاده کنند، در این چهر، پنج سال که جنبش نرم افزاری و اسلامی شدن علوم مطرح شده این مبحث جایگاه دقیقتری پیدا کرده است.

وی رویکرهای سازمان تبلیغات اسلامی را در راستای این امر چنین برشمرد: در جهت دینی شدن جامعه، سازمان تبلیغات اسلامی ماموریت های متعددی دارد، چیزی که بر فرهنگ جامعه موثر است و بر کنش ها تاثر می گذارد کتاب است، کتاب به عنوان رسانه مکتوب بسیار تاثیر گذار است و نویسندگان حوزه دین و میان رشته ای دین در طول این چند سال قوت گرفتند که تولیدات خوبی برای جامعه داشته اند و در واقع سازمان تبلیغات موظف است به عنوان یک نهاد انقلابی در تولید این متون کمک کند و در بخش هایی که ضرورت دارد سیاست هایی را به کار ببرد.

وی تصریح کرد: مسئله کتاب و تولید کتاب همواره مورد توجه سازمان تبلیغات بوده و انتشارات امیر کبیر، سوره مهر و نشر بین الملل از مجموعه های وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی هستند که نگاه متدینانه به نشر انقلابی در آنها صورت گرفته است.

موسوی در خصوص ساز و کار جشنواره کتاب دین و پژوهش های برتر گفت: سازمان برای تشویق نویسندگان و پژوهشگران و جهت دهی صحیح، ابتکار عملی را شروع کرد که حالا ما در چهارمین مقطع آن هستیم و آن جشنواره کتاب دین است که در اثین راستا برترها با ملاک و معیار دقیق این فن انتخاب بشوند و در این جشنواره بر خلاف برخی جشنواره ها به حمدالله در کشور رویکرد مثبت تر شده است و ما بحث کتاب را اصل قرار دادیم و ماموریت سازمان تبلیغات اسلامی این است که برای تمدن سازی اسلامی اقدامات محتوایی انجام بدهد و در واقع نشر کتاب دینی به هدفی که گفتیم نزدیکتر است.

وی افزود: اگر قرار است یک جنبش نرم افزاری صحیح از طریق اسلامی شدن علوم انجام بشود ما باید از این جشنواره ها متعدد داشته باشیم و نخبگان ما باید بدانند اگر در این مسیر پژوهش کردند سازمان هایی هستند که از آن ها حمایت می کنند.

موسوی هوایی در خصوص بحث تحقیقات و پژوهش در موضوعات میان رشته ای گفت: با توجه به علوم اسلامی ما می خواهیم جامعه را به سمت تمدن اسلامی و عبودیت الله سیر بدهیم زیرا که در غرب هدف علوم انسانی انسان گرایی و انسان خدایی است.

وی حوزه های این جشنواره را چنین مشخص کرد: این جشنواره در هفت حوزه می خواهد این مهم را به تحقق برساند؛

-موضوعات مرتبط با علوم قرآن و حدیث

-کلام و فلسفه و عرفان و اخلاق اسلامی

-فقه و حقوق اسلامی

-دین و علوم انسانی مرتبط

- تاریخ، فرهنگ و تمدن اسلامی

- ادبیات داستان و رمان

- کودک و نوجوان

مجید توسلی مدیر کل دفتر تهیه و تالیف متون و نشر در ادامه نشست گفت: فعالیت جشنوارها از اردیبهشت 89 آغاز شد و برای بیش از دو هزار و پانصد ناشر فراخوان ارسال شد که تا زمان نهایی ارسال آثار حدود 10817 عنوان کتاب و 64 پژوهش به دبیرخانه ارسال شد.

وی افزود: کلیه آثار در 3 مرحله به داوری گذاشته شد و 216 عنوان به مرحله نهایی راه پیدا کردند و4 اثر برتر در گروه ها داشتیم و در باقی گروه ها یک دو اثر شایسته تقدیر شناخته شدند.

داوود میرزایی مقدم، معاون اجرایی این جشنواره هم گفت: مهمترین رویکرد این جشنواره جوان گرایی است و نزدیک به 80 درصد برگزیدگان از مولفان جوان هستند و جوایزی که برای آن ها در نظر گرفته شده است هزینه سفر عمره خواهد بود.

گفتنی است زمان برگزاری چهارمین جشنواره کتاب دین و پژوهش های برتر همزمان با هفته معلم خواهد بود.

کد خبر: 26084
Share/Save/Bookmark