مسلمیان: سقراطی امکانات طراحی را می‎شناسد/ امیر سقراطی: این نمایشگاه حاصل همه تجربه‎های من است
مسلمیان: سقراطی امکانات طراحی را می‎شناسد/ امیر سقراطی: این نمایشگاه حاصل همه تجربه‎های من است
نمایشگاه امیر سقراطی با عنوان "خطرنج" در گالری دنا در حال برگزاری است.
 
تاريخ : يکشنبه ۱ آذر ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۴۴
به گزارش هنرنیوز، نمایشگاه طراحی‎های امیر سقراطی با عنوان "خط‌رنج" عصر جمعه ۲۹ آبان در گالری دنا افتتاح شد. در این نمایشگاه ۲۵ اثر طراحی و نقاشی از این هنرمند به نمایش گذاشته شد است که بین سال‎های ۹۲ و ۹۴ خلق شده‌اند. آثار این نمایشگاه تجربه‎هایی از تلفیق نقاشی فیگوراتیو و انتزاع در کار امیر سقراطی است که با تکنیک اکریلیک روی مقوا خلق شده‎اند.

نصرالله مسلمیان نقاش معاصر درباره آثار به نمایش درآمده در این نمایشگاه گفت: به نظر من، "خطرنج" نمایشگاه موفقی است. این آثار به ویژه قدرت طراحی و شناخت امیر سقراطی از امکانات طراحی را نشان می‏دهند که این موضوع برای من بسیار جالب بود.

وی با اشاره به اینکه نشانه‎ها در این آثار علاوه بر بیان خود از موقعیت نشانه خارج می‏شدند ادامه داد: امیر سقراطی به عنوان هنرمند ذهن منسجمی دارد. او از بستری که در کاریکاتور داشت به سمت نقاشی حرکت کرده است و به همین دلیل فضای آثار کنونی او بیشتر از آنکه عناصر کاریکاتور در آن دیده شود گروتسک است. در نهایت باید گفت ذهنیت نقاشی این هنرمند سیال است و توانایی‎های او موجب گسترش مفاهیم در آثارش شده است.

امیر سقراطی طراح و نقاش نیز درباره نمایشگاه خود اظهار کرد: نخستین کار من به عنوان کاریکاتور مطبوعاتی در سال ۱۳۷۳ منتشر شد. از آن دوران به بعد من هم کاریکاتور و هم نقاشی فیگوراتیو کار می‏کردم و پس از آن دوره‎‌ای را به نقاشی انتزاعی اختصاص دادم که در این مجموعه چالش اصلی من در حقیقت مفهوم نقاشی بود. با این حال من دوباره به نقاشی فیگوراتیو رجوع کردم و در "خطرنج" شما شاهد پیوند نقاشی فیگوراتیو و انتزاع هستید.

این هنرمند نقاش درباره آثار مجموعه "خطرنج" همچنین گفت: در طراحی‎های این نمایشگاه دفورماسیون اشکال و بار طنز دیده می‎شود اما این آثار به فضای کارریکاتور ارتباطی ندارند با این حال همه تجربه‎های من در زمینه طراحی، دفورماسیون، نقاشی و مفاهیم اجتماعی را در خود دارند.

سقراطی درباره شکل‎گیری این مجموعه نیز اظهار کرد: آخرین نمایشگاه انفرادی من سال ۹۲ در گالری گلستان بود، دقیقا دو روز به افتتاح این نمایشگاه بود که شروع به طراحی‎هایی کردم که بعدتر در قالب مجموعه "شطِّ رنج" ارائه شد. این آثار بیشتر پرتره‎هایی از ریخت افتاده بودند که با آب مرکب روی مقوا کار شده بودند. مجموعه‎ای که در حال حاضر به نمایش گذاشته شده است "خطرنج" نام دارد و در آن علاوه بر پرتره فیگور نیز وجود دارد، خط‎ها آزادتر هستند و در واقع جست‎وجوی من روی صفحه کاغذ بیشتر شده است.

وی با اشاره به اینکه مفاهیم انسانی دوره قبلی آثارش در این مجموعه به شکل خطوط آزاد نمود پیدا کرده است افزود: در مجموعه جدید من علاوه بر آنکه مفهوم زندگی مطرح شده است خلقیات خود هنرمند نیز قابل مشاهده است و من سعی کرده‎ام از آن پرتره‎های محصور در قاب به سمت پرره‎هایی رهاتر و آزادتر برسم.
این هنرمند نقاش همچنین با اشاره به اینکه در "خطرنج" قلم‎گیری‎هایش نقاشانه‎تر شده است گفت: گرچه اکریلیک برای قلک‎گیری امکانات چندانی ارائه نمی‏کند اما سعی کردم این موضوع را در کارهایم تجربه کنم.

سقراطی ادامه داد: کماکان در این مجموعه نیز رنج دیده در زندگی به عنوان مفهومی اصلی دیده می‏شود و در حقیقت انسان در این مجموعه به چالش کشیده شده است. به علاوه برای من حتی آثار انتزاعی نیز دارای مفهوم هستند و اگر مفهوم اجتماعی نداشته باشند، دارای مفاهیم انسانی هستند. این نمایشگاه تمام تجربیان من در نقاشی و طراحی است مفاهیم فرم و طراحی در کنار استفاده از رنگ‏های متناقض مورد توجه قرار گرفته است.

در استیتمنت نمایشگاه "خطرنج" نیز آمده است: " "خَـــطـــرَنـج" مجموعه جدید امیر سقراطی است که طراحی در آن نقش مهمی در انتقال احساس و مفهوم اثر دارد. پیش از این مجموعه طراحی دیگری با نام "شطِ رنج" از او دیده‌ایم که شامل پرتره‌هایی بزرگ می‌شد که با جوهر سیاه بر روی مقوا نقش بسته بودند. در مجموعه "شطِ رنج" پرتره‌ها زیر بار رنگ‌های سیاه و قدرتمند، با احساسی از انهدام و از هم پاشیدگی، بیننده را به خود مجذوب می‌کرد اما این بار در مجموعه "خَـــطـــرَنـج" طراحی بازیگوشانه، رها و آزاد است و در برخی از کارها همنشینی رنگ و طراحی، ذهنیت طراح را می نمایاند که رها و آزاد از قید و بند کلیشه "نقاشی" یا "طراحی" به آن نگریسته است. تغییر زاویه دید هنرمند از مجموعه "شطِ رنج" به "خَـــطـــرَنـج" در واقع تغییر زاویه نگاه هنرمند به مفهوم رنج در زندگی انسان و شکل مواجهه با آن است."

امیر سقراطی متولد ۱۳۵۸ در رشت و دانش‌آموخته گرافیک مطبوعاتی از مرکز مطالعات و تحقیقات رسانه است. او برگزاری ۲۰ نمایشگاه انفرادی را در کارنامه خود دارد از سال ۱۳۷۴ تا کنون در ۱۲۰ نمایشگاه گروهی نیز در ایران، رومانی، آذربایجان، ایتالیا و... شرکت کرده است. سقراطی تاکنون ۸ کتاب در زمینه هنرهای تجسمی منتشر کرده و معاونت سردبیری مجله هفتگی "تندیس" را نیز در کارنامه خود دارد.
نمایشگاه طراحی "خطرنج" تا ۴ آذر ماه در گالری دنا به نشانی میدان فردوسی، خیابان سپهبد قرنی، بالاتر از چهارراه طالقانی، کوچه سوسن، پلاک ۴ ادامه دارد.
کد خبر: 85250
Share/Save/Bookmark