نگاه اسلام به حقوق فرهنگي شهروندان
نگاه اسلام به حقوق فرهنگي شهروندان
 
تاريخ : يکشنبه ۲۴ بهمن ۱۳۸۹ ساعت ۱۵:۱۰
محسن داوري از انتشار كتاب «حقوق فرهنگي شهروندان با رويكردي اسلامي» خبر داد و گفت: اين كتاب اثري است كه حقوق افراد جامعه را از منظر اسلام بررسي مي‌كند و راه‌كار‌هاي موثر براي رسيدن به حقوق فرهنگي را در چارچوب‌هاي اسلام، قرآن و قانون اساسي شرح مي‌دهد.

به گزارش هنرنیوز ،محسن دواري مدرس دانشگاه امام صادق(ع)، در گفت‌و‌گو با ايبنا، عنوان كرد: در اين كتاب مباحث حقوق فرهنگي از منظر اسلام و ديدگاه‌هاي غربي و قانون اساسي بحث و بررسي مي‌شوند و يادآوري مي‌شود كه آنچه از ديدگاه اسلام مطرح مي‌شود با ديدگاه‌هاي غرب متفاوت است و كاربرد بيشتري در جامعه اسلامي دارد.

داوري افزود: اين كتاب بحثي از تعاريف در حوزه حق و حقوق شهروند و نيز حق بشر را مطرح مي‌كند و مي‌گويد كه ابتدا بايد بشر را شناخت و بعد درباره حق و حقوق آن صحبت كرد. اين نوشتار يادآور مي‌شود كه اسلام راه‌هييا را براي شناخت بشر مطرح مي‌كند كه براي رسيدن به آن بايد به خالق انسان رجوع كرد و به گفته‌‌ او توجه داشت.

وي ادامه داد: در بخش ديگر اين کتاب نيز فرهنگ به عنوان نظامي به هم پيوسته از حوزه باور‌ها، گرايش‌ها و رفتار‌ها ارزيابي مي‌شود.

داوري تصريح كرد: اين كتاب حق فرهنگي بشر و شهروند، اعتقادات و باور‌ها، گرايش‌ها، ارزش‌ها و رفتار‌هايي كه با ماهيت حقيقي انسان تطابق دارند را تعريف مي كند، آنچه در تعاليم اسلام در مي‌يابيم.

وي درباره راه‌كار‌هاي ارايه شده براي دست يابي به حقوق شهروندي گفت: تواصي به حق و امر به معروف و نهي از منکر، راه‌كار اساسي تامين حقوق فرهنگي شهروندان‌اند که بايد از سوي فرد، جامعه و حکومت مورد توجه قرار گيرند. البته نحوه اجراي آن در هر کدام از حوزه‌ها در اعتقادها، گرايش‌ها و رفتارها متفاوت است.

مولف اثر افزود: در حوزه اعتقادات، جبر و اکراه راهي ندارد و بايد از طريق حكمت و موعظه حسنه و جدال احسن حقوق فرهنگي شهروندان را تامين کرد. در حوزه گرايش‌ها فرد، جامعه و حکومت موظف است کاري کند که ارزش‌هاي توحيدي در جامعه حاکم شود و در حوزه رفتارها نيز برخورد سلبي با افرادي که رفتارشان بر خلاف رفتارهاي توحيدي است در نظر گرفته ‌شود.

داوري با اشاره به بخش پاياني کتاب گفت: در اين بخش از کتاب نيز حقوق فرهنگي شهروندان و نحوه تامين آن در قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران بررسي شده‌اند.

داوري درباره مخاطبان اين اثر گفت: اين كتاب بيشتر جنبه دانشگاهي و حوزوي دارد، اما عامه مخاطبان نيز مي‌توانند از آن بهره گيرند. مطالعه اين كتاب براي دست اندرکاران عرصه‌هاي فرهنگي کشور نكات جالبي را دربر دارد.

چاپ نخست كتاب «حقوق فرهنگي شهروندان با رويكردي اسلامي» در 286 صفحه و بهاي 60000 ريال از سوي انتشارات دانشگاه امام صادق منتشر و روانه بازار نشر شده است.
کد خبر: 23780
Share/Save/Bookmark