محمد بهشتی:
گردشگری ناپایدار سفری است به مقصدِ نرسیدنها
رئیس پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت:سالانه تعداد زیادی گردشگر به مازندران سفر میکنند تا این استان را نبینند و نشناسند؛هرچند سفر آنها باعث ایجاد شغل و درآمد در این استان میشود اما میزان خسارتی که به این استان وارد میکند بسیار گزافتر از آن سودی است که ایجاد میکند.
تاريخ : چهارشنبه ۲۳ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۰۹
به گزارش هنر نیوز-محمد بهشتی رئیس پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری در نشست تخصصی سمپوزیوم بینالمللی سازمان ملل متحد برای زمینهسازی گردشگری پایدار با عنوان «مطالعات موردی و مدلهای گردشگری پایدار در محیطهای شهری و روستایی» واژه پایدار را امری تداوم پذیر که ارزان پدید میآید و مستمر است توصیف کرد و افزود:برای اینکه به بخواهیم گردشگری پایدار دست پیدا کنیم باید در جهت رفع نیازهای پایدار حرکت کنیم. پس واجب است ابتدا نیازهای پایدار خود را بشناسیم.
وی ادامه داد: هرچند که گردشگری صنعتی کارآفرین و در آمدزا محسوب میشود اما این کارآفرینی و درآمدزایی را شاید از راههای سادهتر دیگر هم بتوان به دست آورد. پس به این نتیجه میرسیم درآمدزایی و ایجاد اشتغال نیازهای پایدار ما نیستند.
بهشتی به دو مقوله امنیت و ایجاد تصویر ذهنی مطلوب در افکار عمومی اشاره کرد و گفت:این دو مبحث از جمله نیازهای پایدار ما هستند که با توسعه صنعت گردشگری میتوانیم به آنها دست پیدا کنیم.
وی ادامه داد: ما نیازمند امنیت هستیم و از آنجایی که گردشگر به محیط امن سفر میکند پس توسعه صنعت گردشگری باعث میشود تا مقوله امنیت با ورود گردشگران تقویت شود. از سوی دیگر شناخت گردشگران از فرهنگهای گوناگون باعث ایجاد صلح و امنیت میشود.
بهشتی به نقش گردشگری در یک پارچهگی کشورهای اروپایی پس از جنگ جهانی دوم اشاره کرد و افزود:صنعت گردشگری صنعتی است که پس از جنگ جهانی دوم در اروپا مورد توجه قرار گرفت چرا که اروپاییان از جنگ خسته شده بودند و شناخت از یک دیگر را راهحلی برای رسیدن به آرامش دانستند و این شناخت از راه گردشگری به دست میآمد.
او تاکید کرد:در پی گسترش این صنعت در اروپا ما دیگر شاهد جنگ نبودیم و تنها در مناطقی جنگ رخ داد که به صنعت گردشگری توجه نشد.در پی همین توجه به گردشگری موضوع اتحادیه اروپا برداشتن مرزها و ویزا شنگن پدید آمد.
وی در آخر تاکید کرد: برای رسیدن به گردشگری پایدار باید الگوی پایداری داشته باشیم؛ سالانه تعداد زیادی گردشگر به مازندران سفر میکنند تا این استان را نبینند و نشناسند؛ هرچند سفر آنها باعث ایجاد شغل و درآمد در این استان میشود اما میزان خسارتی که به این استان وارد میکنند بسیار گزافتر از آن چیزی است که ایجاد میکنند.