دفترچه های گردشگری مذهبی تهیه و در اختیار سفارتخانه ها قرار گیرد
یک کارشناس گردشگری در گفت و گو با هنرنیوز؛
دفترچه های گردشگری مذهبی تهیه و در اختیار سفارتخانه ها قرار گیرد
یک کارشناس گردشگری گفت: موارد مورد نظر گردشگری مذهبی باید در یک دفترچه‌هایی آماده و در اختیار سفارتخانه‌ها قرار بگیرد که گردشگران با خیال راحت بدانند که باید این ضوابط را در ایران رعایت نماید .
 
تاريخ : شنبه ۲۰ آبان ۱۳۹۱ ساعت ۱۳:۵۳
اردشیر اروجی در گفت و گو با هنرنیوز با اشاره به این که برای توسعه گردشگری یک شرایط عمومی مطرح است که ابتدا باید اینها فراهم باشد و سپس بخواهیم رشته‌های خاصی مثل گردشگری زیارتی، طبیعت‌گردی، سلامت و... را تقویت کنیم، اظهار کرد: الزامات زیرساختی گردشگری باید مهیا باشد. زیرساخت‌های گردشگری هم عبارت است سیستم حمل و نقل و برنامه‌ریزی مناسب برای جذب گردشگر، سیستم هتلداری خوب، نیروی انسانی آموزش دیده، سیستم خدمات گردشگری مناسب، آموزش و استقبال کارکنان صدور ویزا در سفارتخانه‌ها از گردشگران ورودی و تسریع کار آنها، سیستم گمرکی همراه با برخورد خوب با گردشگران همچنین سیستم حمل و نقل درون‌شهری مجهز است.

وی تصریح کرد: باید جاذبه‌های گردشگری معرفی شوند و سیستم‌ها و خدمات رفاهی جانبی آماده پذیرایی گردشگران باشند اگر تمام این اتفاقات بیفتد در حقیقت گردشگری ما در دنیا یک برندی پیدا می‌کند به عبارتی به گردشگری ما اعتماد می‌کنند و بیشترین و بهترین تبلیغات برای گردشگری همین کار است.

او ادامه داد: در این صورت می‌توانند بگویند که ما در شاخه فرضاً گردشگری مذهبی فعالیت بیشتری باید انجام دهیم و آن موقع می‌توان گفت که در این بخش ایران جاذبه‌های زیادی دارد.

اروجی با اشاره به این که ما چهار قطب جاذبه گردشگری مذهبی داریم تصریح کرد: به شرط آن که شرایط ابتدایی ذکر شده فراهم باشد جذب گردشگر مذهبی میسر می‌شود.

او گفت: مشهد و آستان قدس رضوی، شیراز و آستان شاه چراغ، قم و آستان حضرت معصومه و شهرری تهران و آستان شاه عبدالعظیم از جاذبه‌ گردشگری مذهبی شیعه به خوبی بهره‌مندند. اما باید به یاد داشت اگر ما به دنبال جذب گردشگر دینی هستیم باز هم جاذبه‌های گردشگری فراوانی داریم. صرف نظر از امامزاده‌ها که شیعیان را از سراسر جهان جذب خواهد کرد سایر ادیان هم قابلیت جذب گردشگر مذهبی به ایران را دارند از جمله طرفداران زرتشتی زیادی در ایران وجود دارند که در ۲۰ نقطه کشور آتشکده روشن دارند و از معروف‌ترین این آتشکده‌ها در یزد می‌توان بازدید کرد.

اروجی خاطرنشان کرد: در مورد مسیحیان فقط ۹ کلیسای ایران ثبت جهانی شده است و بهترین جاذبه را برای جذب مسیحیان دارد. در همدان آسترومردخای مورد احترام کلیمیان است. در یک کلام در ایران جاذبه‌های دینی به فور وجود دارد. ابتدا باید زمینه‌های اولیه جذب گردشگر فراهم شود و سپس تصمیمات لازم در مورد گردشگری مذهبی گرفته شود و الزامات گردشگران را فراهم کنند.

وی الزامات در بخش مذهبی را شامل آموزش راهنمایان مخصوص همچنین ایجاد دفترچه‌هایی که شرایط گردشگری را بوضوح، شکیل و مناسب تنظیم کنند، عنوان کرد و افزود: این دفترچه‌ها را به سفارتخانه‌های ما در خارج از کشور بفرستند تا کسی که به ایران می‌آید در حقیقت بداند گردشگری مذهبی چه الزاماتی، شرایط و وسایلی دارد، این حجاب اسلامی می‌تواند در داخل دفترچه با مدل‌های رنگی و متنوع در دفترچه چاپ شود، این که چگونه چادر را به سر می‌کنند و چگونه با آن به کارهای روزمره می‌پردازند، یا با روسری، مانتو و حجاب اسلامی کار یا ارتباط برقرار می‌کنند و این خیلی برای آنها جاذبه دارد و از طرفی می‌فهمند که چگونه به ایران بیایند اما چون ما این ضوابط را اعلام نکردیم نمی‌دانند چگونه به ایران ورود پیدا کنند و می‌ترسند مشکلات متعددی برایشان پیش آید.

این کارشناس گردشگری اذعان کرد: این موارد باید در یک دفترچه‌هایی آماده و در اختیار سفارتخانه‌ها قرار بگیرد که گردشگران با خیال راحت بدانند که باید این ضوابط را در ایران رعایت نماید و از طرفی ما هم در ایران مقید باشیم که به این ضوابط احترام بگذاریم. اگر این اتفاق بیفتد از لحاظ جذب گردشگر مذهبی گام مثبتی است ضمن آن که شهرهایی که به عنوان قطب گردشگری مذهبی مطرح است باید سیستم‌های اقامتی و حمل و نقل مناسب داشته باشند. 

اروجی با اشاره به این که جاذبه‌های مذهبی، زیارتگاهها و اماکن مقدس هر ساله تعداد زیادی از گردشگران را به سوی خود جذب می‌کنند‌، خاطرنشان کرد: تاسیسات اقامتی و پذیرایی این نوع از گردشگری مانند مسافرخانه‌ها و زائرسراها با توجه به بافت اجتماعی – فرهنگی و عقیدتی گردشگران و جامعه میزبان دارای ویژگی‌های خاص خود است که در هر کشوری از تنوع بسیار بالایی برخوردار است

او در عین حال تصریح کرد که نکته قابل توجه در این زمینه این است که گردشگری مذهبی تنها شکلی از انواع گردشگری است که بر موانع آب و هوایی غلبه می‌کند. 

این کارشناس گردشگری به تفاوت گردشگری مذهبی و زیارتی اشاره کرد و توضیح داد: به عنوان مثال وقتی یک فرد به سمت یک امامزاده می‌رود و از آن بازدید می‌کند در زمره توریسم زیارتی قرار می‌گیرد اما اگر به دیدن دیدن مسجدی مثل مسجد جامع با همین قدمت برود توریسم مذهبی نامیده می‌شود که می‌تواند به همان اداره برای هر گردشگری با هر دین و مسلکی جذاب باشد چرا که اساساً بنا و معماری زیبا و قدمت مسجد می‌تواند برای گردشگران کشورهای مختلف بسیار جالب باشد.
کد خبر: 49340
Share/Save/Bookmark