اصغر پورهاجریان تهیه کننده تلویزیون در گفتگو با خبرنگار تلویزیونی هنرنیوز در خصوص جدیدترین فعالیت هایی تلویزیونی خود اظهار داشت: در حال حاضر مشغول پیش تولید تله فیلم تلویزیونی «یک دماغ ناقابل» به کارگردانی «مجتبی چراغعلی» هستیم و قرار است این فیلم تلویزیونی به زودی کلید بخورد.
پورهاجریان افزود: با برخی از عوامل پشت دوربین این پروژه قرارداد بسته ایم و همچنین با برخی از بازیگران سینما و تلویزیون هم صحبت هایی برای بازی شده است که هنوز مشخص نیست وامیدوارم بتوانیم این اثر را با کیفیت بالا بسازیم.
وی ادامه داد: این تله فیلم نوشته «علی اصغر احمدی مقدم» است و داستان آن درباره دختری به نام افسون است که در آستانه ازدواج تن به جراحی زیبایی بینی می دهد. اما در ادامه برای پرداخت هزینه های عمل با مشکلاتی مواجه می شود .
این مدیر جلوه های ویژه سینما در ادامه با اشاره به آثار آماده پخش خود در حوزه تله فیلم تصریح کرد: فيلم تلويزيونی «فصل زندگی» به كارگردانی «مهدی صباغزاده» را قبلا تهیه کردیم که از تلویزیون روی آنتن رفت. همچنین فیلم تلویزیونی «آوازهای مادرانه» با فیلمنامه ای از «سیدحسن مهدوی فر» و به کارگردانی «اصغر هاشمی» آماده پخش داریم که داستان آن در خصوص زنی تنها و بد اخلاق به نام شکوه است که علی رغم میل باطنی اش، ناچار به پذیرفتن پرستار جوان و پر شوری می شود و فرد تازه وارد او را لاک تنهایی خود بیرون آورده و موقعیت تازه ای را در زندگی او رقم می زند.
وی تصریح کرد: همچنین تله فیلم «از میان سایهها» را به کارگردانی «رهیر قنبری» آماده نمایش دارم که داستان زنی به نام زنی به نام «مهگل» را روایت می کند که با گذشتهای سراسر بیم و امید، به زندگی امروز و همسرش کیوان علاقمند است، اما فراز و نشیبهایی که در بطن روزمرگیها و زندگی معمولی مهگل پنهان است سبب شده تا علیرغم تلاشهای کیوان، راه و نشانی خوشبختی را فراموش کند و ماهچهره خلیلی، کوروش سلیمانی، قربان نجفی و حسین عابدینی از بازیگران این اثر هستند .
پورهاجریان در مورد شرایط ساخت تله فیلم ها در تلویزیون هم خاطرنشان کرد: متاسفانه این روزها به دلایل مختلفی مانند بودجه کم سطح کیفی آثار افت محسوسی داشته است و باعث شده که آثار به شکل مبتدیانه و ابتدایی ساخته و به مخاطب عرضه شود و تهیه کنندگان تله فیلم ها هم مقصر این موضوع و اتفاق نیستند و با بودجه کم وبا توجه به شرایط اقتصادی کنونی نمی توان شاهکار خلق کرد. چون تهیهکننده باید برای پرداخت دستمزد عوامل مختلف تله فیلم از کارگردان تا بازیگر و... نهایت تلاش خود را به کار گیرد به گونه ای برنامهریزی کند که همه عوامل راضی باشند.
بازیگر فیلم سینمایی «مهاجر» یادآورشد: با تولید تله فیلم های نازل نمی توان انتظارداشت که استانداردهای لازم در آثار تلویزیونی هم در بخش تله و سریال ها رعایت شود و درنتیجه مخاطب هم نمی تواند با ابن گونه آثار ارتباط لازم را برقرار کند . چون برخی از تله فیلم ها سطح نازلی دارند و مخاطب با هوش امروز سریع این را متوجه می شود. ازطرفی معتقدم که فیلم نامه بسياری از اين تله فيلم ها، به شکل حرفهای و جذاب نوشته نشده اند و شخصيتپردازی مناسبی هم ندارند ومعلوم است که در چنین شراطی حاصل کار فیلمی مخاطب پسند نخواهد شد. چون فیلم سطحی و بدون ريتم مناسب خواهد شد ؛ حوادث و اتفاقات فیلم هم منطق روایی خویش را نخواهند داشت.
وی اضافه کرد: بسیاری از فیلمنامههای تله فیلمهایی که ساخته می شوند سطحی و دم دستی است. یعنی فیلمنامه نویس وقت کافی برای نگارش آن صرف نکرده و معلوم است که فیلمنامه کار را در طول یک هفته یا چند هفته سر هم بندی کرده است دو فیلمنامه بلندی نوشته است. شاید باورتان نشود که این مشکل امروز برای مجموعه های تلویزیونی ما هم اتفاق می افتد و سینمای ایران هم با این معضل جدی دست به گریبان است. تهیهکننده مجبور است که به خاطر بودجه کم از همه چیز بزند. فیلمنامه ضعیف بخرد، کارگردان تازه وارد بیاورد و با بازیگرانی قرارداد ببندد که فقط به خاطر گذران زندگی در این فیلمها حضور مییابند.
پورهاجریان تاکید کرد: فیلمنامه استاندارد و خوب یکی از ویزگی ها ی مهم عرصه تله فیلم است و با هر اثر مبتدیانه و غیر حرفه ای نمی توان برای مخاطب تله فیلم ساخت و به نظرم یک کارگردان هر چقدر هم که حرفه ای و با دانش باشد از یک فیلمنامه ضعیف نمی تواند یک فیلم خوب بسازد. نکته جالب آنکه بسیاری ساخت تلهفیلم را راهی برای حضور در سینما میدانند و بسیاری از مشکلات دیگر که همگی دست به دست هم داده اند تا تلهفیلم های امروز بیکیفیت تولید شوند.
وی در خصوص سطح کیفی پایین برخی از مجموعه های تلویزیونی نیز عنوان داشت: مشکل بودجه در بخش سریال سازی ما هم وجود دارد وباز هم دراین بخش مانند تله فیلم تهیه کننده دست اش برای بسیاری از کارها بسته است. ازطرفی با وجود شبکه های مختلف ماهواره ای امروز سلیقه مخاطب عوض شده و دوست دارد تلویزیون به موضوعات و دغدغه هایی زندگی او و جامعه بیشتر بپردازد. اما نمی توان همه مششکلات تولید در حوزه تله و سریال را به گردن بودجه انداخت .
پورهاجریان در پایان گفت: مخاطب دوست دارد زندگی خود را تا حدودی در آثار تلویزیون به خصوص سریال ها ببیند وآن را سرمشقی برای زندگی خود قرار دهد وبه نوعی به یک هم ذات پنداری برسد. حال اگر این اتفاق بیافتد مخاطب ماهواره را خاموش می کند و به سریال های تلویزیونی خودمان گرایش پیدا می کند. اما اگر این اتفاق نیافتد قطعا سریال های ما هم نازل خواهند شد و مخاطبان را روز به روز از دست خواهیم داد.