مالک: تخریب میکنیم، مسجد جامعی: تخریب نمیشود
کلنگها خانهی «شیخفضلالله نوری» را بیشتر دوست دارند
18 مرداد 1393 ساعت 13:47
کارگران شهرداری قسمتی از تیغه کشیده شده با آجر و سیمان خانه ی شیخ فضلالله را تخریب میکنند تا مسجد جامعی و خبرنگاران برای نخستین بار و در زمانی یک ساعته بتوانند از خانه صد ساله «شیخفضلالله نوری» دیدن کنند، خانهای که مسجد جامعی اصرار بر حفظ آن دارد و مالکش اصرار بر تخریب آن.
به گزارش هنرنیوز، خیابان «شیخ فضلالله نوری» در «چهار گلوبندک» علاوه بر مردمی که از مراسم خاص یک مسجد بازمیگشتند، مهمان خبرنگاران، سامانهی۱۳۷ اکیپ اجرایی منطقه ۱۲ تهران، و رییس شورای شهر تهران بود تا پیش از ظهر روز جمعه ۱۷ مرداد بتوانند از صحنه تخریب تیغهی سیمانی کشیده شده جلوی در ورودی خانه شیخ فضلالله نوری عکاسی کنند و با مالک بنا به گفت و گو بنشینند.
درب خانه از کوچه جلویی بسته است اما وقتی وارد کوچه پشتی میشوی کارگران با کلنگ مشغول کندن دیوارند. مالک میگوید درب خانه را به دلیل حضور معتادان تیغه کشیده است. ۱۴ سال است که اینجا را خریده اما چون جزو طرح شهرداری بوده مجوز برای تخریب نداشته و حالا خوشحال از این که طرح اجرا نمیشود، خبر میدهد که به زودی مجوز تخریب خانه را میگیرد و آن را میکوبد و حسینیه میسازد.
منوچهر خالقی مدیر عامل موسسهی خیریه صنف کفاشها در بازار تهران است. او این خانه را از «آقای هادوی» نخستین دادستان تهران خریداری کرده است، البته پس از مکثی میگوید «هادوی» این خانه را بدون گرفتن هیچ پولی به دلیل نیت خیر این انجمن به آنها داده است. و نیت خیر صنف ساخت حسینیهای است.
او اصرار دارد که این بنا باید تخریب شود اما مسجد جامعی به خبرنگاران میگوید اینجا باید حفظ شود. میتواند مرمت و احیا و حفظ شود و حسینیه هم باشد. چه اشکالی دارد.
باز خالقی میگوید نه تخریبش میکنیم اینجا برای کسی مهم نیست. اینجا که ثبت میراث فرهنگی نیست اگر مهم بود، ثبتش میکردند.
او ادامه میدهد: در زمان خریداری این خانه در سال ۱۳۷۸ غلامحسین کرباسچی شهردار وقت تهران اعلام کرده بود برای گسترش شهرداری تهران قصد ایجاد سایتی در این منطقه را دارد تا این محدوده به خیابان بهشت متصل شود، اما پس از ۱۴ سال اکنون آن طرح ملغی شد.
حالا خالقی خوشحال از ملغی شدن طرح خبر از تلاش خودش و اعضای صنف برای گرفتن مجوز ساخت در این خانه میدهد . تلاشی که از سال ۱۳۹۲ آغاز شده است. به گفته او از دفتر آیت الله سیستانی و وحیدی نیز برای تاریخی بودن آن استفتا کردند تا بتوانند این خانه را خراب و حسینیه بسازند.
کد خبر: 73986
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcceoqm.2bq148laa2.html