مدرسه دارالفنون جگر زلیخایی که در دست مدیران میچرخد
مرمت مدرسه دارالفنون با آهن و سیمان
11 آبان 1392 ساعت 11:06
طی سال گذشته از سوی سازمان میراث فرهنگی مبلغی چندمیلیاردی برای مرمت دارالفنون طی سه نوبت در نظر گرفته که اداره میراث استان تهران این مبلغ را در نوبت اول و دوم صرف هزینه پروژههای تعریف شده بدون بودجه دیگر میکند و مبلغ نوبت سوم نیز در میراث تهران گم میشود!
مریم اطیابی- به گزارش هنرنیوز، مدرسهی دارالفنونی ۱۶۳ ساله، که افرادی چون اعتمادالسلطنه، صنیعالدوله و احتشام السلطنه (اولین و دومین روسای مجلس شورای ملی) و میرزا جهانگیرخان ( روزنامه نگار و مدیر روزنامه تاثیرگذار صور اسرافیل) از نخستین دانشآموختگانش بودند دیر زمانی است که از عدم مدیریت واحد رنج میبرد. میراث فرهنگی و سازمان نوسازی مدارس کشور و آموزش و پروش هر کدام که با تغییر مدیران متعدد در آشفته حالی مدرسه به یادگار مانده از امیرکبیر نقش داشتهاند.
زمانی دارالفنون زیر نظر سازمان نوسازی مدارس کشور اداره میشد پس از آن توسط پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش اکنون زیر نظر مدیریت سازمان پژوهش آموزش و پرورش اداره میشود به این سیاهه بلند بالا تغییر مدیران سازمان میراث فرهنگی استان تهران طی این سالها و وضعیت اسفناک حوزه میراث فرهنگی را هم باید اضافه کرد تا آنجا که بودجه میلیاردی مرمت دارالفنون طی سال گذشته هرگز برای مرمت از سوی اداره میراث استان تهران به کار گرفته نمیشود و حتا خبرها حاکی از باز بودن پرونده دارالفنون در بخش بازرسی میراث فرهنگی است!
چندی پیش یک منبع آگاه به هنرنیوز گفته بود که طی سال گذشته از سوی سازمان میراث فرهنگی مبلغی چندمیلیاردی برای مرمت دارالفنون طی سه نوبت در نظر گرفته که اداره میراث استان تهران این مبلغ را در نوبت اول و دوم صرف هزینه پروژههای تعریف شده بدون بودجه دیگر میکند و مبلغ نوبت سوم نیز در میراث تهران گم میشود! و این بودجه هرگز خرج دارالفنون نمیشود. و اکنون در دولت آقای روحانی نیز بودجهای برای مرمت این بنا وجود ندارد.
او در پاسخ به این پرسش که سازمان نوسازی مدارس از این روش در چه بناهایی استفاده کرده است؟ میگوید:« در خیلی از بناها و مدارس قدیمی کشور سازمان نوسازی از این روش استفاده کرده است»
حافظی وقتی با این پرسش مواجه میشود که بنای تاریخی با بنای قدیمی متفاوت است و آیا میتوان از این روش برای مرمت بنای تاریخی استفاده کرد؟! این چنین پاسخ میدهد:« بله صد درصد این دو متفاوتند بنابراین با توجه به حساسیت بناهای تاریخی هر اقدامی در دالفنون منوط به نظر سازمان میراث فرهنگی بوده و هست و ما هرگز هیچ اقدامی را بدون تأیید آنها انجام ندادهایم!»
حافظی روش مقاوم سازی به کار رفته در دارالفنون را شاتکریت عنوان میکند که در این روش میتوان بتن یا ملاتی که از طریق شیلنگهای لاستیکی حمل شده و با استفاده از هوای فشرده و با سرعت زیاد به سطح مورد نظر پاشیده میشود، را مورد استفاده قرار داد.
کد خبر: 65347
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcefx8p.jh8nei9bbj.html