یک راهنمای گردشگری خوزستان در گفت و گو با هنرنیوز:
موزه مردمشناسی شهر سوسنگرد خالی است
9 مرداد 1392 ساعت 14:12
یک راهنمای گردشگری گفت: تنها مسافرخانه سوسنگرد چندسال پیش غیر فعال شده است.
علی حیدری – یک راهنمای گردشگری خوزستان- در گفت و گو با هنرنیوز اظهار کرد: به همت وزارت نفت و شهرداری موزه مردمشناسی سوسنگرد تکمیل و آماده تحویل به اداره میراث فرهنگی شده اما این موزه با وجود افتتاح همچنان خالی است. در حالی که قرار بود در این موزه نحوه کشاورزی، آداب و رسوم جشنها و عزاها، تنوع شعری، نحوه پوشش زنان و مردم، لالایی مادران، موسیقی بومی، تنوع غذایی، نحوه ساخت و زندگی در مضیف، آداب قهوه خوری و... به نمایش درآید.
این فعال گردشگری و یکی از احیاگران مُضیف اضافه کرد: پیش از جنگ، خانوادههای عرب سوسنگردی در بنایی ساخته شده از نی به نام مضیف زندگی میكردند که در حال حاضر حیات در این گونه بناها از بین رفته اما با همت خانواده ما در روستای «بردیه» واقع در جاده اصلی سوسنگرد- بستان مضیف دوباره احیا شده است.
وی تأکید کرد: با اینكه مضیف در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده و با آنكه مسوولان كشوری از این سازه دیدن كردهاند اما تاكنون مسوولان میراث فرهنگی سوسنگرد فقط یکبار به دیدن مضیف آمدهاند آن هم نه از سر رغبت و علاقه و این نشان میدهد مضیف برای آنها اهمیتی ندارد.
او با بیان این که گردشگران استقبال خوبی از مضیف میکنند، توضیح داد: یکی از این افراد در دفتر نظرات نوشته بود عذرخواهی بزرگی بابت افکار نادرستی که در مورد عربها داشتم به شما بدهکارم. به طور کلی با آمدن به مضیف و مشاهده کردن زندگی مردم سوسنگرد از نزدیک گردشگران نظرشان کاملاً عوض میشود.
وی با اشاره به این که جنگل ام الدبس زیر نظر شهرداری بستان است در پاسخ به این پرسش که چرا این جنگل پوشیده از ظروف یکبار مصرف است؟ گفت: این ظروف متعلق به گردشگران راهیان نور است. متأسفانه شهرداری بستان با وجود این که یکی از پر درآمدترین شهرداریهای استان خوزستان است اما تا کنون حتا دو چشمه سرویس بهداشتی در این جنگل احداث نکرده و هیچ محلی برای ریختن زباله تعبیه نکرده است. از طرفی به گردشگران راهیان نور هم هیچ آموزشی درباره ضرورت حفظ جنگل داده نمیشود.
او ادامه داد: چند وقت پیش امالدبس آتش گرفت اما هیچ کمک رسانی وجود نداشت. نبود خدمات در حالی است که این جنگل گاهی اینقدر شلوغ میشود که جا برای برپایی چادر هم پیدا نمیشود.
به گفته این فعال گردشگری گروهی از دوستداران جنگل گاهی به جای شهرداری مشغول جمع آوری زبالهها میشوند و آنها را به شهر میآورند اما برخی معتقدند شهرداری دوباره این زبالهها را به جنگل میبرد چون محلی برای دفع آنها وجود ندارد.
حیدری درباره جاذبههای گردشگری سوسنگرد گفت: مضیف، جنگل ام الدبس، یادمان دکتر چمران وجود یکی از بزرگترین باغوحشهای استان در این شهر که حیواناتش یا دزدیده شدند و یا بیمارند!تالاب هورالعظیم که زیستگاه پرندگان و ماهیها است و تا کنون بکر مانده از جمله این جاذبههاست.
او درباره این تالاب متذکر شد: اگر قرار است این تالاب روزی مورد بهرهبرداری قرار گیرد باید به افراد متخصص و دلسوز طبیعت سپرده شود نه این که به آن به چشم محل سود و سودا نگاه شود.
کد خبر: 61768
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdch6qn-.23nz-dftt2.html