«نور الدین پسر ایران» پسری که جلوی دوربین می‌رود
وقتی کتاب های دفاع مقدس به تصویر در می آیند؛/3
«نور الدین پسر ایران» پسری که جلوی دوربین می‌رود
کتاب «نور الدین پسر ایران» پس از رونمایی در آذرماه سال ۹۰، در صدر جدول کتاب های پرفروش دفاع مقدس قرار گرفت.
 
تاريخ : شنبه ۳۰ دی ۱۳۹۱ ساعت ۱۲:۲۷

به گزارش هنرنیوز، این کتاب خاطرات نوجوان کم سن و سالی به نام نورالدین عافی است که در سال های جنگ تحمیلی به دنبال چندین مرحله جراحات سنگین و شهادت برادر کوچکترش همچنان سنگر ایستادگی را حفظ می کند؛ این کتاب به قلم معصومه سپهری نوشته شده و حوزه هنری آن را منتشر نموده است. 

«نورالدین پسر ایران» نیز همچون «دا» و « پایی که جا ماند» از ظرفیت های بالقوه و بالایی در پرداخت سینمایی برخوردار است و می تواند یکی از بهترین تولیدات سینمایی یا تلویزیونی دفاع مقدس باشد. 

رهبر معظم انقلاب اسلامی در یادداشتی این کتاب را چنین توصیف می کنند: «بسم الله الرحمن الرحیم
این نیز یکی از زیباترین نقاشیهای صفحه‌ی پُرکار و اعجاز گونه‌ی هشت سال دفاع مقدس است. هم راوی و هم نویسنده حقاً در هنرمندی، سنگ تمام گذاشته‌اند. آمیختگی این خاطرات به طنز و شیرین‌زبانی که از قریحه‌ی ذاتی راوی برخاسته و با هنرمندی و نازک‌اندیشیِ نویسنده، به خوبی و پختگی در متن جا گرفته است، و نیز صراحت و جرأت راوی در بیان گوشه‌هائی که عادتاً در بیان خاطره‌ها نگفته میماند، از ویژگیهای برجسته‌ی این کتاب است. تنها نقصی که به نظر رسید نپرداختن به نقش فداکارانه‌ی همسری است که تلخی‌ها و دشواریهای زندگی با رزمنده‌ئی یکدنده و مجروح و شلوغ را به جان خریده و داوطلبانه همراهی دشوار و البته پر اَجر با او را پذیرفته است.
ساعات خوش و با صفائی را در مقاطع پیش از خواب با این کتاب گذراندم والحمدلله
۹۰/۱۰/۲۰» 

طی سالیان اخیر فیلم ها و سریال های زیادی در حوزه دفاع مقدس ساخته شده است که هریک در جایگاه خود دارای نقاط قوت و ضعف بوده اند تا جائیکه راوی کتاب در

این وظیفه ماست كه قدرت و تجهیزات فراوان دشمن را به شكل واقعی معرفی كنیم تا رشادت‌های رزمندگان ایرانی كه با كم‌ترین امكانات در برابر آنها ایستادند بهتر آشكار شود
یکی از جلسات بررسی کتاب های دفاع مقدس به بخشی از ساختار فیلم هایی از این دست خرده می گیرد و انتقاد می کند که در اغلب این فیلم ها قوای نیروهای دشمن، بسیار ضعیف انگاشته شده و رشادت های رزمندگان ایرانی تحت الشعاع مسائل غیر واقعی قرار می گیرد و تاکید می کند که «این وظیفه ماست كه قدرت و تجهیزات فراوان دشمن را به شكل واقعی معرفی كنیم تا رشادت‌های رزمندگان ایرانی كه با كم‌ترین امكانات در برابر آنها ایستادند بهتر آشكار شود.» 

از سال گذشته تا کنون همچنان اخبار ساخت فیلم ها و سریال هایی مبنی بر کتاب های پرفروش دفاع مقدس همچون «دا» و «پایی که جا ماند» شنیده می شود لیکن ساخت برخی مجموعه ها با حواشی مختلفی همراه بوده که سبب شده است احتیاط هایی در این باب صورت گیرد. 

اخیرا خبر ساخت فیلم سینمایی کتاب «نورالدین پسر ایران» در رسانه ها مطرح شد؛ داستان از این قرار است که در خرداد ماه سال جاری بنا به پیشنهاد حوزه هنری طرح تولید فیلمی بر اساس این کتاب بررسی می شود و سرانجام عزیز الله حمیدنژاد به این پیشنهاد لبیک می گوید و تصمیم می گیرد تا ساخت این اثر آغاز کند و بر این مبنا قرار است تا تحقیقات نگارشی این کار را شروع کند. 

در ابتدای دیماه امسال اخبار دیگری مبنی بر ساخت روایت تلویزیونی این اثر حکایت از تلاش صدا و سیما برای تخصیص موقعیت پرداخت در رسانه ملی به کتاب های پر فروش دفاع مقدس داشت و سرانجام در جلسه ای که چهارم دیماه با حضور مدیران شبکه اول سیما برگزار شد ساخت پروژه تلویزیونی «نورالدین پسر ایران» به سبک «دا» کلید می خورد. 

از دیگر سو اخبار کوتاهی از شبکه تهران نیز حکایت از ساخت یک مجموعه تلویزیونی بر اساس این کتاب دارد که مدیر این شبکه ساخت آن را برای سال ۹۲ پیش بینی کرده است. 

به نظر می رسد با گذشت یکسال از انتشار کتاب پر فروش و پر استقبال «نورالدین پسر ایران» که بیان واقعیت های ارزشمند هشت سال دفاع مقدس است بایسته است که حرکت های قابل توجهی در این باب صورت گیرد و هه آنها در مراحل اجرایی باشند. 

حال باید دید سرنوشت ساخت و تولید فیلم یا مجموعه تلویزیونی بر اساس این کتاب به کجا خواهد رسید، ضمن اینکه امید است نگرش راوی این کتاب در خصوص ساخت آثار سینمایی دفاع مقدس با توجه به انتقادات او از ساختار این فیلم ها در هر اثری که قرار است بر مبنای کتاب «نورالدین پسر ایران» ساخته شود، مورد توجه و الویت اصلی سازندگان آن قرار گیرد.

مریم خاکیان

کد خبر: 52941
Share/Save/Bookmark